Quantcast

Orų šėlsmas pridarė daug bėdų: virtę medžiai trukdė eismui, aplamdė automobilius

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą ir naktį į pirmadienį Kauno mieste ir rajone ūbavo smarkūs vėjai, kurie laužė medžius. Šie virto ir ant kelių, ir ant laidų, tad Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) specialistai turėjo nemažai darbo šalinant medines kliūtis.

Kauno PGV suvestinėje rašoma, kad iškvietimai dėl virtusių medžių pasipylė vakarėjant. Štai apie 19.30 val. teko vykti į Batniavos seniūniją, kur medžiai nutraukė elektros laidus. Teritorija buvo aptverta „Stop“ juosta tol, kol atvyko ESO darbininkai ir atnaujino elektros tiekimą gyventojams.

Panašiu metu gautas dar vienas iškvietimas Kauno mieste. Pranešta, kad medis nuvirto netoli Jiesios plento ir Vaidoto gatvių sankryžos. Šį kartą medis virto ne tik ant laidų, bet ir ant „Opel“ automobilio ir jį gerokai aplamdė. Į šį įvykį vyko ir pareigūnai, mat reikėjo užfiksuoti įvykį, bei „Kauno gatvių apšvietimo“ specialistai, kurie tvarkė laidus.

Po vidurnakčio ugniagesiams dar teko Kėdainių ir Raseinių rajonuose šalinti ant kelio nuvirtusius medžius. Smarkus vėjas medžių privartė ir Marijampolės apskrityje, tad praėjusią naktį PGV specialistams ne kartą teko kurti elektrinį pjūklą ir pjaustyti ant kelių nuvirtusius medžius bei taip laisvinti pravažiavimus.

Portalas kauno.diena.lt ESO paprašė pakomentuoti, kiek vartotojų dėl virtusių medžių buvo likę be elektros ir ar visi gedimai jau pašalinti. Kai tik ESO atsiųs komentarą, publikaciją papildysime.

Kaip BNS teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė, fiksuoti ir keturi atvejai, kai nuvirtę medžiai nutraukė elektros laidus.

„Paskutiniai darbai fiksuoti apie 8.30 valandą, tačiau tikimės, kad dienos eigoje jų dar padaugės, nes naktį ne visi keliai buvo pravažinėti“, – sakė E. Zdanevičienė.

Kaip jau rašėme, gegužės 3-iosios rytas dalį Lietuvos gyventojų nustebino žiemiškais vaizdais. Šiaulių, Radviliškio, Raseinių rajonuose sniego pridrėbė kaip žiemą.

Feisbuko nuotr./Redakcijos montažas

Pasak sinoptikų, šiandien daugelyje rajonų krituliai, vietomis smarkūs, vyraus lietus, šlapdriba. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 3–8 laipsniai šilumos.

Gegužės 4-os naktį rytiniuose rajonuose, dieną vietomis trumpai palis. Vėjas naktį šiaurės vakarų, vakarų, 8–13 m/s, kai kur rytiniuose rajonuose iki 19 m/s, dieną vakarų, pietvakarių, vakare pietų, pietryčių, 7–12 m/s. Naktį daug kur šalnos 0–4 laipsniai šalčio, vietomis temperatūra iki 3 laipsnių šilumos, dieną 9–14 laipsnių šilumos, informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Aliaus Koroliovo nuotr.

Dėl besitęsiančio snygio sudėtingesnės yra Šiaulių apskrityje bei Raseinių rajone, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis padengtos sniego sluoksniu, daug kur su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Likusioje šalies dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ydomu

Ydomu portretas
Nuo kada elektriniai pjuklai yra uzkuriami

Gyventojai

Gyventojai portretas
Nestatyk savo "karvės" po medžiais ,ant šaknų-žaliose vejose ,turėsi Es atlieką sveiką -varyk į aikštelę ,nejau ant lupenos sudarai o aikštelei gaila....

Anonimas

Anonimas portretas
tai gamta kersija renkat visokius koncervus lgbt
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių