- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Kartelė: „Talutti“ restoranuose net ir sunkmečiu siūlomas tokios pat ar net aukštesnės kokybės maistas už beveik tą pačią kainą.
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
Keletą metų viešojo maitinimo sektorius blaškomas vis naujų vėjų: dar nespėjus pasibaigti pandemijai ir su ja susijusiems sunkumams, restoranai ir kavinės susidūrė su nauju iššūkiu – energetikos krize, kuri neleidžia veiklai įgauti pagreičio ir grįžti prie įprasto tempo.
Stebina naujovės
Anot restoranų tinklo „Talutti“ vadovės Astos Kukarėnės, į kiekvieną situaciją galima pažvelgti kūrybiškai, o kartais net išnaudoti ją savo naudai.
Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę.
„Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę, stebinti lankytoją naujovėmis“, – teigia pašnekovė.
Nuo mėnesio pradžios Kaune, Taikos prospekte, įsikūrusiame restorane „Talutti“ lankytojai gali paragauti ne tik įprastų restorano meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto.
„Tiesą sakant, vis dar diskutuojame, kaip taisyklingai vadinti naują maisto gaminimo įrangą, – šypsosi tinklo vadovė. – Tai itin lėto kepimo krosnis, kurioje mėsa kepama naudojant specialiai paruoštas ąžuolines malkas. Labai džiaugiamės, kad tokie sprendimai atėjo kartu su išaugusiomis energijos kainomis, nes klientui galime pasiūlyti tokios pat ar net aukštesnės kokybės maisto už beveik tą pačią kainą!“
Sveikesnė alternatyva
A.Kukarėnė teigia, kad idėja barbekiu rūkykloje ruoštą maistą pristatyti Lietuvos rinkai gimė dar prieš keletą metų, lankantis JAV, tačiau namuose pritaikyti kolegų iš už Atlanto maisto ruošimo paslaptis anaiptol nebuvo lengva.
„Sunkumų kilo ne tik dėl to, kaip taisyklingai įvardyti įrangą, kurią, ko gero, pirmieji pristatėme Lietuvoje, bet ir kaip paaiškinti, kas tai per gaminimo būdas, mokantis ir mokant kolegas tinkamai ja naudotis ir išgauti maksimalius rezultatus, – sako pašnekovė. – Ne paslaptis, kad dalį mėsos vis dar siunčiamės iš JAV, nes Lietuvos ūkiuose kol kas, deja, randame ne viską.“
30 parų sausai brandinti jautienos krūtinės kepsniai naujojoje krosnyje yra ruošiami apie šešiolika valandų, nuolat šlakstant alumi ir obuolių sultimis, todėl iškeptas maistas įgauna ne tik lengvo dūmo, bet ir apynių, ir obuolių aromato. Anot pašnekovės, barbekiu rūkykloje paruoštas maistas gali būti įvertintas ir kaip sveikesnė pietų ar vakarienės alternatyva, nes gamybos procese maistas prieskoniuojamas tik nedideliu kiekiu druskos, pipirų ir česnako – daugiau jokių priedų nenaudojama.
Naujovės: Kaune, Taikos prospekte įsikūrusiame „Talutti Fresh and Tasty” restorane lankytojai gali paragauti ne tik įprastų „Talutti“ meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto. / A. Ištuganovo, E. Radvilo nuotr.
Restoranų tinklo „Talutti“ technologas Irmantas Gasiūnas teigia, kad su originalia maisto gamybos technologija atsiveria visiškai naujos galimybės.
„Dėl didelio įrangos našumo galime vienu metu paruošti apie 120 kg mėsos ir naujų patiekalų pasiūlyti ne tik pagrindiniame meniu, bet ir lankytojams, atvykusiems dienos pietų. Jau dabar malkinėje krosnyje galime lėtai kepti ir rūkyti ne tik jautieną ar kiaulieną, bet ir vištieną, sūrį ar net daržoves“, – aiškina specialistas.
Dėmesys klientams
Apie ateities viziją tinklo vadovė A.Kukarėnė kalba konkrečiai: „Be abejo, reaguosime tiek į rinkos pokyčius, tiek į kliento pageidavimus. Tikimės pritaikyti naują technologiją ir kituose tinklo restoranuose, ateityje praplėsti gaminių asortimentą, rūkyti įvairesnę mėsą, įtraukti žuvį. Jau dabar sulaukiame lankytojų klausimų, ar galima užsisakyti didesnį kiekį rūkytos mėsos. Apie tokią galimybę svarstome ir galbūt ateityje tokia pasiūla atsiras.“
„Talutti“, anot tinklo vadovės, per ilgus darbo metus tapo itin lankstus kliento atžvilgiu. „Mūsų restoranų meniu labai platus ir pasirinkimo čia tikrai netrūksta, kartais pasirodo net per daug! – juokiasi pašnekovė. – Mūsų klientai įvairūs, tad įvertinti, kas yra vidutinis restorano lankytojas, labai sunku, todėl kiekvienam stengiamės pasiūlyti kažką, kas sudomintų, patrauktų dėmesį, paskatintų sugrįžti. Su daugeliu klientų draugaujame ne vienus metus – kai kas ateidavo čia dar būdamas moksleivis ar studentas, o šiandien jau atsiveda šeimą ar antrąją pusę.“
Norintieji išbandyti restorano „Talutti“ naujienas tai jau gali padaryti Taikos pr. 12, Kaune, esančiame restorane „Talutti Fresh and Tasty“.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Išvežamos kalėdinės eglutės: teks palaukti, kol klombose pražys nauji žiedai1
Ruošiantis Vasario 16-ąjai iš miesto savivaldybės prieigų išvežamos kalėdinės eglutės, kurias šventiniu laikotarpiu dar juosė ir geltonos lempučių girliandos. Tikėtina, kad gėlių klombos kurį laiką pabus tušči...
-
Seimo Aplinkos komitetas nagrinės Nemuno taršos naftos produktais problemą Kaune2
Seimo Aplinkos komitetas trečiadienį aiškinsis, kodėl kelis dešimtmečius nepavyksta išspręsti Nemuno taršos naftos produktais problemos Kaune. ...
-
Kas nori valdyti Kauną65
Dvylika pretenduoja į merus, per dešimt – į vieną Kauno tarybos mandatą. Tarp jų – Šeimų sąjūdžio desantas, devyni teisti asmenys, milijonieriai ir nulį eurų deklaravę uždirbę asmenys. ...
-
„Kauno autobusų“ 89-asis gimtadienis: vietoj dovanų – dar daugiau naujovių4
Viena seniausių Lietuvoje viešojo transporto paslaugų bendrovių „Kauno autobusai“ vasario 8-ąją pasitinka 89 metų sukaktį. Pagrindinis keleivių vežėjas pastaruoju metu išgyvena tikrą renesansą – mieste kursuojantys a...
-
Galia keisti save, aplinką ir galiausiai visuomenę (Metų kaunietės rinkimai)
Su šiomis dviem kandidatėmis į Metų kaunietės titulą baigiame pristatymo maratoną. Kviečiame palaikyti bent vieną ar kelias projekto dalyves. ...
-
Kaunas mažins plastiko vartojimą17
Šios kadencijos paskutiniame posėdyje Kauno politikai svarstė, ar jungtis prie tarptautinio projekto, sprendžiančio plastiko taršos problemas. ...
-
„Kauno dienos“ studijoje V. Vinokurovas atsako laivų šliuzo per Kauno HES kritikams23
Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas. ...
-
Startas duotas: Kaunas atveria naujas erdves inovacijų kūrėjams7
Aleksoto inovacijų pramonės parkas (AIPP) – oficialiai įsteigtas. Antradienį Kauno tarybos sprendimu 30 hektarų plotas šalia Europos prospekto atvertas naujakuriams. Aukštą pridėtinę vertę kuriančios kompanijos čia steigs savo ty...
-
Paskutinis Kauno tarybos kadencijos darbas – priimtas biudžetas4
Kauno miesto taryba susirinko į paskutinį šios kadencijos posėdį, kuriame svarbiausias darbas – biudžeto priėmimas. Šiemet didžiausias dėmesys bus skirtas švietimui. ...
-
Dėl skolų valstybei bankrutuojanti „Augimada“ atleidžia visus darbuotojus1
Kauno moterų rūbų siuvimo įmonė „Augimada“ atleidžia visus darbuotojus, pranešė Užimtumo tarnyba. Įmonei paskelbtas bankrotas dėl skolų Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir „Sodrai“. ...