Quantcast

Naujas rekordas: 76 metrų ilgio gyvatvorė virto vikšru

 

Antradienį Kaune užfiksuotas naujas Lietuvos rekordas – Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode išmatuota ilgiausia ir aukščiausia gyvatvorė, kurios ilgis – 76 metrai, aukštis – 8 metrai.

Gyvatvorė stebuklingai atgijo

Gyvatvorė išsiskiria ne tik rekordiniais matmenimis, neeilinė ir jos išvaizda. Iš vienas paskui kitą augančių medžių botanikos sodo darbuotojai suformavo gražų vikšrą, kuris turi akis, burną.

„Mes norime, kad VDU botanikos sodas būtų išskirtinis, kad jame būtų tokių dalykų, kurių neturi kiti sodai. Tokio vikšro tikrai niekas neturi“, – didžiavosi kūriniu Kauno botanikos sodo direktorė Vida Mildažienė.

Vikšro autorė yra pati direktorė, tačiau kaip turėtų atrodyti gyvis, sumanė botanikos sodo kraštovaizdžio architektė Aldona Turauskytė.

„Ilgai žiūrėjome į šią apleistą gyvatvorę, norėjome tai pakeisti. Tiesiog gimė mintis ją sutvarkyti. Mūsų sodo darbuotojai viską padarė patys: apkarpė medžius, papuošė vikšrą“, – pasakojo V.Mildažienė.

Kauno ikimokyklinukai ne tik sugalvojo vikšrui vardą – Šimtakojis – bet ir įpūtė jam gyvybės. Susikabinę rankomis aplink šoko, dainavo. Gyvatvorė nuo šokio judesių atgijo, tarsi kiekviena vaiko rankytė ir kojytė būtų vikšro.

„Ateityje šį vikšrą patobulinsime. Galbūt jo akys iš tolo švies, gal iš gyvatvorės trykš fontanas“, – planus atskleidė Kauno botanikos sodo direktorė Vida Mildažienė.

Žada registruoti rekordą

Botanikos sodo darbuotojai nusprendė savo kūrinį įrašyti į rekordų knygą. Gyvatvorė – vikšras buvo išmatuotas dviem skirtingais būdais.

Kauno metrologijos centro darbuotojai išmatavo vikšro ilgį ir aukštį.

„Išmatuoti tokio dydžio gyvatvorę man asmeniškai teko pirmą kartą. Lietuvoje kažko panašaus tikrai nerasite. Vikšro ilgis yra 76 metrai, o aukštis siekia 8 metrus“, – sakė metrologijos centro darbuotoja Marytė Mertinkienė.

Tačiau miesto ikimokyklinių įstaigų vaikai susikabinę rankomis pabandė išmatuoti vikšro ilgį vaikų skaičiumi – prireikė 180 vaikų ir 25 darželių auklėtojų.

Botanikos sodo direktorė artimiausiu metu žada surašyti oficialų protokolą ir užfiksuotus duomenis pateikti agentūrai „Factum“, kuri registruoja naujus rekordus.


Šiame straipsnyje: VDU Botanikos sodasgyvatvorė

NAUJAUSI KOMENTARAI

FU

FU portretas
kaip bjauru tokioje grazioje vietoje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių