Quantcast

P. Kalpoko gatvės viaduko rekonstrukcija beveik baigta: kada bus atnaujintas eismas?

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė skelbia, jog atnaujintas P.Kalpoko gatvės viadukas. Dabar atliekami paskutiniai darbai ir jau šį mėnesį šioje vietoje bus atnaujintas eismas.

„Daugiau kaip 60 metų skaičiavusio P. Kalpoko gatvės viaduko rekonstrukcija jau greitai bus baigta. Mėnesio pabaigoje planuojama atnaujinti eismą, tad susisiekimas Žemaičių gatve kardinaliai pagerės“, – skelbia miesto atstovai.

Nurodoma, kad kapitaliai tvarkant susidėvėjusią konstrukciją atlikti polių, atramų ir hidroizoliacijos įrengimo darbai, taip pat sumontuotos naujos viaduko arkos, turėklai ir laiptai. Praėjusią savaitę kelininkai pradėjo lieti asfalto dangą. Atnaujintas viadukas galės ilgai tarnauti miesto poreikiams, neliko jokių įtrūkimų ar kitų defektų, dabar pasitinka ir gražesnis estetinis vaizdas. Šviežiais dažais dar kvepia raudonai nudažyti turėklai, uždėtos naujos apdailos plokštės.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Po viaduku einančios gatvės atnaujinimo darbai taip pat vyksta pagal planą: keičiamos požeminės komunikacijos, formuojami nauji šaligatviai. Čia eismą planuojame paleisti iki vasaros pabaigos“, – apie tai, kada šis eismo mazgas bus atlaisvintas ne tik ant viaduko, bet ir po juo, nurodė Kauno savivaldybė.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad P.Kalpoko gatvės viadukas buvo pradėtas tvarkyti beveik prieš metus. Po rekonstrukcijos važiuojamoji viaduko dalis šiek tiek prasiplėtė, įrengtos dvi 3 m pločio eismo juostos. Viaduko šonuose pėstiesiems dabar nusidriekia po beveik 2 m pločio siekiantys šalitilčiai, tad visiems eismo dalyviams bus patogiau naudotis atnaujintu viaduku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justė

Justė portretas
Šiaip tai tos naujos apdailos plokštės kažkodėl jau dabar baisios (pageltusios) ir sunaikinot istorinį vaizdą. O kam turėklus dažyt raudonai irgi nesuprantu. Jokio skonio ir jokios praktinės prasmės tos raudonos spalvos. Juk nereikia, kad turėklai iš tolo matytųsi? Ar reikia?

Mindaugas

Mindaugas portretas
Jau prieš savaitę mačiau paklotą asfaltą! Judėjimą Žemaičių gatve jau ir dabar saugiai galima atidaryti! Šaunuoliai! Kalpoko gatvės atidarymo labai laukiame, nes alternatyva Kapsų kalnas net su visureigiu vos pravažiuojamas!

P. Kalpokas

P. Kalpokas portretas
Kada Kalpoko gatvės lūšnas liaudis pradės tvarkyti ?! Prisistatė garažų baisiausių ir gyvena apsišykę iki ausų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių