Quantcast

Nuspręsta, kas bus „auksinio“ tualeto vietoje

Kauno pilies pašonėje jau kelis mėnesius nebėra „auksiniu“ tualetu praminto objekto. Šį antradienį nutarta, kad vieta tuščia neliks. Čia bus įrengtas turizmo paviljonas.

„Kauno diena“ primena, jog nuo metų pradžios Kauno pilies pašonėje buvo uždarytas viešasis tualetas, kuris buvo pastatytas prieš maždaug dešimtmetį. Vasario pabaigoje jį miesto atstovai nukėlė ir paliko simbolinę atminimo lentelę, jog toje vietoje stovėjo „auksinis“ tualetas. Nukėlus konteinerį buvo paliktos visos komunikacijos.

Antradienį miesto taryba pritarė, jog ši vieta būtų užpildyta. Šioje vietoje atsiras turizmo paviljonas, teiksiantis informaciją turistams ir miesto svečiams.

„Kauno diena“ primena, jog nukeltą jūrinį konteinerį miesto valdžia planavo parduoti aukcione. Buvo nustatyta, jog likutinė vertė yra apie 15,5 tūkst. eurų. Dar turėjo būti atliktas turto vertinimas ir nustatyta reali „auksinio“ tualeto vertė.

Taip pat miestas pasirūpino ir nauju viešuoju tualetu. Šių metų pradžioje netoliese atidarius naują viešąjį tualetą, „auksinis“ buvo užrakintas ir užkonservuotas. Kauno pilies prieigose, Jonavos g. 1, atidarytas naujas viešasis tualetas gerokai skiriasi nuo savo pirmtako. Miestui priklausančiame pastate įrengtame tualete erdvu, šilta ir švaru. Vyrams skirtoje erdvėje įrengtas pisuaras ir dvi kabinos, moterų tualete – penkios kabinos, dar viena kabina pritaikyta neįgaliesiems. Apsilankymas visą parą veikiančiame viešajame tualete kainuoja 0,29 Eur.

Naujo viešojo tualeto įrengimas bendrovei „Kauno švara“ kainavo 59,4 tūkst. eurus – beveik trigubai pigiau nei miestui kainavo „auksinis“ tualetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na tu tikras „vasia“

Na tu tikras „vasia“ portretas
Bandai įtikinti, kad Kupčinskas nieko nežinojo ir už nieką neatsakingas. Tai kokiam velniui toks meras Kaunui buvo reikalingas, jei jo pavaldiniai darė ką užsimanę? Pabandytų dabar prie mero Matijošaičio taip daryti, kaulų nesusirinktų :)) Todėl ir miestas gražėja, nes jis TIKIRAS MERAS, o ne mazgotė.

vasia

vasia portretas
Tualetas sukurtas ir pastatytas MikaičioTo meto meras ir Rabačiaus(admin. direktoriaus pavaduotojo. pastangom. Nei Kučinskas , nei Kupčinskas ne prie ko, nesakau kad daug gero darė bet neatimkit laurų iš kitų Kauno "tvarkytojų"

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Tai bent lentelę su Kupčinsko atvaizdu,turėtų pastatyti.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių