Quantcast

Neįgalieji varžėsi sporto žaidynėse

  • Teksto dydis:

Birželio 17 d. Garliavos sporto ir kultūros centre surengta Kauno rajono neįgaliųjų sporto šventė „Pabūkime kartu“. Jau 23 kartą organizuojamos žaidynės suvienijo daugiau kaip 200 atstovų iš 24 Kauno rajono seniūnijų.

Kasmet neįgalieji nekantriai laukia šios šventės ir kruopščiai jai ruošiasi. Šių metų varžyboms dalyviai galėjo treniruotis gerokai ilgiau, nes dėl pasaulinės pandemijos tradicinis renginys jau dvejus metus nevyko.

„Matydamas šiandienį Jūsų ryžtą ir energiją, suprantu, kad kiekvienas esate pavyzdys ir didžiausia motyvacija mums visiems. Tegul šiandien laimi stipriausi ir nugali draugystė“, – sveikindamas susirinkusiuosius kalbėjo Kauno rajono savivaldybės vicemeras Paulius Visockas.

Šventės dalyvius pasveikino ir su linksma mankšta iš savo vietų pajudėti privertė daugkartinė Lietuvos sportinės gimnastikos čempionė Joana Bartaškienė. Ji pasidžiaugė, kad Kauno rajone sportui teikiamas ypatingas dėmesys, nepamirštami ir tie gyventojai, kurių judėjimas yra apribotas.

Šiemet sportininkai galėjo varžytis šaškių, šachmatų, šaudymo, rankos lenkimo, smiginio, stalo teniso, metimo į krepšį rungtyse ir „Oho“ kryžiažodžių turnyre. Daugiausia neįgalieji savo jėgas išbandė smiginio ir metimo į krepšį rungtyse.

Iš viso dalyviai išsidalijo beveik 60 medalių.

Iš viso dalyviai išsidalijo beveik 60 medalių. Daugiausia jų, net aštuonis, iškovojo Garliavos seniūnijos neįgalieji. Tarp lyderių ir Karmėlavos, Taurakiemio, Raudondvario, Babtų, Domeikavos, Čekiškės seniūnijų atstovai. Tačiau svarbiausias šio renginio tikslas – ne laimėti medalius, o bendrauti ir pasisemti geros nuotaikos.

Be visų sportinių rungčių, organizatoriai kvietė varžybų dalyvius išrinkti įdomiausius ir gražiausius seniūnijų stalo talismanus. Surinkusios po vienodą balsų skaičių, laimėjo Ringaudų ir Raudondvario seniūnijos.

Visos šventės metu patikrinti žinias apie Pakaunės kraštą ir sukti laimės ratą šventės dalyvius kvietė Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Raminta Popovienė.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro darbuotojos tikrino susirinkusiųjų sveikatą – matavo kraujo spaudimą, gliukozės, cholesterolio kiekį kraujyje, kūno masės indeksą, konsultavo sveikatos klausimais, dalijo informacinius lankstinukus.

Sportinį renginį užbaigė jaunatviškų ir energingų „Lietuvaičių“ koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių