Quantcast

Oficialu: Šaro laukia Kauno miesto Garbės piliečio regalijos

  • Teksto dydis:

Antradienį Kauno miesto taryba pritarė siūlymui Kauno „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui suteikti Kauno miesto Garbės piliečio vardą. Verdiktą lydėjo plojimai.

Siūlymą pateikė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, Lietuvos krepšinio federacija, VšĮ „Žalgirio krepšinio centras“.

„Šaras įrodė, kad didžiausios pergalės iškovojamos ne tada, kai turi pilną piniginę, o tada, kai turi didelę širdį. Bet Kauno garbės piliečiais žmonės skelbiami ne už pergales krepšinio aikštelėse, o už tai, kokie jie yra už jos ribų. Šaras yra tikras kaunietis, meilę ir ištikimybę savo miestui ir jo žmonėms įrodęs ne žodžiais, o veiksmais“, – apie Š. Jasikevičių ir pasiūlymą jį paskelbti Garbės piliečiu, kalbėjo V. Matijošaitis.

Visi Kauno Garbės piliečio vardą pelnę asmenys – ne tik prisiekę ir savo pašaukimui ištikimi įvairių sričių profesionalai, bet ir įkvepiančios, aplinkinius motyvuojančios asmenybės.

Savo profesionalaus krepšininko karjerą Kauno „Žalgiryje“ pabaigęs ir netrukus vyriausiojo trenerio pareigų ėmęsis Š. Jasikevičius po dviejų dešimtmečių sugrąžino Lietuvos čempionų komandą į Eurolygos geriausiųjų ketvertuką.

Š.Jasikevičius ne kartą yra kartojęs, kad yra didžiulis „Žalgirio“ ir Kauno patriotas.

Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų komisijos pirmininkas Benjaminas Želvio skaičiavo, kad Š. Jasikevičius – 30-asis Kauno miesto Garbės pilietis.

„Visi Kauno Garbės piliečio vardą pelnę asmenys – ne tik prisiekę ir savo pašaukimui ištikimi įvairių sričių profesionalai, bet ir įkvepiančios, aplinkinius motyvuojančios asmenybės, o tuo pačiu ir tikri Kauno ambasadoriai. Taigi Š. Jasikevičiaus kandidatūra šiuo atveju komisijai nekelia jokių abejonių.“

Šiemet, minint Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį, vasario 16-ąją Kauno garbės piliečio vardas buvo suteiktas Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui Liudui Mažyliui, Vokietijos užsienio reikalų ministerijos archyve, Berlyne suradusiam prieš 100 metų pasirašytą Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Aktą.

Pernai tokie titulai suteikti nusipelniusiai sportinių šokių šokėjų bei trenerių porai, Kauno visuomenininkams – Jūratei Elenai ir Česlovui Norvaišoms.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ankita

ankita portretas
"Š. Jasikevičius ne kartą yra kartojęs, kad yra didžiulis „Žalgirio“ ir Kauno patriotas". Ko gero, tai buvo svariausias argumentas dėl šio apdovanojimo

cha - juokas pro ašaras

cha - juokas pro ašaras portretas
Galvojau, kad Kauno politikai protingesni - rado, ką siūlyti - "nusifutbolino" visai

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar apie tai bus ilgai kalbama, o Šaras atsidėkodamas turės girti Kauno šeimininką. Štai tokia gerojo mero viešųjų ryšių strategija. Grynas populizmas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių