Quantcast

Nesėkmes paversti galimybėmis (Metų kaunietės rinkimai)

  • Teksto dydis:

Daug kas priklauso nuo mūsų požiūrio, nuo mūsų vidinių barjerų, todėl prisiimkime atsakomybę už savo gyvenimus. Neieškokime pasiteisinimų, o permąstykime, ką dėl savęs galime padaryti patys. Tai dalis šiandien pristatomų projekto „Metų kaunietė“ dalyvių minčių.

05. Jolanta LITVINIENĖ – Kauno klinikų COVID-19 ligos Antrojo skyriaus vyr. slaugytoja-slaugos administratorė, svariai prisidėjusi ir tebeprisidedanti prie sudėtingos pandeminės situacijos medicinos sektoriuje valdymo, pagalbos pacientams. Su kolegomis būdama priešakinėse linijose, dirbdama didelės rizikos padalinyje, ji užtikrintai prisideda prie skiepijimo kampanijos – tapo pirmąja Kaune nuo COVID-19 vakcinuota medike.

Didžiausiu savo gyvenimo pasiekimu vadina buvimą trijų vaikų mama. „Tai pati prasmingiausia veikla“, – teigė kaunietė. Profesine prasme labai didžiuojasi dirbdama slaugytoja.

„Džiaugiuosi savo itin greitu sprendimu priimti pasiūlymą tapti COVID-19 skyriaus vyresniąja slaugytoja. Buvo tikrai sunku, bet tokių dalykų niekur neišmoksi, apskritai net nežinau tokio skyriaus, kur pamatytum visų profilių pacientus, kuriems reikalingos trečio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugos”, – dėstė J.Litvinienė, praėjusiais metais nusprendusi aktyviau įsitraukti ir į Jaunųjų gydytojų asociacijos veiklą.

Dažnai, kai nebežinau, į kurią pusę pulti, stabteliu ir pergalvoju, kokie mano prioritetai.

„Jaučiu didelę prasmę dalyvauti šios nevyriausybinės organizacijos veikloje. Šiuo metu bendruomenė kaip niekad susiskaldžiusi, sutrikusi… Mano manymu, organizacijos, kuri aktyviai atstovautų medikų bendruomenės interesams, gyvybiškai reikia – tokia yra Jaunųjų gydytojų asociacija”, – dėstė pašnekovė.

Kalbėdama apie save sakė, kad sunkiausia yra suderinti mamos atsakomybes ir darbą. „Taip norisi pakankamai dėmesio skirti vaikams ir kartu viską suspėti darbe. Dažnai, kai nebežinau, į kurią pusę pulti, stabteliu ir pergalvoju, kokie mano prioritetai“, – sakė medikė.

Praėję dveji metai jai buvo patys sudėtingiausi, kaip ir mums visiems. „Pandemija, kurios pradžioje net neįsivaizdavome, kaip elgtis… Iš tiesų atrodė, kad esame siunčiami į frontą. Metai gausūs situacijų, kurių niekam anksčiau nebuvo pasitaikę, kai nėra ir ko pasiklausti, kaip elgtis. Esu be galo dėkinga žmonėms, su kuriais ėjome tuo sudėtingu keliu. Visiems buvo iššūkis, bet padrąsindami vienas kitą sugebėjome įveikti sunkumus”, – kalbėjo kaunietė.

Visoms kaunietėms ji palinkėtų tikros pilnatvės jausmo ten, kur jos yra dabar. „Priimkime iššūkius ir pasidžiaukime, kiek daug mes turime. Kartais tikrai sudėtinga, bet kasdien atraskime, kuo pasidžiaugti“, – siūlė J.Litvinienė. Ji nelaukia, kol kas nors pradžiugins. Pati stengiasi džiuginti save ir kitus. Tam neretai pakanka ir labai mažų dalykų: šypsenos, gero žodžio, padėkos.

Kaip kaunietei, pasididžiavimo jausmą jai kelia galimybė dirbti ir savo veikla prisidėti prie didžiausios daugiaprofilės gydymo įstaigos šalyje darbo: pagalbos pacientams, darbo su aukščiausių kompetencijų specialistais.

Vis dėlto pati mėgstamiausia Kauno vieta – jos namai. „Visur gerai, namuose – geriausia. Sentimentaliausia vieta – Kauko laiptai. Man jie magiški. Ten praktiškai miesto centras, bet kartu gana ramu, unikalūs namukai, šiltuoju metų laiku užburia žaluma“, – mintimis nusikėlė medikė.

19. Viktorija ANDRULYTĖ – buriuotoja, olimpietė, 2021 m. pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoja, geriausia 2021 m. Lietuvos buriuotoja, daug dėmesio skirianti ne tik sportiniams rezultatams gerinti, bet ir žmogiškosioms vertybėms puoselėti.

Sportininkai savo pergalėmis įkvepia daugybę įvairaus amžiaus ir profesijų žmonių. „Didžiulis malonumas, jei galiu įkvėpti žmones siekti daugiau, siekti savo svajonių, nesvarbu, kurioje srityje“, – kalbėjo V.Andrulytė. Ji domisi sveikatingumo sritimi, tačiau pabrėžia ne tik fizines kūno galimybes, bet ir mentalitetą, požiūrį į įvairias gyvenimo situacijas, puoselėjamas vertybes, vidinę energiją.

Siekti tikslų neretai trukdo vidiniai barjerai, tam tikri įsitikinimai. Tik nuo paties žmogaus priklauso, koks jis bus, kokį gyvenimą susikurs, kokie žmonės jį sups. Įkvėpti žmones galima, bet visą kelią – tiesesnį ar vingiuotesnį – tikslo, svajonės link turi nueiti patys. Kaip ir nuspręsti, ar apskritai verta pradėti eiti.

„Niekas kitas negali paveikti mūsų vidinės būsenos, juo labiau nuspręsti, kokių tikslų ir kaip sieksime. Visgi suteikti kitiems teigiamų emocijų savo pergalėmis ir galbūt įkvėpti žmones jų veikloje siekti daugiau yra nepaprastai geras jausmas“, – sakė kaunietė, mėgstanti bendrauti tiek su pačiais mažiausiais, tiek su vyresniais bendraminčiais.

Šis bendruomeniškumo jausmas, anot jos, padeda kurti sąmoningesnę visuomenę, kai kiekvienas atskirai, bet ir kartu, kuria tiek savo, tiek valstybės likimą.

Nesėkmių niekas nenori, bet jos užgrūdina, tampa postūmiu, priverčia ieškoti kitokių kelių. Įsimintiniausia karjeros akimirka ji vadina 2014 m. pasaulio taurės finalą Abu Dabyje, kuriame užėmė paskutinę vietą. Tais pačiais metais buvo pasiekusi ir puikių rezultatų, tačiau minėtas akibrokštas ją paskatino daug ką pakeisti, ir šie pokyčiai nutiesė kelią į laimėjimus.

„Buvo išties sunku, bet žvelgiau į priekį ir žinojau, kad sunkiai dirbdama galiu pasiekti tai, ko noriu. Tai buvo skaudi, bet labai reikalinga pamoka“, – teigė V.Andrulytė ir patarė nesėkmes priimti kaip pamokas, kaip galimybes tapti dar stipresniam ir geresniam.

Niekas kitas negali paveikti mūsų vidinės būsenos, juo labiau nuspręsti, kokių tikslų ir kaip sieksime.

Sportas išugdė kantrybę, ji tapo labiau disciplinuota, išmokė nenuleisti rankų dėl nesėkmių, dėl jų nekaltinti aplinkos ir kitų žmonių – išmokė atsakomybės už savo gyvenimą, nuolatinio mokymosi svarbos, nebijoti klysti, išdrįsti kreiptis patarimo, pagalbos į labiau patyrusius žmones, trenerius.

Jos nuomone, labai svarbu turėti tikslą, svajonę ir jos siekti, nepaisant nieko. Būti savimi, išsiaiškinti, kokia veikla teikia malonumą, ir ja užsiimti. Žinodami savo stipriąsias ir silpnąsias puses, galėsite jas efektyviau tobulinti, o dėl sunkių akimirkų pergalės bus tik svarbesnės ir saldesnės.

Svarbu bet kokioje situacijoje neprarasti pozityvaus požiūrio, taip pat ir neužmigti ant laurų. Pasiekus vienus tikslus, rasti kitus.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio iškirpkite ir užpildykite kuponą / kuponus ir siųskite adresu: „Metų kaunietė“, „Kauno dienos“ redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas,

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

! Jeigu turite galimybę, dienraščio iškarpas į redakciją prašom siųsti paštu.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu „MKN XX“.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1,00 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portalo rubrikoje „Metų kaunietė“ kauno.diena.lt/mk. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komas

Komas portretas
Kada bus renkamas Kauno metų gėjus....? Ar jau išrinktas.....

Slaugytoja

Slaugytoja portretas
Ponia Litvinienė kelią slaugytojų prestižą būdama jaunųjų gydytojų sąjungos narė, gėda dėl tokių slaugytojų ir dar vyr. slaugytoja, visi puikiai žino kaip ir kam Kauno klinikos pasiūlo tapti vyr. slaugytoja.

Kaunietis

Kaunietis portretas
J.Navikienė-Mokytoja,šaulė atiduodanti visą save,kad jaunoji karta užaugtų brandi,tikrais Lietuvos piliečiais.2022m.kaunietė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių