- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Kartelė: „Talutti“ restoranuose net ir sunkmečiu siūlomas tokios pat ar net aukštesnės kokybės maistas už beveik tą pačią kainą.
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
-
Originalūs restorano „Talutti“ sprendimai sunkumų akivaizdoje
Keletą metų viešojo maitinimo sektorius blaškomas vis naujų vėjų: dar nespėjus pasibaigti pandemijai ir su ja susijusiems sunkumams, restoranai ir kavinės susidūrė su nauju iššūkiu – energetikos krize, kuri neleidžia veiklai įgauti pagreičio ir grįžti prie įprasto tempo.
Stebina naujovės
Anot restoranų tinklo „Talutti“ vadovės Astos Kukarėnės, į kiekvieną situaciją galima pažvelgti kūrybiškai, o kartais net išnaudoti ją savo naudai.
Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę.
„Nors ir susidūrėme su išaugusiomis žaliavų ir energijos kainomis, mūsų, kaip restoranų tinklo, pareiga ne tik išlaikyti, bet ir nuolat gerinti maisto kokybę, stebinti lankytoją naujovėmis“, – teigia pašnekovė.
Nuo mėnesio pradžios Kaune, Taikos prospekte, įsikūrusiame restorane „Talutti“ lankytojai gali paragauti ne tik įprastų restorano meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto.
„Tiesą sakant, vis dar diskutuojame, kaip taisyklingai vadinti naują maisto gaminimo įrangą, – šypsosi tinklo vadovė. – Tai itin lėto kepimo krosnis, kurioje mėsa kepama naudojant specialiai paruoštas ąžuolines malkas. Labai džiaugiamės, kad tokie sprendimai atėjo kartu su išaugusiomis energijos kainomis, nes klientui galime pasiūlyti tokios pat ar net aukštesnės kokybės maisto už beveik tą pačią kainą!“
Sveikesnė alternatyva
A.Kukarėnė teigia, kad idėja barbekiu rūkykloje ruoštą maistą pristatyti Lietuvos rinkai gimė dar prieš keletą metų, lankantis JAV, tačiau namuose pritaikyti kolegų iš už Atlanto maisto ruošimo paslaptis anaiptol nebuvo lengva.
„Sunkumų kilo ne tik dėl to, kaip taisyklingai įvardyti įrangą, kurią, ko gero, pirmieji pristatėme Lietuvoje, bet ir kaip paaiškinti, kas tai per gaminimo būdas, mokantis ir mokant kolegas tinkamai ja naudotis ir išgauti maksimalius rezultatus, – sako pašnekovė. – Ne paslaptis, kad dalį mėsos vis dar siunčiamės iš JAV, nes Lietuvos ūkiuose kol kas, deja, randame ne viską.“
30 parų sausai brandinti jautienos krūtinės kepsniai naujojoje krosnyje yra ruošiami apie šešiolika valandų, nuolat šlakstant alumi ir obuolių sultimis, todėl iškeptas maistas įgauna ne tik lengvo dūmo, bet ir apynių, ir obuolių aromato. Anot pašnekovės, barbekiu rūkykloje paruoštas maistas gali būti įvertintas ir kaip sveikesnė pietų ar vakarienės alternatyva, nes gamybos procese maistas prieskoniuojamas tik nedideliu kiekiu druskos, pipirų ir česnako – daugiau jokių priedų nenaudojama.
Naujovės: Kaune, Taikos prospekte įsikūrusiame „Talutti Fresh and Tasty” restorane lankytojai gali paragauti ne tik įprastų „Talutti“ meniu patiekalų, bet ir unikalioje barbekiu rūkykloje paruošto maisto. / A. Ištuganovo, E. Radvilo nuotr.
Restoranų tinklo „Talutti“ technologas Irmantas Gasiūnas teigia, kad su originalia maisto gamybos technologija atsiveria visiškai naujos galimybės.
„Dėl didelio įrangos našumo galime vienu metu paruošti apie 120 kg mėsos ir naujų patiekalų pasiūlyti ne tik pagrindiniame meniu, bet ir lankytojams, atvykusiems dienos pietų. Jau dabar malkinėje krosnyje galime lėtai kepti ir rūkyti ne tik jautieną ar kiaulieną, bet ir vištieną, sūrį ar net daržoves“, – aiškina specialistas.
Dėmesys klientams
Apie ateities viziją tinklo vadovė A.Kukarėnė kalba konkrečiai: „Be abejo, reaguosime tiek į rinkos pokyčius, tiek į kliento pageidavimus. Tikimės pritaikyti naują technologiją ir kituose tinklo restoranuose, ateityje praplėsti gaminių asortimentą, rūkyti įvairesnę mėsą, įtraukti žuvį. Jau dabar sulaukiame lankytojų klausimų, ar galima užsisakyti didesnį kiekį rūkytos mėsos. Apie tokią galimybę svarstome ir galbūt ateityje tokia pasiūla atsiras.“
„Talutti“, anot tinklo vadovės, per ilgus darbo metus tapo itin lankstus kliento atžvilgiu. „Mūsų restoranų meniu labai platus ir pasirinkimo čia tikrai netrūksta, kartais pasirodo net per daug! – juokiasi pašnekovė. – Mūsų klientai įvairūs, tad įvertinti, kas yra vidutinis restorano lankytojas, labai sunku, todėl kiekvienam stengiamės pasiūlyti kažką, kas sudomintų, patrauktų dėmesį, paskatintų sugrįžti. Su daugeliu klientų draugaujame ne vienus metus – kai kas ateidavo čia dar būdamas moksleivis ar studentas, o šiandien jau atsiveda šeimą ar antrąją pusę.“
Norintieji išbandyti restorano „Talutti“ naujienas tai jau gali padaryti Taikos pr. 12, Kaune, esančiame restorane „Talutti Fresh and Tasty“.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Sužydėjusios Kauno puošmenos džiugins iki pat rudens
Ilgus metus puoselėjami ir plečiami gėlynai vėl traukia kauniečių žvilgsnius. Ryškiausiomis spalvomis nusidažė Laisvės alėja, aikštės bei miegamųjų rajonų erdvės. Šiemet visame mieste apsodinta apie 70 atskirų augalų klom...
-
Nacionalinis kultūros forumas mėgins sujungti, kas sunkiai sujungiama, – kultūrą ir verslumą
Nacionalinis kultūros forumas, šiais metais vykstantis devintąjį kartą, kraustosi į Kauną. Vytauto Didžiojo universitete šalies kultūros lauko dalyviai imsis nagrinėti dvi itin svarbias – kultūros regionuose ir verslumo – te...
-
Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle1
Kauno mieste 23 elektromobilių įkrovos stoteles įrengusi savivaldybės administracija, reaguodama į elektros kainų svyravimus ir piktnaudžiavimo atvejus, imasi neišvengiamo sprendimo. Nuo balandžio 22 d. (pirmadienio) pradeda veikti apmokėjimo s...
-
Liūčių tvindomame Dubajuje esantis lietuvis: nustėrau pamatęs apsemtą aštuntą viešbučio aukštą32
„Dvi dienos, atrodytų, iškrito iš gyvenimo“, – atviravo darbo reikalais į audrų ir liūčių pastaruoju metu talžomą Dubajų atvykęs kaunietis Donatas. Vyras neslėpė – miestas nepasiruošęs tokioms nelaimėm...
-
Kraipo galvas dėl „Megos“ ryklių: kaip visi galėjo nugaišti per vieną mėnesį?21
Kaunas neteko ryklių – tokią žinią pranešė prekybos centras, kurio akvariume trys rykliai gyveno bene du dešimtmečius. Akvariumo prižiūrėtojai sako, kad rykliai tiesiog paseno, tačiau lankytojai, atvažiavę ryklių pasiži...
-
Landynė daugiabutyje: ar gali būti blogiau?54
Vieno Šilainių daugiabučio gyventojai pavargo: landyne virtusiame bute – narkomanų slėptuvė, nuolatinės girtuoklystės, muštynės, sklindantis dvokas. Problema – ne nauja, bet sunkiai sprendžiama. ...
-
Mugė Laisvės alėjoje – dar gausesnė35
Trim dienom nuo penktadienio į Kauną susirinks ūkininkai, tautodailininkai, amatininkai ir susiveš įdomiausio, skaniausio, gražiausio, ką turi. „Kauno mugė. Pavasaris 2024“ žada įspūdžių, reginių, unikalių dirbinių, gaminių i...
-
Į vasarą – naujais laiptais: iki remonto pabaigos liko nedaug14
Pernai rudenį prasidėjęs Aušros laiptų remontas įpusėjo. Nors Žaliakalnio gyventojai ir turistai vis dar kabarojasi laikinai įrengtais mediniais laiptais, vasarą remontas bus baigtas. ...
-
Išskirtinėje vietoje – prestižiniai „Kauno panoramos“ apartamentai9
Žaliakalnyje, Pelėdų kalno pašonėje, naujakurių laukia išskirtiniai „Kauno panoramos“ apartamentai, pritaikyti patogiam ir tvariam gyvenimo ritmui. Projekto išskirtinumas – kvapą gniaužiantys Kauno vaizdai, kuriais...
-
Incidentas Kauno oro uoste: lėktuvas negalėjo pakilti3
Kauno oro uoste, viename iš orlaivių išsiskleidus avarinei išlipimo čiuožyklai, buvo atidėtas skrydis į Londoną. ...