Quantcast

Netrukus prasidės viduriniojo Kleboniškio tilto rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Kleboniškio, arba A. Meškinio tiltą per Nerį Kaune, magistraliniame kelyje Vilnius–Klaipėda, už 68,4 mln. eurų rekonstruos kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“, antradienį pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pagal sutartį tilto atnaujinimo darbai prasidės dar šiais metais ir bus baigti iki 2024 metų pabaigos.

Tai yra vidurinis iš trijų šalia esančių tiltų, iš kurių vienas – šių metų pavasarį baigtas statyti naujas tiltas (šiaurinis) su viaduku ir jungiamuoju keliu. Jį už daugiau nei už 32 mln. eurų pastatė taip pat „Kauno tiltai“.

Pasak Kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, tiltas bus iš esmės rekonstruotas, išplatintas ir skirtas tik tranzitiniam eismui, tai padidins eismo pralaidumą ir saugumą, padės išvengti eismo spūsčių.

Rekonstrukcijos metu eismas Klaipėdos kryptimi bus nukreiptas per naująjį, šiaurinį, tiltą.

Užbaigus vidurinio Kleboniškio tilto rekonstrukciją, ketinama rekonstruoti likusį trečią – pietinį tiltą per Nerį.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Sutvarkius visus tris tiltus, iki 2027 metų tikimasi baigti įgyvendinti paskutinį maždaug 100 mln. eurų vertės Islandijos plento projekto etapą – sutvarkyti ruožą tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos gatvės. Tuomet bus atskirti skirtingi srautai – tranzitinis nuo vietinio transporto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ?

to ? portretas
Manai rekonstruot jau pastatytą tiltą ir dar jį išplatint iki keturių juostų turi būt pigiau, nei lygioj vietoj pastatyt naują? Su logika matos prastai vargšui:D

Anonimas

Anonimas portretas
Pinigu plovykla

?

? portretas
naujas tiltas 32mln. rekonstrukcija 64mln.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių