Quantcast

Naujausios apklausos: smuko Kauno mero ir valdančiųjų lyderių reitingai

Naujausiuose reitinguose krito valdančiųjų ir jiems simpatizuojančio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio palankus vertinimas. Valdantiesiems „valstiečiams“ bei į prezidentus taikančiam premjerui Sauliui Skverneliui gerų žodžių negailinčio ir politinę paramą šalies vadovo rinkimuose žadančio Kauno vadovo teigiamas vertinimas smuko 9 procentiniais punktais.

Tai didžiausias palankaus vertinimo nuostolis pastarąjį mėnesį tarp visų visuomenės veikėjų. Šiuo metu laikinosios sostinės vadovą, apklausos atlikimo laikotarpiu dramatiškai pareiškusį, kad prezidento rinkimuose nedalyvaus, 53 proc. Lietuvos gyventojų vertina palankiai ir 26 proc. - nepalankiai. Įkandin jo krito premjero Sauliaus Skvernelio, Seimo vadovo Viktoro Pranckiečio, valdančiųjų gretose stovinčio „tvarkiečių“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio bei susisiekimo ministro Roko Masiulio palankūs vertinimai.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ vasario 15-26 dienomis atliktos apklausos duomenimis, S. Skvernelio teigiamas vertinimas smuko 5 procentiniais punktais.

Vyriausybės vadovas apklausoje ir toliau vertinamas labiau nepalankiai (49 proc.) nei palankiai (41 proc.). Lyginant su ankstesne apklausa, S. Skvernelio teigiamų ir neigiamų vertinimų skirtumas dar labiau padidėjo ir šiuo metu siekia minus 8 proc. (prieš mėnesį buvo minus 1 proc.).

5 procentais smuktelėjo ir palankiai vertinančių Seimo pirmininką V. Pranckietį (43 proc. vertina palankiai ir 37 proc. - nepalankiai), partijos Tvarka ir teisingumas pirmininką R. Žemaitaitį (39 proc. palankiai ir 37 proc. nepalankiai) bei susisiekimo ministrą R. Masiulį (atitinkamai 35 proc. ir 38 proc.).

Šiek tiek mažiau - 3 procentiniais punktais - sumažėjo teigiamai vertinančių į šalies vadovus pretenduojantį filosofą Arvydą Juozaitį (teigiamai 35 proc. ir neigiamai 31 proc.), prezidento posto siekiantį Lietuvos centro partijos pirmininką Naglį Puteikį (atitinkamai 34 proc. ir 47 proc.), Liberalų sąjūdžio pirmininką Eugenijų Gentvilą (31 proc. ir 50 proc.) bei buvusį premjerą Algirdą Butkevičių (30 proc. ir 57 proc.).

Nepalankiausiai vertinamų visuomenės veikėjų dešimtukas nesikeičia. 2019 metų vasario antroje pusėje daugiau nei pusė apklaustųjų neigiamai vertino europarlamentarą Rolandą Paksą (64 proc. vertino nepalankiai ir 22 proc. palankiai), sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą (64 proc. ir 26 proc.), europarlamentarus Valdemarą Tomaševskį (61 proc. ir 14 proc.) ir Viktorą Uspaskichą (61 proc. ir 24 proc.), „socialdarbiečių“ lyderį Gediminą Kirkilą (58 proc. ir 26 proc.), „valstiečių“ pirmininką Ramūną Karbauskį (58 proc. ir 32 proc.), buvusį Vilniaus merą Artūrą Zuoką (57 proc. ir 24 proc.), ekspremjerą Algirdą Butkevičių (57 proc. ir 30 proc.), Vytautą Landsbergį (57 proc. ir 31 proc.) ir konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį (54 proc. ir 34 proc.).

Kaip parodė apklausa, nė vienos politinės partijos pirmininkas nepatenka tarp 10 palankiausiai vertinamų Lietuvos politikų bei visuomenės veikėjų. Vienintelį tarp partijų pirmininkų - „tvarkiečių“ lyderį Remigijų Žemaitaitį - visuomenė yra linkusi vertinti labiau teigiamai nei neigiamai. Visų kitų 9 partijų pirmininkus Lietuvos gyventojai vertina daugiau nepalankiai nei palankiai, tarp jų ir visus 4 didžiausių partijų lyderius - G. Landsbergį, R. Karbauskį, socialdemokratų lyderį Gintautą Palucką (teigiami vertina 30 proc. ir neigiamai 45 proc.) ir E. Gentvilą.

Tuo tarpu pastarąjį mėnesį ryškiausiai teigiamai keitėsi užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus vertinimas (55 proc. teigiamai ir 27 proc. neigiamai). Lyginant su 2019 metų sausio mėnesio apklausa, šių metų pradžioje 7 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, kurie jį palankiai vertina.

6 procentiniais punktais padaugėjo piliečių, palankiai vertinančių Europos Parlamento narę Viliją Blinkevičiūtę (atitinkamai 50 proc. ir 33 proc.), 4 procentiniais punktais pagerėjo Atkuriamojo Seimo pirmininko profesoriaus Vytauto Landsbergio vertinimas (31 proc. ir 57 proc.), o 3 procentiniais punktais gyventojai palankiau įvertino Seimo narę Aušrą Madeikienę (39 proc. ir 48 proc.) bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininką Gabrielių Landsbergį (34 proc. ir 54 proc.).

2019 metų vasarį Lietuvos gyventojai palankiausiai įvertino kadenciją baigusį prezidentą Valdą Adamkų (80 proc. įvertino palankiai ir 11 proc. nepalankiai), dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę (atitinkamai 69 proc. ir 25 proc.), prezidento posto siekiantį ekonomistą Gitaną Nausėdą (66 proc. ir 22 proc.), profesorių Liudą Mažylį (57 proc. ir 17 proc.), L. Linkevičių (55 proc. ir 27 proc.), V. Matijošaitį (53 proc. ir 26 proc.), V. Blinkevičiūtę (50 proc. ir 33 proc.) ir konservatorių kandidatę prezidento rinkimuose Ingridą Šimonytę (50 proc. ir 37 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

didelis :DDD

didelis :DDD portretas
jo jo, taip ir "patikėjom"

Kaunietis

Kaunietis portretas
Sėkmė kartais ir į kvailio skrybėlę įkiša povo plunksną.

Pinigai , pinigai, pinigėliai......

Pinigai , pinigai, pinigėliai...... portretas
Jis ir mero rinkimus laimėjo panaudojęs gudrią schemą. Žmonės tik vėliau pamatė ir suprato. Todėl ir populiarumas krito. Pastatęs tautos baubą Černiauską kaip oponentą, iš karto laimėjo mažiausiai 50 proc balsų. O jei socdemai būtų viduje nesusiskaldę ir neparsidavę krabui? Vietoj baisuoklio advokato būtų iškėlę Arvydą Garbaravičių?
VISI KOMENTARAI 68

Galerijos

Daugiau straipsnių