Quantcast

Neseniai suremontuotą Nemuno krantinę vėl reikia tvarkyti – šįkart dėl įgriuvos

Nemuno krantinė – mėgstama pėsčiųjų ir dviratininkų vieta. Tačiau nespėta ja atsidžiaugti po ilgo remonto, kai jai vėl reikia meistrų dėmesio. Šįkart – dėl atsiradusios didelės įgriuvos.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui kauno.diena.lt teigė, kad įgriuva bus pradėta tvarkyti kitą savaitę.

Šiuo metu, kaip matyti nuotraukose, pažymėta įspėjamaisiais ženklais. 

„Kol kas tai vienintelė įgriuva, po krantinės rekonstravimo jų čia nebuvo pasitaikę. Patikrinsime, ar netoli minimos vietos nėra vandens išleidėjo ir bandysime išsiaiškinti dėl kokių priežasčių galėjo atsirasti įgriuva“, – teigė A. Pakalniškis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kol kas tai vienintelė įgriuva, po krantinės rekonstravimo jų čia nebuvo pasitaikę.

Remontuojant kelis dešimtmečius savo eilės laukusią Nemuno krantinę buvo keista ne tik danga. Vietoje senų suskeldėjusių betono plokščių klota „lygi ir ilgaamžė danga“, prieš tai daugelyje vietų buvo injektuojamas betonas, siekiant kad išvengti įgriuvų.

„Tačiau tai daryta ne visame ruože. Šių metų pradžioje turėjome itin didelį kritulių kiekį, tad gali būti, jog įgriuva susiformavo dėl didelio Nemuno vandens kiekio ir užlietos krantinės būtent ten, kur nebuvo injektuotas betonas“, – svarstė A. Pakalniškis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kasmet per potvynius Nemuno vandens lygis pakyla ir krantinė apsemiama. Ne išimtis buvo iš šiųmetis pavasaris. Tikimasi, kad naujoji danga potvynius atlaikys daug geriau nei plokštės, kurios ilgainiui suskilinėjo ir išsikraipė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis to Anonimas

kaunietis  to Anonimas  portretas
Sakai darbas nekokybiškas o kaip tos medžiagos labai kokybiškos kur tokiu radai Kokia garantija 10 metu juokas Kas dabar nusiperka kokybišku statybiniu medžegu Tai ir gamina šūda kad vėl ir vėl pirktum čia ne rusu laikais kad 100 metu laikydavo

natalija to Kaunietis

natalija to Kaunietis portretas
Ir ko taip atkakjliai kovoji brangusis dėl kupčinsko bet kuris kaunietis buvo pasibaisėjas jo aferom ir vagystėm nes pinigai iš vis dingdavo ju kišenėse nieks nesako kad matjošaitis sažiningas tas tai dar nors kaula kaunui numeta Bet kas liečia konservus tai tu žmogau esi neaiški žmogysta nebent pats tai vagiu šaikai priklausai

JONAS

JONAS portretas
Nekniskit žmonėm proto ir durnam aišku kad įgriuva krantinėje tai gamtos reiškinys prie ko čia žmonės
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių