Quantcast

Nauji KTK partneriai – pasaulinės elektronikos komponentų gamintojos „HELLA“ ir „Continental“

  • Teksto dydis:

Būdama viena iš šalies lyderių, ruošiant inžinerinio sektoriaus specialistus, Kauno technikos kolegija (KTK) dar labiau stiprina pajėgumus pasirašydama sutartis su elektronikos komponentus gaminančiomis įmonėmis „HELLA Lithuania“ ir ,,Continental“.

Kryptingas darbo rezultatas

Elektronikos sektorius paskutiniais metais kasdien vis labiau plečiasi ir auga, todėl šio sektoriaus specialistų deficitas yra juntamas jau šiandien. Atliepdama verslo poreikius, Kauno technikos kolegija (KTK) plečia elektronikos srities partnerių lauką ir jį papildo rinkos lyderiais „HELLA Lithuania“ ir „Continental“.

Pasak Kauno technikos kolegijos direktoriaus Nerijaus Varno, šios jau seniau atsiradusios ir metų pradžioje įformintos sutartimis partnerystės yra kryptingas darbo rezultatas, kurios vaisiais mėgausis tiek studentai, tiek ir verslas.

„Elektronikos sektorius sparčiai plečiasi, todėl ir specialistų reikia čia ir dabar. Tai matome, girdime verslą ir ieškome sprendimo būdų. Vienas tokių – iniciatyva „Ateitis elektronikams“, kurios tikslas suvienyti didžiausių elektronikos komponentų gamybos įmonių Kauno regione pajėgumus bei kitas suinteresuotas puses ir per artimiausius dvejus metus padvigubinti naujų elektronikos inžinerijos studentų skaičių Kaune. Būtent čia ir užsimezgė mūsų pirmasis bendravimas su „HELLA Lithuania“ ir „Continental“. Dabar tai perėjo į kitą lygį, kuomet atsirado tam tikri formalumai ir įsipareigojimai. Kaunas šiandien yra elektronikos pramonės centru Lietuvoje, o šio sektoriaus įmonių koncentracija augina specialistų poreikį. Vien „Continental“ šįmet planuoja įdarbinti apie 300 specialistų. „Hella“ planai taip pat labai ambicingi. Todėl nuolatos tobuliname studijų programas, džiaugiamės, kad prie šio proceso galės prisidėti ir nauji partneriai. Praktiniai, laboratoriniai, kursiniai ir baigiamieji darbai bus dar labiau nukreipti į verslo poreikius, su partnerių pagalba tobulinsime ir metodologinį turinį, studentai vyks į įmones, o jų atstovai ves paskaitas ir dažnai lankysis kolegijoje“, – sako N. Varnas.

Galimybė perkvalifikuoti

Kolegijos vadovo teigimu, šiose partnerystėse svarbu ne tik studentų ugdymas ir motyvavimas, bet ir galimybė perkvalifikuoti jau esamus partnerių darbuotojus.

„Dėmesys mūsų studentams yra labai svarbus. Todėl labai džiaugiamės, kad sutartis pasirašyti atvyko abiejų įmonių vadovai, kurie atsakė ir į studentų klausimus, dalinosi savo patirtimi, nušvietė sektoriaus perspektyvas ir įkvėpė savo pavyzdžiu rinktis inžinerinį karjeros kelią elektronikos sektoriuje. Tačiau ne tik motyvacija karjerai ir galimybės mūsų studentams buvo svarbus susitikimų aspektas – daug kalbėta apie galimybes perkvalifikuoti rinkoje esančius potencialius darbuotojus „Hella“ ir „Continental“ įmonėms ir taip greičiau padėti spręsti opias specialistų poreikio problemas. Panašiu principu jau 7-erius metus dirbame su kitais mūsų partneriais – „Kitron“. Pradžioje, suvieniję jėgas, mūsų kolegijoje įrengėme ir atidarėme pirmąją Lietuvoje ir Baltijos šalyse IPC standartus atitinkančią „Kitron elektronikos montažo laboratoriją“, po to šioje laboratorijoje perkvalifikavome daugiau nei 1500 darbuotojų įmonei. Šiam tikslui į minėtą laboratoriją buvo investuota virš 140 000 eurų, iš kurių verslo atstovai skyrė daugiau kaip 100 000 eurų. Laboratorijoje savo įgūdžius tobulino ne tik „Kitron“ darbuotojai, bet ir daugiau nei 600 studentų. 2020 metų pabaigoje buvo nuspręsta išplėsti „Kitron elektronikos montažo laboratorijos“ technines galimybes ir reinvestuoti daugiau nei 30 000 eurų“, – naujas galimybes pristato kolegijos vadovas.

Stojimai išaugo 40 proc.

Vykdomos veiklos, prie kurių ženkliai prisidėjo ir 2021 metais startavusi reklaminė kampanija „Ateitis elektronikams“ ir viešoje erdvėje rodomas dėmesys elektronikos inžinerinei sričiai pamažu atsispindi ir stojimų rezultatuose. KTK vadovo teigimu, per paskutinius metus stojančiųjų skaičius išaugo net 40 proc.

„Labai malonu, kad jauni žmonės taip pat mato perspektyvas šioje srityje ir pradeda ją rinktis. Nors inžineriniai mokslai niekada nebuvo lengvu keliu, tačiau tai itin perspektyvus ir atsiperkantis pasirinkimas. Žinoma, reikėjo įdėti daug pastangų ir ilgai kryptingai dirbti, kad rezultatai pradėtų augti. Prie tokio pasirinkimo ženkliai prisideda ir tokie vardai kaip „HELLA“ ir „Continental“. Tai vienos geidžiamiausių darbo ir praktikų vietų šalyje, pasižyminčių aukšta verslo kultūra, vertybių sistema, rodomu dėmesiu darbuotojui ir, žinoma, viliojančiu atlygiu“, – sako KTK direktorius N. Varnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių