Quantcast

Nutraukti „Žalgirio“ arenos koncesijos sutartį nesvarstoma

Ūkio banko griūtis turėjo įtakos „Žalgirio“ arenos valdytojo veiklai, todėl viešai suabejota jo galimybėmis toliau sėkmingai tęsti veiklą. Imta skaičiuoti neva koncesininko padarytus šiurkščius sutarties su savivaldybe pažeidimus. Tačiau ketvirtadienį savivaldybėje vykusio susitikimo metu „Žalgirio“ arenos valdytojo atstovai įrodė, kad esminių pažeidimų jis nepadarė.

Esminiu koncesijos sutarties pažeidimu buvo laikoma tai, kad po Ūkio banko griūties nebeliko privalomos koncesijos sutarties vykdymo garantijos, kurios dydis siekė 1 mln. litų.

„Visi pripažino, kad Ūkio banko istorija yra aplinkybė, kuri nuo mūsų nepriklausė, todėl mes naujos garantijos negalėjome pateikti nedelsiant. Pagal koncesijos sutartį, yra 180 dienų terminas, per kurį turi būti pateikta kito banko savivaldybei tinkanti garantija. Mes tai ketiname padaryti jau kitą mėnesį“, – kalbėjo „Žalgirio“ areną valdančios bendrovės „Kauno arena“ direktorė Angelė Dementavičiūtė.

Tame pačiame susitikime sutarta, kad dėl viešosios įstaigos „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ dalininkų pasikeitimo šalys jokių pretenzijų viena kitai neturi, o „Kauno arenos“ akcijų įkeitimas ir įstatinio kapitalo didinimas taikos sutartimi bus atstatytas į pradinę padėtį.

„Koncesijų įstatymas sako, kad suteikiančioji institucija gali nutraukti koncesijos sutartį, bet ar to reikia? Manau, kad galimi įvairūs kompromisiniai variantai. Svarbiausia, kad abi pusės rastų bendrą kalbą“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Tačiau meras pripažino, kad atsiradusi dingstis sėsti prie pasitarimų stalo leidžia iš naujo pasiderėti dėl koncesijos mokesčio dydžio.

„Meras pasakė, kad savivaldybė siekia sumažinti koncesijos mokestį, nes arenos darbo rezultatai yra geri“, – patvirtino A.Dementavičiūtė.

Kitąkart prie bendro stalo savivaldybės ir arenos koncesininko atstovai ketina sėsti už 2-3 savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinoma

Zinoma portretas
bet Savivaldybes mokesti reik mazinti.

HMMM

HMMM portretas
gudriai čia. Šiaip tą kozirį savaldybė galėjo pasilikti, kad koncesininkas neteisėtai padidino įstatinį kapitalą, akcijos perėjo kitam subjektui,ir todėl pažeidė sutartis.....Tai kaip čia yr?

lkjyh

lkjyh portretas
kokia cia arena? cia nebaigtas statyti TVARTAS!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių