Quantcast

Nuo šunų išmatų Kauną gelbės naujos šiukšliadėžės

Kauno parkuose, skveruose, miestiečių pamėgtose pasivaikščiojimų vietose bus įrengtos naujos šiukšliadėžės, į kurias šunis vedžiojantys gyventojai galės mesti savo augintinių ekskrementus, pranešė savivaldybė.

Palikti šunų ekskrementai ten, kur vaikšto žmonės ir žaidžia vaikai, – įsisenėjusi bėda. Savo miesto nenorintys teršti kauniečiai, kuriems surinktus šunų ekskrementus šiuo metu tenka mesti į buitinių atliekų konteinerius, jau šią vasarą galės naudotis naujomis šiukšliadėžėmis.

Kauno miesto savivaldybė teigia skyrusi 20 tūkst. litų specialioms šiukšliadėžėmės įsigyti ir sumontuoti. Šiuo metu yra rengiami viešųjų pirkimų dokumentai. Šįmet Kauno miesto savivaldybė ketina įsigyti apie 50 tokių šiukšliadėžių.

„Šiuo metu iš seniūnijų renkame informaciją apie tokių šiukšliadėžių poreikį, vietas, kuriose jos galėtų stovėti, rengiame medžiagą viešųjų pirkimų konkursui. Šiukšliadėžėms skirta suma nėra didelė ir negalėsime nupirkti tiek, kiek iš tikrųjų reikėtų. Tačiau tai bus pirmas žingsnis, kitais metais šią programą tęsime ", – sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak jos, nuomonę dėl vietų, kuriose turėtų stovėti šiukšliadėžės, gali išsakyti ir visi miesto gyventojai. Jie savo pasiūlymus ir pastabas gali siųsti el. paštu aplinkos.apsaugos.skyrius@kaunas.lt.

Pasirinktose vietose ketinama pastatyti spalvotas metalines šiukšliadėžės, ant kurių bus užklijuoti specialūs lipdukai. Pasak savivaldybės aplinkosaugos specialistų, svarbu parinkti ne tik tvirtos medžiagos, bet ir tinkamos formos dėžes, kad miestiečiai į jas negalėtų mesti buitinių atliekų.

Pamėgtose pasivaikščiojimų vietose pastačius šiukšliadėžes, netoliese bus pakabinti ir informaciniai skelbimai, šiukšliadėžių išdėstymo schemos.


Šiame straipsnyje: šuošunysekskrementai

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
VALIO, bet kaip priversit seimininkus tuos sudus susirinkti

ble ble

ble ble portretas
vel pinigeliu plovykla

vase

vase  portretas
Kas gelbes nuo valkataujanciu kaciu ir nuo nukvakusiu bobuciu kurios prie laiptyniu maitina kates,Kaip pavyzdi P Luksio 19 prie antros laiptynes net nukvakeliai buda sukale tai24 buto gyventojai
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių