Quantcast

Nerimą sukėlė džiūstantis ąžuolas

Ne per seniausiai pasibaigusi Laisvės alėjos pirmosios dalies rekonstrukcija sukėlė daug kauniečių diskusijų.

Nepriklausomybės aikštėje buvo iškirsti dauguma čia buvusių senų medžių. Vietoj senųjų buvo pasodinti nauji ąžuolai. Tačiau kaip pastebi kauniečiai, pradėjo džiūti vieno ąžuolo lapai.

Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos saugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, taip dažniausiai nutinka stambesniems medžiams, kurie dėl persodinimo patiria didelį stresą. Jie greitai silpsta ir paruduoja. Po paties persodinimo medžių sodinukams reikia daugiau laiko įsitvirtinti naujoje vietoje – apie dvejus metus.

"Priežasčių gali būti įvairių, todėl, bendradarbiaudami su "Klaipėdos želdinių" specialistais, stebime naujai pasodintus medžius. Jei vis dėlto ąžuolo būklė negerės, rudenį teks pakeisti kitu sodinuku", – teigia R.Savickienė.

Naujai pasodintus medelius Nepriklausomybės aikštėje prižiūri "Kauno gatvių apšvietimas". Medžiai yra laistomi kas dvi dienas ir, atsižvelgiant į medelyno specialistų rekomendacijas, sodinukai yra tręšiami jiems skirtomis trąšomis.

Laisvės alėjoje ir Nepriklausomybės aikštėje naujai pasodinti medžiai pirkti iš "Klaipėdos želdinių". Vienas ąžuolas kainavo apie 1,2 tūkst. eurų. Į šią sumą įskaičiuota sodinuko atvežimas ir pasodinimas, tvirtinimo, patręšimo ir laistymo išlaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Medžius galima genėjimo būdu ,pavasarį fasonuoti kaip nori.Turės tada gražią formą,bus išvaizdus medžiai.

Xcfvg

Xcfvg portretas
Kodėl augmenijos specialistai nepasako, kaip reikia prižiūrėti medžius.Matosi ,medžiai peraugę,per daug į viršų ištyse ,juos reikia pjauti nuo viršaus,tai daryti reikėjo pavasarį.Palikti trumpesnius,paskiau ,išleis naujas šakas,medus atgis.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Tarybiniais laikais visada medžius pavasarį genėdavo.Kirpdavo viršūnes,šakas apgenėdavo.Dabar niekam nerūpi.Medžiai apleisti .Vasarą medžius,gėlynus Laisvės alėjoje laistydavo ir tai buvo ,”blogais Tarybiniais laikais”.Užteko pinigų viskam ,ne tik Laisvės alėjos priežiūrai.Keliai,šaligatviai buvo geresni,ne tokie kaip dabar,per 27 metus išgriuvo ,sugriuvo, viskas sunaikinta ir tai padaryta pačių,šios šalies valdančių piliečių,ne ruso.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių