Quantcast

Patvirtinta: Kaune – 29 nauji atvejai, tarp susirgusiųjų – penki vienos šeimos nariai

Kaune iš vakar paimtų tyrimų dėl koronaviruso pasitvirtino net 29 atvejai. Tokią informaciją penktadienio vakarą portalui kauno.diena.lt patirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė. Ryte NVSC paskelbė, kad per vakar nustatyta 23 koronaviruso atvejai visoje Lietuvoje, o Kaune – septyni, tačiau taip yra dėl to, kad dalis vakar paimtų tyrimų rezultatai buvo patvirtinti tik šiandien, todėl likę 22 iš minimų ketvirtadienio atvejų bus įtraukti kaip šiandieniai atvejai.

Penktadienį priešpiet NVSC Kauno departamentas portalą kauno.diena.lt informavo, kad gali patvirtinti dėl daugiau kaip 10 vakar atliktų tyrimų dėl COVID-19 teigiamus rezultatus. 

Vakare susisiekus su departamento Vidaus administravimo skyriaus vyriausiąja specialiste Kristina Mikalauskiene, ji pranešė tokius skaičius: „Kaune – 29 atvejai“.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras portalui kauno.diena.lt galėjo pakomentuoti apie 25 koronaviruso atvejus, paaiškėjusius iš vakarykščių tyrimų.

17 jų susiję su transporto įmone.

„17 jų susiję su transporto įmone“, – apie dar labiau besiplečiantį židinį  bendrovėje „Hegelmann Transporte“ kalbėjo P. Keras. Prieš pora savaičių nustatyta 20 susirgusių jos darbuotojų. Beveik visi minėti sergantieji – įsidarbinti atvykę uzbekai.

P. Kero turimais duomenis, koronavirusas patvirtintas ir penkių asmenų šeimai. Jų užsikrėtimas susijęs su jau žinomu kitu židiniu. 

Iš likusių susirgusiųjų yra vienas vaikas. Nustatyta, kad jis užsikrėtė nuo jau žinomo atvejo.

Kaip užsikrėtė kiti pora kauniečių, anot P. Kero, dar neaišku.

Mobiliame punkte nustatytas 21 koronaviruso atvejis, keturi tyrimai paimti privačiose gydymo įstaigose. Didžioji dalis darbintis į Kauną atvykę uzbekai buvo tirti valstybės lėšomis mobiliame punkte, tačiau kai kurie turėjo už tai susimokėti, tad kreipėsi į privačias įstaigas.

Kitų keturių atvejų, kuriuos mini NVSC, jis negalėjo pakomentuoti. Galbūt minėti tyrimai paimti Kauno klinikose ar Kauno klinikinėje ligoninėje.

„Neturiu paskutinių skaičių, ką jums pateikė NVSC“, – sakė P. Keras.

Uzbekų – beveik pusšimtis

Jis leido suprasti, kad situacijos nedramatizuoja, nes dauguma iš naujųjų atvejų yra susiję jau su esamais židiniais. „Bet virusas visuomenėje plinta. Jau artėja prie penkiasdešimties vien uzbekų, bevaikštinėjusių po Kauną… Turime ir vietinių plitimą, atvejų vis daugėja, visuomenė turi išlikti budri, saugotis, laikytis higienos reikalavimų“ – skaičiavo P. Keras.

NVSC specialistai sakė, kad uzbekai, kuriems vakar imti tyrimų mėginiai ir kurių atsakymai buvo teigiami, jau seniai yra izoliuoti, nesirodo viešose erdvėje ir nekontaktuoja su kauniečiais.

„Neturėjome duomenų, kad jie būtų pažeidę izoliacijos sąlygas. Kiek mes jų žinome, identifikuojame, išsireikalavome, kad juos saugotų saugos tarnyba, kad neišsilakstytų iš pastato. Policija nuolat kontroliuoja, kaip dirba saugos tarnyba“, – kalbėjo P. Keras.

Jau artėja prie penkiasdešimties vien uzbekų, bevaikštinėjusių po Kauną…

Jis minėjo, kad uzbekai, kurie turėjo kontaktą su sergančiais asmenimis, bet dar nebuvo aišku, ar patys neužsikrėtė, yra izoliuojami dviejuose bendrovės bendrabučiuose. Jie yra skirtingose miesto vietose.

„Pagal tai, kaip leidžia pajėgumai, mes juos [susirgusius] transportuojame į Abromiškes“, – sakė P. Keras. Abromiškių reabilitacijos ligoninėje izoliuojami tie sergantieji koronavirusu iš visos šalies, kurie neturi sąlygų izoliacijai asmeniniame būste.

Židinys P. Mažylio gimdymo namuose

NVSC ryte skelbė, kad du naujieji atvejai siejami su židiniu Prano Mažylio gimdymo namuose Kaune – užsikrėtė įstaigos darbuotojai, abu atvejai simptominiai. Nustatyti 32 sąlytį turėję asmenys. Iš viso šiame židinyje registruoti keturi infekcijos atvejai.

Dar vienas per vakar patvirtintas atvejis siejamas su jau anksčiau nustatytu susirgimu Kauno klinikų Akių ligų klinikoje. NVSC duomenimis, infekcijai būdingų simptomų darbuotojas nejaučia, tirtas profilaktiškai, sąlytį turėjo vienuolika žmonių. Tai – antrasis atvejis, siejamas su šiuo protrūkiu.

Vakar dienos NVSC duomenimis, per laikotarpį nuo pandemijos pradžios COVID-19 diagnozuota 176 kauniečiams. Iš jų beveik šimtas jau pasveiko, tačiau trys mirė.

Vakar 42 žmonės dėl koronaviruso buvo gydymo įstaigose, o iš viso sergančiųjų suskaičiuota 77.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusigyvename Lietuvoje!

Nusigyvename Lietuvoje! portretas
Verslas ir darbdaviai daug metų prieštarauja pakelti minimalų mėnesinį atlyginimą Lietuvoje, bet Lietuvos parazitinė partijų valdžia yra priėmusi įstatymus palankius tik darbdaviams ir verslininkams, kad pigi darbo jėga važiuotų į Lietuvą, nemokėtų mokesčių Lietuvoje, darbdaviai juos apgaudinėtų, skundai iš svetimtaučių dirbančių Lietuvoje skambėtų, o Lietuvos piliečiai sėdėtų be darbo ir gyventų iš pašalpų.

Marta

Marta portretas
Pati valdžia kalta , kad užleido uzbekais, ar neužteko tų ankstesnių, kur apkrėtė, padėtis Kaune jau neteguliuojama saugokimės

Jane

Jane portretas
O kur kitos ligos dingo,vezys,tuberkulioze,insultai,infarktai ir kitos stebuklingai dingo,tik sita covit visur,nu as kazkaip netikiu,sunkei kazkaip nebuvo ir sast atsirado iskazkur
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių