Quantcast

Nuo COVID-19 skiepyti politologo vaikai nebuvo įleisti į „McDonald's“: gavo šlapiu skuduru per veidą

Nuo koronaviruso paskiepyti ir ES skaitmeninius COVID pažymėjimus pateikę politologo Bernaro Ivanovo vaikai nebuvo įleisti į „McDonald's“ restoraną Kaune. „Manau, kad tai yra absoliučiai skandalinga ir nepriimtina situacija. Savivalė tokiame lygmenyje stebina“, – sakė politologas. 

B. Ivanovo 16-metis ir 12-metis vaikai į Karaliaus Mindaugo pr. esantį „McDonald's“ restoraną nusprendė užsukti šeštadienį, apie 16 val. Anot politologo, vienas vaikas buvo paskiepytas vasarą, kitas – rudenį. Jie turi  ES skaitmeninius COVID pažymėjimus.

„Lietuviško galimybių paso praktiškai neįmanoma gauti, nes vaikas neturi prisijungimų prie elektroninės bankininkystės ir t.t., o e.sveikata.lt duoda tik europinį. Arba gal aš kažko nesuprantu?“ – portalui pasakojo pašnekovas, kuris tuomet, kai išalkę vaikai ėjo į prie namų esantį restoraną, su žmona buvo išvykęs apsipirkti. 

Jis atkreipė dėmesį, kad visoje Europoje skaitmeninis COVID pažymėjimas galioja, o Lietuvoje vaikams kol kas išvis nereikia pateikti jokio dokumento, kuris parodytų, ar vaikas yra pasiskiepijęs nuo šios ligos. 

„Prie durų stovėjo pagyvenęs žmogus, tai mano 16-metis parodė europinį pasą, bet jo nenuskaitė. Kadangi kyla problemų su šio dokumento nuskaitymu, tai kitur dažniausiai į jį tik pažiūri. Tai gal tas žmogus buvo neinformuotas, gal jam instruktažas nebuvo pravestas, nes jis vaiko į restoraną neįleido. O 12-mečiui pasakė, kad išvis nežino, kiek jam metų, tai paprašė parodyti asmens dokumentą. Tai yra absoliučiai skandalinga, nes rodyti asmens dokumentus Lietuvoje nėra priimta. Bet taip dabar yra. Tai ir jaunesniojo nepraleido“, – pasakojo pašnekovas.

Bernaras Ivanovas. Evaldo Šemioto nuotr.

„Tai yra valstybės neapsižiūrėjimas, nes jie delegavo, sakyčiau, represines funkcijas nežinia kam, tada prasideda savivalė, ir tuos tikrintojus reikia tikrinti, prižiūrėti. Vaikas patyrė psichologinę traumą, jis buvo šoke, jis pasijuto pažemintas. Išsityčiojo iš vaiko, nes vykdė neteisėtus reikalavimus. Tai protu nesuvokiama. Vėliau vaikai bijos į parduotuvę nueiti, – emocijų neslėpė vyras. – Vaikai dar ir 20 minučių lauke lauke, nes buvo ribojamas žmonių kiekis viduje ir jų neįleido. Lauke atstovėjo, o tada dar tarsi šlapiu skuduru per veidą gavo. Istorija bjauri. Tai chamizmas, šlykštu.“

Šeštadienio vakarą, apie 18 val., visa šeima nuėjo į restoraną išsiaiškinti dėl šios nemalonios situacijos. Anot vyro, atsiprašymo jie taip ir nesulaukė. 

„Atėjusi vadybininkė pradėjo aiškinti, kad senuko draugas prieš keturias dienas mirė nuo koronaviruso, tad todėl jis čia toks entuziastingas ir taip tikrina. Kalbėjo, kad kažkas buvo atėjęs su ne savo galimybių pasu ir jam tada taip pat nenusiskaitė, – pasakojo B. Ivanovas. – Buvau šoke. Manau, kad tai absoliučiai skandalinga ir nepriimtina situacija. Savivalė tokiame lygmenyje stebina.“

Pašnekovas svarsto, kad tokių situacijų, į kurią pakliuvo jo vaikai, pasitaikė ir kitiems žmonėms, tačiau jie į tai numojo ranka ir nesiaiškino. B. Ivanovas teigė į „McDonald's“ atstovus kreipęsis ir raštu, tad dabar laukia atsakymų.

Portalas kauno.diena.lt sekmadienį susisiekė su „McDonald's“ atstovais. Jie paprašė atsiųsti klausimus raštu. Atsakymus portalas kauno.diena.lt gavo antradienio rytą.

„Mūsų darbuotojų ir lankytojų saugumas – svarbiausias prioritetas mums. Aptarnaudami tūkstančius žmonių šiuo sudėtingu laikotarpiu mūsų restoranų vadovai ir darbuotojai ypatingai stengiasi ir yra itin atsargūs. Esame dėkingi savo svečiams už supratingumą“, – tik tiek apie visą situaciją tegalėjo pasakyti „McDonald's“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimir Janevski.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Jūs tik pagalvokit neįleido didelio pono vaikų į restoraną ir atseit su šlapiu skuduru trinktelėjo ponulio asmenybėm kurie nieko nepripažįsta .Teisus sargas atliko savo pareigą o reikia priminti kad ir didelis politikas privalo kuo geriau informuoti visus kad įstatymas visiems lygus tiek politikui tiek paprastam darbuotojui.Daug kuo galiu patikėti bet ,kad sargas turėjo šlapią skudurą neįleisdamas ,saugodamas nedrausminguosius tai tikras melas .Kas meluoja ? ar korespondentas ar to ponulio vaikai čia yra šmeižtas policija turi išsiaiškinti ir duoti tvitrą atkirtį melagiams .Juk Lietuvoje prieš įstatymus visi lygūs Didelė pagarba darbuotojui už sąžiningai atliktą darbą

Tik pamanykit

Tik pamanykit portretas
I MacDonalda neileido, o kai 50 procentu Lietuvos pilieciu neileidzia i didesnes maisto parduotuves, jokias kitas nemaisto parduotuves, kirpyklas, kai kurias degalines, teatrus, koncertu sales, sporto varzybas, net dirbti neleidzia be to gyvuliu paso - tai pasak politologo viskas normalu? Fasizmas Lietuvopje klesti nestabdomas. Kur ziuri visi teises ekspertai, Prezidentas, Seimas, kurie pasizadejo visiems buti lygiai tgeisingais? Kodel nenuvaro tokios vyriausybes salin, nes pazeide Konstitucija?

kodel slapiu

kodel slapiu  portretas
Butina grieztai nubausti tuos kurie SLAPIU SKUDURU PER VEIDA MUSE VAIKUS Aciu tam parduotuves darbuotojui nes jis padejo vaikam sutaupyti DALELE savo sveikatos
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių