Quantcast

Nedarbas Kauno apskrityje: paaiškėjo, kur daugiausia bedarbių

Kauno apskrityje veikiantys šalies Užimtumo tarnybos padaliniai šių metų pradžioje savo sąrašuose buvo įrašę 31210 darbo ieškančiųjų pavardžių. Per gruodį apskrityje įdarbinti 2003 žmonės.

Iš visų neturinčiųjų darbo daugiausia – Kauno miesto gyventojų (16011), Kauno rajone bedarbių, prasidedant 2020-iesiems, buvo 4835. Tačiau apžvelgiant darbo rinkos situaciją, akivaizdu, kad Kauno apskrityje didžiausias nedarbas, kaip ir anksčiau, išlieka Jonavos rajone (siekia 11,5 proc. visų darbingų šios savivaldybės gyventojų). Mažiausias – Birštono savivaldybėje (6,8 proc.).

Užimtumo tarnyba nurodo, kad visose be išimties Kauno apskrities savivaldybėse per gruodį darbo neturinčių ir jo ieškančių žmonių padaugėjo. Mažiausiai, vos 0,1 proc., registruotas nedarbas paaugo Kauno rajono savivaldybėje (nuo 7,8 iki 7,9 proc.), daugiausiai – Raseinių savivaldybėje (nuo 9,2 proc. iki 9,9 proc.).

Kauno miesto savivaldybėje, anot Užimtumo tarnybos atstovų, gruodžio pradžioje buvęs nedarbo rodiklis (8,8 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų) ūgtelėjo 0,4 proc., – iki 9,2 proc. (2020 m. sausio 1 d. duomenimis).

Pirmąją šių metų dieną Lietuvoje nedarbas siekė 8,7 proc. Darbo ieškančiųjų buvo registruota 171900, iš jų bedarbių – 150469. Pernai įdarbinti 179538 žmonės. Darbdaviai per informacinę Užimtumo tarnybos sistemą 2020-ųjų sausio 1-ąją buvo įregistravę 26,5 tūkst. darbo pasiūlymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilkiuks

vilkiuks portretas
Darbo vietų laisvu pilna, tik dirbk... dabar daugelis visai nenori dirbti. Nori tik gauti atlyginimą, kad į darbą atėjo. O kai pasakai , kad reikia dirbti tai kitą dieną neateina į darbą... . Ir dar pasako toj darbo biržoj , kad darbdavio požiuris i darbuotoja blogas., nes reikalauja dirbti....

nuras

nuras portretas
Kad Kaune toks didelis bedarbiu skaicius,tai nenormalu.Darbu Kaune pilna,tik norinciu dirbti turbut nera,nes kvaili istatymai.Normalioje valstybeje bedarbis gali buti ne daugiau trismenesius.Jei ilgiau,jokiu pinigu jiems nemoketi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių