Quantcast

Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje

  • Teksto dydis:

Keletą metų viešojo maitinimo sektorius blaškomas vis naujų vėjų: dar nespėjus pasibaigti pandemijai ir su ja susijusiems sunkumams, restoranai ir kavinės susidūrė su nauju iššūkiu – energetikos krize, kuri neleidžia veiklai įgauti pagreičio ir grįžti prie įprasto tempo.

Stebina naujovės

Anot restoranų tinklo „Talutti“ vadovės Astos Kukarėnės, į kiekvieną situaciją galima pažvelgti kūrybiškai, o kartais net išnaudoti ją savo naudai.

Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę.

„Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę, stebinti lankytoją naujovėmis“, – teigia pašnekovė.

Nuo mėnesio pradžios Kaune, Taikos prospekte, įsikūrusiame restorane „Talutti“  lankytojai gali paragauti ne tik įprastų restorano meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto.

„Tiesą sakant, vis dar diskutuojame, kaip taisyklingai vadinti naują maisto gaminimo įrangą, – šypsosi tinklo vadovė. – Tai itin lėto kepimo krosnis, kurioje mėsa kepama naudojant specialiai paruoštas ąžuolines malkas. Labai džiaugiamės, kad tokie sprendimai atėjo kartu su išaugusiomis energijos kainomis, nes klientui galime pasiūlyti tokios pat ar net aukštesnės kokybės maisto už beveik tą pačią kainą!“

Sveikesnė alternatyva

A.Kukarėnė teigia, kad idėja barbekiu rūkykloje ruoštą maistą pristatyti Lietuvos rinkai gimė dar prieš keletą metų, lankantis JAV, tačiau namuose pritaikyti kolegų iš už Atlanto maisto ruošimo paslaptis anaiptol nebuvo lengva.

„Sunkumų kilo ne tik dėl to, kaip taisyklingai įvardyti įrangą, kurią, ko gero, pirmieji pristatėme Lietuvoje, bet ir kaip paaiškinti, kas tai per gaminimo būdas, mokantis ir mokant kolegas tinkamai ja naudotis ir išgauti maksimalius rezultatus, – sako pašnekovė. – Ne paslaptis, kad dalį mėsos vis dar siunčiamės iš JAV, nes Lietuvos ūkiuose kol kas, deja, randame ne viską.“

30 parų sausai brandinti jautienos krūtinės kepsniai naujojoje krosnyje yra ruošiami apie šešiolika valandų, nuolat šlakstant alumi ir obuolių sultimis, todėl iškeptas maistas įgauna ne tik lengvo dūmo, bet ir apynių, ir obuolių aromato. Anot pašnekovės, barbekiu rūkykloje paruoštas maistas gali būti įvertintas ir kaip sveikesnė pietų ar vakarienės alternatyva, nes gamybos procese maistas prieskoniuojamas tik nedideliu kiekiu druskos, pipirų ir česnako – daugiau jokių priedų nenaudojama.

Naujovės: Kaune, Taikos prospekte įsikūrusiame „Talutti Fresh and Tasty” restorane lankytojai gali paragauti ne tik įprastų „Talutti“ meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto. / A. Ištuganovo, E. Radvilo nuotr.

Restoranų tinklo „Talutti“ technologas Irmantas Gasiūnas teigia, kad su originalia maisto gamybos technologija atsiveria visiškai naujos galimybės.

„Dėl didelio įrangos našumo galime vienu metu paruošti apie 120 kg mėsos ir naujų patiekalų pasiūlyti ne tik pagrindiniame meniu, bet ir lankytojams, atvykusiems dienos pietų. Jau dabar malkinėje krosnyje galime lėtai kepti ir rūkyti ne tik jautieną ar kiaulieną, bet ir vištieną, sūrį ar net daržoves“, – aiškina specialistas.

Dėmesys klientams

Apie ateities viziją tinklo vadovė A.Kukarėnė kalba konkrečiai: „Be abejo, reaguosime tiek į rinkos pokyčius, tiek į kliento pageidavimus. Tikimės pritaikyti naują technologiją ir kituose tinklo restoranuose, ateityje praplėsti gaminių asortimentą, rūkyti įvairesnę mėsą, įtraukti žuvį. Jau dabar sulaukiame lankytojų klausimų, ar galima užsisakyti didesnį kiekį rūkytos mėsos. Apie tokią galimybę svarstome ir galbūt ateityje tokia pasiūla atsiras.“

„Talutti“, anot tinklo vadovės, per ilgus darbo metus tapo itin lankstus kliento atžvilgiu. „Mūsų restoranų meniu labai platus ir pasirinkimo čia tikrai netrūksta, kartais pasirodo net per daug! – juokiasi pašnekovė. – Mūsų klientai įvairūs, tad įvertinti, kas yra vidutinis restorano lankytojas, labai sunku, todėl kiekvienam stengiamės pasiūlyti kažką, kas sudomintų, patrauktų dėmesį, paskatintų sugrįžti. Su daugeliu klientų draugaujame ne vienus metus – kai kas ateidavo čia dar būdamas moksleivis ar studentas, o šiandien jau atsiveda šeimą ar antrąją pusę.“

Norintieji išbandyti restorano „Talutti“ naujienas tai jau gali padaryti Taikos pr. 12, Kaune, esančiame restorane „Talutti Fresh and Tasty“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ypač originalus sprendimas -

Ypač originalus sprendimas - portretas
pilstai alų į 400 ml stiklines ir imi 5 €, kaip už pilną bokalą. Dar būtinai paverki dėl pvm lengvatos.

Jonas

Jonas portretas
O kur reklamos užsakymo numeris?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių