Quantcast

Nuo kitų metų kauniečių šeimos gaus kūdikio kraitelius

Nuo kitų metų vaiko susilaukę kauniečiai gaus kūdikio kraitelius.

„Šios iniciatyvos tikslas – pasveikinti gimusį mažylį bei padėkoti jo tėvams“, – BNS sakė Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė.

Per metus planuojama padovanoti iki 4 tūkst. tokių kraitelių – maždaug tiek mieste kasmet gimsta vaikų.

Vieno kraitelio vertė – apie 300 eurų: jame tėvai ras reikmenų naujagimiui, vaiko priežiūros vadovą, prisiminimų knygą – albumą ir kauniečio kortelę.

„Ruošiant kraitelio turinį siekta, kad ji būtų skirta ne tik mažyliams, bet ir jų tėveliams. Stengiamės, kad mažieji kauniečiai gautų kuo kokybiškesnius, saugius ir pačius reikalingiausius daiktus pirmiesiems naujagimių metams, o tuo pačiu ir gražiems prisiminimams“, – sakė R. Šnapštienė.

Kraitelio dėžę bus galima panaudoti kaip lopšį naujagimiui.

Pasak R. Šnapštienės, kauniečio kortele naujagimio tėvai galės naudotis kaip daugkartine dovanų kortele ir su ja galės įsigyti įvairių pramogų, apsilankyti kultūros įstaigose, atsiskaityti restoranuose ar parduotuvėse.

„Ši kortelė tarsi paraginimas neužmiršti ir savęs, nes tik laimingi tėvai gali užauginti laimingus vaikus“, – sakė ji.

Vaiko priežiūros vadove tėvai ras svarbios informacijos kūdikių raidos, sveikatos ir socialiniais klausimais. Ši knyga, pasak savivaldybės atstovės, paremta kompetentingų Lietuvos medikų, vaikų raidos ir kitų specialistų įžvalgomis.

Prisiminimų knyga bus skirta pirmiesiems naujagimio gyvenimo metams užfiksuoti ir išsaugoti informaciją, iliustruoti ją nuotraukomis.

Savivaldybės paskelbtame viešajame pirkime nurodoma, jog keturių dalių pirkimo bendra vertė negalės viršyti 1,2 mln. eurų be PVM. Kiek daugiau nei pusė šios sumos numatyta dėžėms–kraiteliams įsigyti.

Šiuo metu kraitelius naujagimiams dovanoja Šiauliai, Kauno rajonas, Anykščiai, Ukmergė, Kazlų Rūda. Jų turinys ir vertė kiekvienoje savivaldybėje skiriasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rajone

Rajone portretas
Jau senai gauna kudikiu kraitelius. Šnapštė nusikopijavo ideja. Nieko doro nesugalvoja daugiau.

...

... portretas
Sakot - žmonėms geriau pinigais... o KAIP 'vieningiesiems' tuomet pinigus plaut tų 'nuostabių' kraitelių nesudarinėjant?

Rolandas

Rolandas portretas
Daug kas is cia rasanciu dar gyvena rusijoj. Visi pasakoja darem gyvenom ir t.t. zmones atsipeikekit pamirskit praeity zvelkite i ateiti gyvenkite dabartimi. Is 10 zmoniu paklaustu kas augino vaikus anais laikais 9 sakytu uoj kaip buvo sunku, uoj kaip truko pagalbos ir taip t.t tai jomajo dziaukites kad dabar yra lengviau kad yra pagalbos is salies. Kas jus per zmones net vaiko kraitelio ir tai pavydi.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių