Quantcast

Naujasis verslo centras Neries pakrantėje vadinsis „Kauno doku“

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 2000 žmonių dalyvavo Kaune, Neries pakrantėje, netrukus pradėsiančio kilti naujojo verslo centro vardo rinkimuose. Pirmą kartą Lietuvoje vykusiame tokiame konkurse kauniečiai pasiūlė 721 pavadinimą. Daugiausiai miestiečių balsų surinkusių ir kūrybiškiausių vardų autoriai bei idėją verslo centro pavadinimui pasiūlę konkurso dalyviai bus apdovanoti projektą vystančios koncerno SBA bendrovės „Urban Inventors“ piniginiais prizais.

„Kauniečiai dar kartą įrodė, kad tai turbūt bendruomeniškiausias ir pilietiškai aktyviausias miestas Lietuvoje. Miestiečiai itin noriai atsiliepė į kvietimą prisiminti sėkmingą verslaus Kauno istoriją ir prisidėti prie naujojo verslo centro kūrimo. Pasiūlymų, kurių sulaukėme, skaičius viršijo bet kokias prognozes. Todėl norime padėkoti visiems konkurso dalyviams – ir siūliusiems vardus, ir už juo balsavusiems – už aktyvumą ir kūrybiškumą. Daugelį pasiūlymų lydėjo išsamūs ir originalūs idėjos paaiškinimai, paskatinę ir mus, projekto plėtotojus, dar giliau domėtis miesto Neries pakrantės istorija“, – sakė bendrovės „Urban Inventors“ direktorius Lionginas Šepetys.

Pirmajame konkurso etape naujajam verslo centrui buvo pasiūlytas 721 pavadinimas. Komisija, tarp kurios narių buvo ir architektė Gustė Kančaitė, koncerno SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius ir koncerno SBA strateginio marketingo direktorė Olga Belova, iš jų atrinko aštuonis, kurie buvo pateikti viešam balsavimui.

Daugiausiai balsų surinko pavadinimai „Krantas“ (397), „Riverside“ (392) ir „Green Valley“ (250). Iš viso antrajame konkurso etape balsavo 1370 žmonių. Pavadinimą „Krantas“ siūlė net trys skirtingi autoriai, tad 1000 eurų prizas bus padalintas į tris dalis ir įteiktas Simonai Podolskienei, Eglei Mačiulskienei ir Eglei Nakčiūnaitei.

Į finalinį aštuntuką pateko ir du verslo centro vardai, susiję su Kauno Neries krantinės istorine praeitimi – čia klestėjusia laivininkyste bei verslu. Būtent ši sąsaja labiausiai patiko verslo centro vystytojams bei konkurso komisijai, nusprendusiai, kad naujasis verslo centras bus pavadintas „Kauno doku“. Panašius pavadinimus – „Kauno verslo dokai“ ir „Dock7“ – pasiūlę autoriai Mantas Šiumeta ir Ignas Prieskenis bus apdovanoti 200 eurų prizais.

„Kauno, kaip uostamiesčio, kuris dar XIX a. intensyviai prekiavo su Prūsija, istorija yra nepelnytai primiršta. O juk dar prieš 80 metų Kauno krantinės buvo it Londono dokų kopijos, čia virė upeivių, uosto darbininkų gyvenimas, klestėjo verslas. Įgyvendindami verslo centro projektą pirmiausiai atsisukame į upę, todėl pavadinimas „Kauno dokas“ jam yra labai tinkamas“, – sakė „Urban Inventors“ vadovas L.Šepetys

Koncerno SBA, kuriam priklauso bendrovė „Urban Inventors“, prizais taip pat bus apdovanoti itin kūrybiškai ir argumentuotai savo siūlomus pavadinimus pateikę Mantvydas Lenkas („Pelėdų slėnis“), Jurgita Gurčinienė („Kopos“), Alikas Milko („Cawen“ ir „Kaunis“) bei Simona Tamaševičiūtė („Caunensis“).

Dėl apdovanojimų įteikimo su kiekvienu prizininku organizatoriai susisieks asmeniškai.

„Konkurso dalyviai ne tik  padėjo išrinkti pavadinimą naujajam verslo centrui, bet ir suteikė įdomios istorinės informacijos, kuri, manau, bus labai naudinga plėtojant šį  projektą. Pavyzdžiui, „Pelėdų slėnio“ pavadinimą pasiūlęs M. Lenkas atkreipė dėmesį, kad verslo centras statomas priešais Pelėdų kalną, anksčiau vadintą Ąžuolų kalnu, kurio istorija mena jau XIX a. pradžią. Tuo metu netoli miesto centro besikuriantį rajoną pamėgo to meto inteligentai, o vaizdingame ąžuolų šlaite namus pasistatė Vladas Didžiokas, dalininkas Jonas Šileika, skulptorius Juozas Zikaras. 1922 m. čia iškilo pirmasis Kaune už nepriklausomos Lietuvos valstybės lėšas pastatytas objektas – meno mokykla“, – pasakojo L.Šepetys.

2017 m. iškilsiančio verslo centro „Kauno dokas“ išskirtinumas – patogi vieta greta Kauno senamiesčio, sveika ir motyvuojanti darbo aplinka. 11 000 kv. m. centrą sudarys trys pastatai su atskirais įėjimais. Bus įrengta konferencijų salė, skirta renginiams iki 200 dalyvių, veiks erdvi kavinė. Pastatas, kurį kūrė architektas Algimantas Kančas,  suprojektuotas efektyviai išnaudojant natūralią šviesą, čia įvairiose zonose įrengtos atskiros vėdinimo sistemos. Neries krantinėje darbuotojų patogumui suplanuotos darbo ir poilsio zonos su itin sparčiu bevieliu internetu. Nemokamoje dviejų aukštų požeminėje ir erdvioje antžeminėje stovėjimo aikštelėje numatytos vietos automobiliams, motoroleriams, motociklams ir dviračiams. Darbuotojai bus skatinami naudotis dviračiais, tam bus sudarytos itin patogios sąlygos. Numatyta ir elektromobilių įkrovimo vieta.

Į 11 tūkst. kv. m verslo centro statybas per du etapus bus investuota apie 20 mln. eurų. Planuojama, kad pirmieji nuomininkai į pastatą įsikels 2017 m. vasaros pabaigoje.

Koncernas SBA yra strateginis investuotojas, valdantis vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ją sudaro 30 bendrovių, veikiančių Lietuvoje ir užsienyje, tarp kurių baldų gamybos fabrikai „Klaipėdos baldai“, „Šilutės baldai“, „Visagino linija“, „Germanika“, „Kauno baldai“, „Novomebel“, „Mebelain“, tekstilės įmonės „Utenos trikotažas“, „Šatrija“, nekilnojamojo turto įmonių grupė „Urban Inventors“ ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi.taigi.Kaune bus pastatytas Derevo obrabatyvajuščyj kombinat-DOK. Koks gažus pavadinimas, kokia liūdnos praeities nostalgija, kokia šauni komisija išrinkusi tokį vardą.

R

R portretas
dar galima nuvažiuoti į Hamburgą, ir pamatyti kaip ten atrodo regeneruotas dokų kvartalas

Anonimas

Anonimas portretas
DOKAS - ta vieta kur remontuojami laivai. Gali būti SAUSAS DOKAS, kur laivas buna iškeltas. Tai ką bendro turi tie pastatai , kurie nei forma nei paskirtimi nėra skirti laivų aptarnavimui. Sakytum, nepilnamečių fantazijos vaisius, kuris nieko bendro neturi su laivyba ir tiek. Žmonėms dirbusiems laivuose ar dokuose toks pavadinimas primena kosminių stočių pavadinimus mėnulyje. Ir dar už tokį niekalą mokamos premijos. Ko norėti, kai nėra tikrų laivų ir laivybos, tuomet atsiranda fantazuotojų. Nuvažiuokit į Klaipėdą ir pamatysite tikrus dokus ir dings noras Vilijampolėje turėti tokio pavadinimo pastatus, kurie pašaliečiui kels klaidingą informaciją.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių