Quantcast

Netesybas dangsto bankrotu

Naujo kvartalo Elektrėnuose gyventojai dar praėjusią vasarą nusprendė susitvarkyti kvartalo gatves ir šaligatvius, tačiau tebevažinėja statybvietei būdinga gatve dėl galbūt juos apmulkinusio kauniečio.

Vežė, bet neatvežė?

Įrašyti telefono pokalbiai, išsaugoti susirašinėjimai – tokie Roberto Speičio rankose likę įrodymai, kuriuose užfiksuoti prašymai pristatyti už maždaug 7 300 eurų nupirktas trinkeles. "Aš turiu telefono pokalbių įrašus, kaip jis pats žada atvežti, paskui žada atvežti jau paimtus pinigus. Net ir su jo žmona kalbėjau. Ta moteris ramino, kad tikrai bus atsiskaityta su mumis, kad jis ne toks žmogus", – kauniečio Nerijaus Tuškevičiaus įsipareigojimus klojo R. Speičys.

Vyras skaičiuoja, kad iš viso N. Tuškevičiui perdavė apie 26 tūkst. eurų, surinktų iš individualių namų gyventojų. Už juos nupirktos trinkelės turėjo atgulti naujo kvartalo gatvėse. Pradžioje žmonėms nekilo nė menkiausios abejonės, kad reikiamas kiekis šios statybinės medžiagos bus pristatytas.

"N. Tuškevičius buvo atvažiavęs į susirinkimą. Visi girdėjo, kai jis pasakė, kad jau pradės vežti trinkeles, o žmonės tegu pradeda rinkti pinigus. Kalbėjo, kad jei reikės, lauks mėnesį ar kelis, tačiau jau kitą dieną ėmė reikalauti susimokėti. Kaimynai surinko pinigus. Jam buvo sumokėta daugiau, nei jis pristatė trinkelių", – dėstė R. Speičys, kaimynų įpareigotas bendrauti su N. Tuškevičiumi.

Elektrėniškis pasakojo, kad N. Tuškevičius greitai pelnė gyventojų pasitikėjimą, nes trinkelėmis pakrauti krovininiai automobiliai iš Kauno skriejo į Elektrėnus, o žmonės rinko pinigus. Pasak R. Speičio, kokias penkias dienas buvo vežamos trinkelės.

Po to šis srautas nutrūko. Gyventojai buvo informuoti, esą įmonė nespėja gaminti trinkelių. R. Speičys mena N. Tuškevičiaus raginimus nusipirkti visą reikiamą kiekį trinkelių. Esą vėliau brangs. Rūpestingasis tiekėjas netgi pasiūlė gyventojams, kol vyks klojimo darbai, nereikalingas trinkeles sandėliuoti jo įmonėje ir patikino esą, kad kai tik reikės trinkelių darbams tęsti – pristatys.

Amžinas direktorius

Pasak R. Speičio, N. Tuškevičiaus pažadai bliūško kaip muilo burbulas. Viena po kitos radosi priežastys, trukdančios atvežti trinkeles. Galiausiai tiekėjas pasiskundė negaunantis transporto.

Žmonės patys susirado. Netikėtas sutapimas – sunkvežimio vairuotojas buvo vienas iš anksčiau elektrėniškiams vežusiųjų trinkeles.

"Tas vairuotojas, sužinojęs, iš ko turės vežti, kategoriškai atsisakė. Vairuotojas skundėsi, kad už praėjusį vežimą N. Tuškevičius su juo neatsiskaitė. Tik patikinus, kad čia ne jis, o mes patys organizuojamės, sutiko. Tačiau N. Tuškevičius mums buvo paruošęs viso labo tik 80 kv. m trinkelių. Visai ne tokiam kiekiui buvo duoti tie 7 300 eurų", – tęsė R. Speičys.

Kilus abejonių dėl pasitikėjimą pelniusio N. Tuškevičiaus, Elektrėnų gyventojai ėmė ieškoti informacijos apie šį žmogų. Tai, ką elektrėniškiai perskaitė viešoje erdvėje, tik dar labiau sustiprino jų nerimą ir skandino viltis išvysti trinkelėmis grįstą gatvę arba bent jau atgauti pinigus.

Užsiimu rizikingais verslais – statybos ir panašiai. Jūs paklauskite įmonių, kurios mums pritaisė ragų. Vienur nesumokėjo, kitur nesumokėjo, ir važiuojam toliau.

N. Tuškevičiaus biografijoje – užgyventos mažiausiai šešios įmonės, iš kurių dvi dar veikia, o kitos – bankrutavusios ir likviduotos arba bankrutuojančios.

Viešoje erdvėje N. Tuškevičiaus kaip direktoriaus pavardė puikavosi prie bendrovės "SD Group". Ši bendrovė bankrutavo ir jau likviduota. Bendrovės "Alstoja", Nerlita" – taip pat bankroto verpetuose. Kertiniu pavadinimu "Transekma" įkurtos kelios papildomos įmonės – "Transekma investiciniai projektai" ir "Transekma Transport". Pastarajai taip pat pradėta bankroto procedūra.

Bankrotas gydo?

Visose išvardytose įmonėse direktoriavęs arba vis dar direktoriaujantis N. Tuškevičius visai neatrodė susikrimtęs dėl žlungančių bendrovių. "Užsiimu rizikingais verslais – statybos ir panašiai. Jūs paklauskite įmonių, kurios mums pritaisė ragų. Vienur nesumokėjo, kitur nesumokėjo, ir važiuojam toliau", – į klausimą dėl įmonių bankrotų atkirto N. Tuškevičius.

Neatrodo, kad jis būtų sielojęsis ir dėl neįvykdyto susitarimo su Elektrėnų gyventojais. "Firma bankrutavo. "Transekma", – neva bankrutuojančios bendrovės pavadinimą nurodė direktorius, nors viešai apie šios bendrovės bankrotą neskelbiama. "Kauno dienai" statybų verslo bankroto specialistas pareiškė, kad sandoris su elektrėniškiais įvykdytas. Esą gyventojams pristatyta dar daugiau trinkelių nei buvo sutarta.

"Jie patys galų nesuveda. Yra sąskaitos faktūros, yra įmonė, kuri vežė tas trinkeles, yra šios įmonės važtaraščiai, iš kur ir kur vežė, kiek iškrauta. Surinksiu tuos popierius ir tegul nedaro tragedijos. Žiūrėsime, kaip bus", – nesikuklino N. Tuškevičius.

"Jis meluoja. Jam perduoti pinigai. Kai jis pradėjo vežti, įgijo mūsų pasitikėjimą, jau tada jam buvo perduota daugiau pinigų, nei jis pristatė trinkelių. Šiuo metu kelias nebaigtas dėl jo kaltės. Borteliai sustatyti, o kelias nebaigtas", – R. Speičys apgailestavo, kad dėl įgyto pasitikėjimo nesugebėjo iš N. Tuškevičiaus išsireikalauti dokumentų.

N. Tuškevičiaus viražus patvirtino ir elektrėniškiams trinkeles klojęs darbininkas. "N. Tuškevičiaus siūloma kaina už trinkeles buvo geresnė nei kitų tiekėjų, todėl gyventojai ir pasirinko jį. Galima šnekėti bet ką. Bet juk jis paėmė iš fizinio asmens pinigus, nepadavė jokio dokumento, kad paėmė, vadinasi, paėmė kaip fizinis asmuo. Jeigu būtų įmonė, tai būtų pateikęs sąskaitas faktūras, ir jei jau bankrotas, tai tada skęstų visi, o šiuo atveju, manau, kad taip nėra", – stebėjosi darbininkas.

Raginimai grąžinti

"Man šimtas metų, ką tie gyventojai sako. Jokių dokumentų jie neprašė. Aš iškviesiu visas įmones – iš kurių pirkau, kurios vežė, ir jeigu būsiu teisus, tada kreipsiuosi į teismą už visus šmeižtus", – savo mundurą gynė N. Tuškevičius.

Ne vienos įmonės direktorius siūlė skambinti bankroto administratoriui. Esą šis pažiūrės dokumentus, ir viskas bus aišku. N. Tuškevičius nepatikslino vieno dalyko – kurios iš bankrutuojančių įmonių administratoriui reikėtų skambinti – "SD group", "Alstoja", "Nerlita" ar "Transema Transport".

Šių metų liepos viduryje N. Tuškevičiui buvo išsiųstas oficialus raginimas grąžinti įsiskolinimą. "Kadangi neįvykdėte susitarimo už gautus pinigus įgyti prekes ir perduoti jas R. Speičiui, turite pareigą grąžinti avansu gautą 7 335 eurų sumą, kurią esate įsiskolinęs", – nurodoma oficialiame raginime.

Rašte taip pat nurodoma, kad praleidus prievolės įvykdymo terminą skolininkas privalo mokėti įstatymų nustatytas palūkanas, kurios yra laikomos minimaliais nuostoliais. Priminta ir apie įstatymu numatytą galimybę mokėti 5 proc. dydžio metines palūkanas už sumą, kurią sumokėti yra praleistas laikas.

Gyventojai taip pat kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją, Finansinių nusikaltimų tarnybos Kauno valdybą. Žmonės prašo specialistų ištirti N. Tuškevičiaus įmonių veiklą ir nustatyti, ar jis nesivertė neteisėta ekonomine veikla ir neslėpė pajamų, ar deklaravo visas gautas pajamas ir sumokėjo valstybei visus priklausančius mokesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vici

Vici portretas
Apsisaukelis paskutinis su zmonele,visagalis susiktas

Debils

Debils portretas
Nx gandonas jis

Marcius

Marcius portretas
Ir mus yra sita persona apgavusi ir nemazai. Nunese didele suma pinigu per statybines medziagas ir dar galiausiai padave i teisma tikedamasis dar per teisma pavogt prisidengtamas padirbtais popieriais. Smagu matyt, kad pagaliau jo pavarde viesinama. Ko nesuprantu, tai kaip ir kas jam dar duoda medziagu, nes statybiniu prekiu imonese jau jis persona non grata ir jo pavarde visiems juristams zinoma, prisidengdamas savo klientais ima medziagas, neatsiskaito su tiekejais ir klientus numelzia. Turim jau visa jo fankluba Kaune:)
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių