Quantcast

Nemokamas maitinimas Kauno rajone – ir žiemos atostogų metu

  • Teksto dydis:

Prieš didžiąsias metų šventes Kauno rajono mokinius, gaunančius nemokamą maitinimą, pasiekė maisto krepšeliai. Šie paketai skirti už šventinį laikotarpį ir žiemos atostogas.

Maisto produktų krepšeliai pasiekė 3 139 mokinius. Jie paruošti ne tik socialiai remtinų šeimų vaikams, bet ir visuotinio nemokamo maitinimo programoje dalyvaujantiems priešmokyklinukams ir pirmokams, kuriems nemokami pietūs skirti nevertinant šeimos pajamų.

Krepšelį sudaro kasdieniai ir šventiniai maisto produktai: aukščiausios rūšies mėsa ir jos gaminiai, duonos ir pyrago gaminiai, saldumynai, kūčiukai, kalėdinis aguonų pyragas, saldainių rinkinys – namelis.

Nemokami pietūs Kauno rajone yra skiriami 3858 mokiniams.

„Šiuo metu nemokami pietūs Kauno rajone yra skiriami 3 858 mokiniams, tai sudaro apie 33 proc. visų Kauno rajono mokinių. Net 2 798 mokiniai nemokamus pietus gauna, nevertinant šeimos pajamų, t. y. dalyvauja visuotiniame maitinime“, – skaičius vardijo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Žydra Narbutienė.

Ji informavo, kad nuo 2022 m., atsižvelgiant į bazinės socialinės išmokos didėjimą, planuojama didinti ir nemokamo maitinimo finansines normas: nemokamų pusryčių finansinė norma didėtų iki 1,18 euro, pietų – iki 2,10 euro, vaikų vasaros poilsio stovyklų - iki 4 eurų.

„Svarbiausias tikslas 2022 m. – saugiai ir kokybiškai pamaitinti didelį skaičių nemokamai valgančių Kauno rajono mokinių, užtikrinti pilnavertę ir sveikatai palankią mitybą, atitikti mokinių ir tėvų lūkesčius“, – teigė specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių