Quantcast

Nevyriausybinės organizacijos varžysis dėl asmeninės pagalbos teikimo neįgaliesiems Kauno rajone

Įgyvendindama Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymą, Kauno rajono savivaldybės administracija paskelbė nevyriausybinių organizacijų, teiksiančių asmeninę pagalbą, projektų atrankos konkursą.

Paraiška bei jos priedai turi būti pateikti iki 2021 m. rugpjūčio 16 dienos.

Konkurso tikslas – atrinkti nevyriausybinių organizacijų projektus, kurių įgyvendinimo laikotarpiu asmenims su negalia bus teikiama asmeninė pagalba – asmeninio asistento individualiai teikiama pagalba neįgaliajam atlikti darbus ir vykdyti veiklas, kurių dėl negalios jis negali atlikti savarankiškai ir kurie būtini siekiant gyventi savarankiškai bei veikti visose gyvenimo srityse. Paslaugų gavėjai – asmenys, kuriems nustatytas neįgalumo lygis arba 55 procentų ir mažesnis darbingumo lygis, arba specialiųjų poreikių lygis.

Projektų paraiškas gali teikti nevyriausybinės organizacijos (toliau – NVO), kaip jos apibrėžtos Lietuvos Respublikos nevyriausybinių organizacijų plėtros įstatyme. Galima ir kelių NVO bendra paraiška, joms pasirašius jungtinės veiklos (partnerystės) sutartį, kuri privalo atitikti Civiliniame kodekse nustatytus jungtinės veiklos sutarčiai keliamus reikalavimus. NVO partneriui taikomi tokie pat reikalavimai kaip ir paslaugas teikiančiai NVO. Atrenkant paraiškas, bus atsižvelgiama į konkurso dalyvių darbo patirtis teikiant socialines paslaugas asmenims su negalia, ir į tai, ar NVO turi darbuotojų, kurių kvalifikacija tinkama teikti asmeninio asistento paslaugas, pažymima Kauno rajono savivaldybės pranešime.

Įstatymas numato, kad asmuo, pradėdamas teikti asmeninio asistento paslaugas, turi būti išklausęs įžanginius individualios priežiūros personalo mokymus, jeigu neturi reikalingo išsilavinimo arba nėra įgijęs socialinio darbuotojo padėjėjo, lankomosios priežiūros ar asmeninio asistento kvalifikacijos pagal atitinkamą profesinio mokymo programą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

neįgalieji prašo badu nemarinti

neįgalieji prašo badu nemarinti portretas
Ar jūs žinote kiek Kaune yra nusipirkę neįgalumą už pinigus tikrai ne nes niekas netikrina neįgalumo tarnybų okad didžiausia korupcija neįgalumo tarnybojr visi žino iš 17 ligų nustato55% darbingumą ar čia normalu kodėl taip nesąžiningai nustatinėti darbingumą leidžia Navickienė gal ji nori kad lietuvoje visi neįgalieji būtų sveiki nusipirkę neįgalumą už pinigus ir turėti asmeninę pagalbą ar negėda lietuva
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių