Quantcast

Koronaviruso židinys Kaune: uzbekai greičiausiai jau atvyko susirgę

Dirbti į Kaune esančią transporto įmonę „Hegelmann Transporte“ iš Uzbekijos atvykę asmenys koronavirusu greičiausiai užsikrėtė savo šalyje, sako Nacionalinės visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Gali būti dvi versijos, bet mes šiuo atveju laikomės pirmosios versijos, kad visi atvejai atvyko jau užsikrėtę Uzbekijoje, nes jie susirgo inkubacinio periodo laike“, – spaudos konferencijoje teigė visuomenės sveikatos specialistė.

„Epidemiologinis tyrimas tęsiamas“, – teigė ji.

Antradienį pranešta, kad Kauno įmonėje užfiksuotas koronaviruso protrūkis, infekcija iš viso nustatyta 18 į šią įmonę dirbti atvykusių uzbekų.

R. Lingienės teigimu, prieš keletą dienų į Vilnių iš Uzbekijos atvykęs asmuo, kuriam irgi nustatytas koronavirusas, skrido tuo pačiu lėktuvu kaip ir transporto įmonės darbuotojai.

„Tas asmuo irgi atvyko tuo pačiu lėktuvu ir mes praktiškai tvirtiname savo hipotezę, kad jis užsikrėtė lėktuve (...) Tą rodo mūsų epidemiologiniai duomenys“, – tvirtino R. Lingienė.

Šiuo metu vienas iš užsikrėtusiųjų iš Uzbekijos atvykusių asmenų yra gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje, kiti yra izoliuoti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje.

Visuomenės sveikatos specialistai šiuo metu dėl koronaviruso tiria apie 200 transporto įmonės darbuotojų, įmonės patalpose atlikta dezinfekcija.

Konferencijos vaizdo įrašas:

Lietuvoje iš viso nustatyta 1882 koronaviruso atvejai, nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prarabas

Prarabas portretas
Nekreipkite demesio, tai normali, apsirukiusiu ravsanu ir dzumsudu, busena.

Anonimas

Anonimas portretas
Tą visa seima jau senei reikėjo pasodyti į lukiškes kol dar veikė vagių gauja

Jonis

Jonis portretas
Išrinksim koservatorius ir visi būsim milijonieriai, kaip ir ju vadas!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių