Quantcast

Nors oras jau vėsta, Kaunas šildymo sezono datos dar neskelbia

Pastarosiomis dienomis ne vienam kauniečiui teko pakeisti drabužius iš vasarinių į rudeninius. Vėstant orams dažnas vis klausia, kada Kaune prasidės šildymo sezonas, tačiau miestas dar nėra nusprendęs, kada gyventojams įjungs centralizuotą šildymą.

Paprastai specialistai aiškindavo, kad šildymo sezonas pradedamas tada, kai tris paras iš eilės vidutinė dienos ir nakties temperatūra neviršija 10 laipsnių šilumos. Stebint orų prognozes, jau galima sakyti, kad šildymas turėtų būti įjungtas artimiausiomis dienomis.

Štai Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba nurodo, kad Kaune ketvirtadienį dieną šils iki 14 laipsnių, o naktį bus apie 12 laipsnių. Penktadienį temperatūra bus dar mažesnė. Dieną – apie 10, o naktį – vos apie 8 laipsnius. Savaitgalis taip pat nebus šiltesnis, dažnu atveju temperatūros stulpelis, vargu, ar dažnai pakils aukščiau nei 10 laipsnių šilumos.

freepik.com nuotr.

Tačiau miestas dar nėra apsisprendęs, kada pradės šildymo sezoną. Techniškai tai padaryti nebūtų labai sudėtinga, mat, kaip įprasta, „Kauno energija“ dar iki sezono pradžios atliko įvairius sistemos bandymus, jei reikėjo, sutvarkė gedimus ir viską paruošė šaltajam sezonui. Dabar belieka tik sprendimo, kada atsukti visus šilumos kranelius ir šilumos pliūpsnį paleisti pirmiausiai į viešųjų įstaigų, tokių kaip mokyklos, darželiai ar ligoninės, radiatorius. Įprastai po kelių dienų šiluma pasiekia ir gyventojų namus.

Reikėtų pabrėžti ir tai, kad gyventojai gali patys nuspręsti, kada pradėti šildymo sezoną.

„Artėjant šaltesniems orams stebimos ilgalaikės orų prognozės. Kol kas skelbti šildymo sezono pradžios neplanuojama. Reikėtų pabrėžti ir tai, kad gyventojai gali patys nuspręsti, kada pradėti šildymo sezoną“, – apie tai, kad tiksli šildymo sezono pradžia dar nėra aiški, portalui kauno.diena.lt komentavo Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis.

Jis pridūrė, kad prognozuojama, jog šiemet šildymo kaina Kaune, palyginti su kitais didžiaisiais miestais, ženkliai nesikeis.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad 2020-aisiais Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 15 dieną, o pasibaigė šių metų gegužės 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Dabar valdžiai galima nesilaikyti įstatymų. Tai tada patvirtinkite taip, kad valdžia kada nori, tada ir jungia šildymą, kam dar tie nurodymai, jei sprendžia dėdulės susėdę kaip jiems šauna į galvą. Matyt reikia pataupyti kompensacijoms.

Alio

Alio portretas
kaip įprasta Kaunas paskutiniai įjungia. Kaip įkyri toks gyvenimas tarybinėj sistemoj, turi gerokai viskas apipelyti tada jau visiems gerai būna.

Namo savininkas

Namo savininkas portretas
Zidinuka pasikursime
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių