Quantcast

Nuspręsta: Kauno stadioną rekonstruos be dalies ES lėšų

Kauno savivaldybė nusprendė S. Dariaus ir S. Girėno rekonstrukciją vykdyti atsisakant dalies jam skirtų Europos Sąjungos lėšų.

Kauno taryba paskutiniame šių metų posėdyje pritarė siūlymui išbraukti stadioną iš projektų, įgyvendinamų pagal ES fondų programą, sąrašo. 4,6 mln. eurų ES lėšų turėjo būti skirti cokoliniam aukštui.

Kaip BNS sakė savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjas Tadas Metelionis, naudojant šias lėšas stadiono statybai, kilo rizika, kad dalis jų bus pripažinta netinkamomis, todėl šis finansavimas perkeliamas į „saugesnius“ projektus.

„Stadionas buvo suskaidytas į du atskirus objektus: į potribūnines erdves ir į sportinę dalį. ES griežtai neduoda pinigų profesionaliai sporto infrastruktūrai ir skiria pinigus tik neformaliam vaikų švietimui, bendruomenėms. (...) Potribūnines erdves mes buvome išskyrę kaip atskirą projektą ir agentūra, tikrindama mūsų paraiškas ir sutartis, kėlė labai daug abejonių, kur yra riba tarp sportinės stadiono dalies ir nesportinės“, – sakė jis.

Atsisakius dalies ES finansavimo, savivaldybė projektui iš viso skirs 18,6 mln. eurų, Vyriausybė – 13,7 mln. eurų. Dar 3,98 mln. eurų finansuojami iš kitos Europos Sąjungos programos.

ES griežtai neduoda pinigų profesionaliai sporto infrastruktūrai ir skiria pinigus tik neformaliam vaikų švietimui, bendruomenėms.

Bendra projekto vertė – 36,3 mln. eurų, iš jų 34,95 mln. eurų kainuos rangos darbai. Į bendrą projekto sumą taip pat įeina projektavimo, techninės, inžinerinės priežiūros ir kiti darbai.

4,6 mln. eurų sutaupytų ES lėšų savivaldybė yra numačiusi panaudoti buvusiai Karinių oro pajėgų bazės teritorijai Aleksote, Ąžuolyno parkui, Kauko laiptams, Marvelės upelio slėniui rekonstruoti.

Kauno savivaldybės skelbtame konkurse Turkijos bendrovė „KAYI Insaat Sanayi Ticaret A.S.“ paskelbtas laimėtoju, nes pasiūlė mažiausią kainą – 34,95 mln. eurų. Rekonstrukcijos darbai pradėti rugpjūčio mėnesį.

Planuojama, kad stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti per 20 mėnesių nuo sutarties pasirašymo šių metų liepą.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tie krabiukai it zombiai, viską griauna.

Kaunas puikiai tvarkosi, visi mato.

Kaunas puikiai tvarkosi, visi mato. portretas
O lojantiems patarimas, kad šuns balsas į dangų neina...

TO ZITA

TO ZITA  portretas
Tu ne zita , o daunė kaip ir komentatorius rinkėjas
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių