Quantcast

Nustėro dėl parduotuvėje „Mere“ parduodamų kalėdinių rinkinių: vaikus pratina prie alkoholio?

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose užvirė diskusija dėl prekybos centruose „Mere“ parduodamų kalėdinių saldainių rinkinių. Spalvotose dėžutėse yra ir saldainių su konjaku, tad tėvai įsitikinę, kad tokie skanėstai skirti tikrai ne vaikams, o būtent jiems švenčių proga juos įprasta dovanoti.

Netikėti atradimai

Feisbuko grupėje „Mere atradimai ir nusivylimai“ internautai pradėjo lukštenti kalėdinę saldainių dėžutę ir nagrinėti, kokie saldumynai ją sudaro. Pirkėjus nustebino tai, kad vaikiškai papuoštoje dėžutėje – ir saldainiai su alkoholiu.

„Puiki iniciatyva, prie konjako skonio vaikus pratinkime nuo vaikystės“, – tokiu įrašu pasidalijo vienas pirkėjas. Jis pridėjo ir kelias nuotraukas, kuriose matyti tiek alkoholiu praturtintas saldainis, tiek ir dėžutė, kurioje rasta tokia staigmena.

Feisbuko nuotr.

Internautai tokį atradimą pasitiko dviprasmiškai. Vieni antrino sakydami, kad tokių saldainių vaikiškais piešiniais papuoštose kalėdinėse dovanėlėse neturėtų būti.

„Jei saldainiai skirti vaikams, tai ir turėtų būt įdėta saldainių vaikams, o ne su alkoholiu“, – pritarė viena pirkėja.

Puiki iniciatyva, prie konjako skonio vaikus pratinkime nuo vaikystės.

Saldainiai suaugusiems?

Kiti laikėsi pozicijos, kad saldainiai skirti ne vaikams, o suaugusiems, todėl esą nieko tokio, kad įdėtas ir alkoholinis saldainis.

„Čia aromatas, o ne alkoholis įdėtas“, – kalėdinės dėžutės turinį bandė apginti internautas.

„Prie ko čia vaikai? Suaugę saldainių nevalgo?“ – bandė argumentuoti kitas.

„Matau etiketę, kur parašyta: „Kalėdinė dovana su siurprizu“. Bet nematau, kad paskirtis – vaikams“, – toliau naratyvą, kad kalėdinė dėžutė skirta suaugusiems, plėtojo kita internautė.

Feisbuko nuotr.

Visgi, kiti pirkėjai su tokia pozicija nesutiko, mat ant dėžutės yra vaikiški piešiniai, todėl tikrai daugiau žmonių juos perka būtent mažiesiems smaližiams, o ne dovanoja viršininkui ar tėvams. Žinoma, galbūt kažkas tokią dovanytę prideda ir suaugusiems, kad šie prisimintų vaikystę, kuomet darželyje patys tokias staigmenas gaudavo iš Kalėdų senelio. Tačiau yra vienetai pirkėjų, kurie spalvotą piešinį ant dėžutės palaikytų rimta dovana suaugusiems.

„Akivaizdu, kad šios dėžutės yra skirtos vaikams, juo labiau, kad labiau vaikiškas dizainas ir negalėjo būti. Jeigu tokius neša einant į svečius pas suaugusius, gimines ar kokiam vadovui darbe, tai labai jus užjaučiu. Ir akivaizdu, kad tokie saldainiai yra ne vaikiški ir neturėjo čia būti įdėti“, – dar viena pirkėja atkirto visiems, kurie teigė kad spalvota saldainių dėžutė skirta tėvams, o ne vaikams.

Portalas kauno.diena.lt dėl kalėdinės saldainių dėžutės turinio uždavė klausimus „Mere“ atstovams. Pasiteiravome, galbūt planuojama geriau paženklinti prekę dėl to, kad joje yra alkoholinių saldainių, o gal ketina minėtos prekės visai atsisakyti.

Kai tik gausime „Mere“ prekybos tinklo atstovų komentarą, publikaciją papildysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mare

Mare portretas
Knisates prie visko nes tai tipo ale prorusiska parduotuvė. Lietuviški durneliai.

stacha

stacha portretas
gerai kad neapsisi

Anonimas

Anonimas portretas
Rusai puola !!! Šliaužianti okupacija !!
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių