Quantcast

Zoologijos sodo ožiai surėmė ragus dėl 34 tonų gilių

Šiandien finišavo Lietuvos zoologijos sodo skelbta akcija „Gilė 2013“. Sunku patikėti, tačiau geraširdžiai iš visos Lietuvos per dvi savaites sodo augintiniams nepatingėjo pririnkti daugiau nei 34 tonas gilių.

Šiandien finišavo Lietuvos zoologijos sodo skelbta akcija „Gilė 2013“. Sunku patikėti, tačiau geraširdžiai iš visos Lietuvos per dvi savaites sodo augintiniams nepatingėjo pririnkti daugiau nei 34 tonas gilių.

Nors surinktas kiekis – rekordinis, tačiau akcijos organizatoriai dar nesvarstė, ar bus prašoma rekordą oficialiai užregistruoti. Tokią akciją Kaune įsikūręs zoologijos sodas rengia jau ne pirmus metus, bet iki šiol rekordas buvo 7 tonos gilių, o tai yra beveik penkis kartus mažiau nei šiemet. 

„Nesitikėjome, kad žmonės pririnks tiek daug gilių“, – portalui kaunodiena.lt pripažino Lietuvos zoologijos sodo Rinkodaros skyriaus vyriausioji vadybininkė Rasa Jautakienė.

Į raginimą parkuose bei miškuose rinkti giles ir jas dovanoti gyvūnams atsiliepė 200 dalyvių. Tai ir vaikų darželiai, mokyklos, neįgaliųjų organizacijos.

Visi pagalbininkai šiandien buvo pakviesti į zoologijos sode surengtą šventę. Jiems buvo ne tik įteiktos padėkos už gerą darbą – mažieji galėjo patys pamaitinti gyvūnus gilėmis.

„Gyvūnėliams liūdna čia gyventi. Jeigu giliukai juos pralinksmina, tai man nesunku jų pririnkti“, – sakė šešiametis Karolis. Sodo darbuotojams į lovį pripylus gilių, keli vyresni ožiai net susikabino ragais, kovodami dėl teisės pirmam pasmaguriauti šiuo skanėstu.

R. Jautakienės teigimu, giles sodui dovanojo ne tik Kauno, bet ir visos šalies gyventojai: Jonavos, Marijampolės, Varėnos, Šilutės, Raseinių, Ukmergės, kitų miestų.

Daugiausia gilių pririnko Kauno Juozo Grušo meno mokyklos auklėtiniai – per 2,7 tonos. Antroji vieta atiteko Kauno Viktoro Kuprevičiaus vidurinei mokyklai – ji surinko 2 tonas gilių. Toliau rikiuojasi Kauno rajono Garliavos Jonučių vidurinė mokykla – 1,36 tonos, Šakių rajono Lekėčių pagrindinė mokykla – 1,3 tonos, Kauno vaikų lopšelis-darželis „Žilvitis“ – 1 tona. 

„Zoologijos sodui tikrai nereikia tokio didelio kiekio gilių, todėl akcijos dalyviams pritarus jomis pasidalinsime su miško žvėreliais – dalį jų dovanosime urėdijoms“, – sakė R. Jautakienė, užsiminusi, kad šiuo metu visos surinktos gilės saugomos sandėlyje.

Ąžuolo gilės nėra pagrindinis zoologijos sodo augintinių maistas – jomis paįvairinamas jų valgiaraštis. Gilėmis šeriami visi kanopiniai žinduoliai, šernai, begemotai, ožkos. Jas mėgsta pakramsnoti ir beždžionės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
O kur tas ragu suremimas, durniai jus?

dariu-s

dariu-s portretas
pavadinimas geras,-labai tiktų straipsniui apie valdinikus.... tiesa sakant,iš pradžių taip ir pagalvojau...

RKE

RKE portretas
Malonu skaityti apie tokias akcijas ir ju remejus .Apie tai reikia rasyti dazniau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių