Quantcast

Naujame kvartale – nerimas dėl vėluojančių darbų

Dalis „Lampėdžių tako“ naujakurių susidūrė su problema. Darbai nebaigti, nors tai turėjo būti padaryta dar prieš kelis mėnesius. Gyventojai baiminasi, kad dėl to gali pablogėti paskolos sąlygos.

Trūksta terasų

Netoli Raudondvario plento, Įkalnės akligatvyje, statomas naujas gyvenamųjų namų kvartalas. Jau stovi ne vienas „Lampėdžių tako“ daugiabutis, kuriasi naujakuriai, tačiau naujais namais patenkinti ne visi.

„Kauno dieną“ pasiekė gyventojo skundas dėl 4C numeriu pažymėto namo. Vyras teigė, kad pagal sutartį pastate visi darbai turėjo būti baigti dar vasarį. Tad kaunietis tikėjosi, kad kovą visi dokumentai bus sutvarkyti. Deja, namo atidavimo eksploatuoti procedūros užtruko, o kvartalą statanti bendrovė „Nuova“ detalių planų neatskleidžia.

Negana to,  iki galo nesutvarkyta ir sutartyje pažadėta infrastruktūra ir architektūriniai elementai.

„Kiemas išraustas, tujų dar niekas nepasodino. Taip pat tarp terasų turi būti įrengtos pertvaros, bet jų irgi nėra. Orai šiltėja, norisi išeiti į terasą. Skambinau „Nuovos“ atstovams, tai jie sakė, kad pertvaros atsiras tada, kai namas bus priduotas. Tačiau tai turėjo būti padaryta dar praėjusį mėnesį ar net vasarį. Nežinau, kodėl stringa darbai, galbūt kažkas dar nesutvarkyta ir dėl to mūsų namo niekaip neužbaigia. Vėliau dar kartą skambinau, bet jau niekas neatsiliepė“, – piktinosi Įkalnės g. 4C namo gyventojas.

Jis nežinojo, ar kaimyninių namų gyventojai taip pat susiduria su šia problema. Vyras įtarė, kad dar vienas namas gali būti oficialiai nebaigtas statyti, tad jo teritorija laikytina statybviete.

Dienraščio žiniomis, „Lampėdžių take“ yra ir visiškai užbaigtų statyti daugiabučių.

Nėra: kol kas tarp terasų švilpia vėjas, o žadėtos pertvaros nepastatytos. / Vilmanto Raupelio nuotr.

Butai su paskola

Nemažai „Lampėdžių tako“ naujakurių būstus įsigijo su banko paskolomis. Dažniausiai bankas nurodo terminą, per kurį klientai turi įsikurti ir oficialiai įregistruoti būstą. Dalis gyventojų nerimauja, kad dėl  vėlavimo jiems gali pablogėti paskolos sąlygos.

„Man nėra labai aktualūs paskolos klausimai, bet kaimynai tikrai nerimauja. Juk jie turi įsirengti butą iki nustatytos datos: visą butą buitine technika ir baldais apsistatyti. Žodžiu, gyventi. Galima butą įregistruoti, bet kas iš to, jei visas namas dar nebus priduotas. Labai nesinorėtų, kad dėl kitų kaltės pablogėtų sąlygos išsimokėti bankui“, – stebėjosi kaunietis.

Vystytojai teisinasi

„Kauno diena“ kreipėsi į „Lampėdžių tako“ projekto vystytojų bendrovę „Nuova“ ir paprašė pakomentuoti, dėl kokių priežasčių nėra atsakingoms institucijoms priduotas mažiausiai vienas naujojo kvartalo namas.

„Nuovos“ atstovai pripažino, kad ne visų namų pridavimo procesas vyksta pagal planą, tačiau tikino, kad, jei dėl to gyventojams kyla problemų su bankais, jie pasirengę tarpininkauti.

„Daugiabučio gyvenamojo namo, esančio Įkalnės aklg. 4C, Kaune, užbaigimo akto sudarymo ir pastato pripažinimo 100 proc. baigtu procedūra yra finišo tiesiojoje. Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai dokumentai buvo pateikti dar 2021 m. spalį, tačiau gavome prašymą patikslinti ir atnaujinti inžinerinius geologinius ir geotechninius tyrimus.

Kiemas išraustas, tujų dar niekas nepasodino. Taip pat tarp terasų turi būti įrengtos pertvaros, bet jų irgi nėra.

Šie tyrimai buvo atlikti iš karto gavus prašymą ir šiuo metu laukiama tyrimų ataskaitos ir jų įregistravimo Žemės gelmių registre“, – teigė įmonių grupės „Nuova“ rinkodaros projektų vadovė Deimantė Kairienė.

Ji patikslino, kad daugiabutis namas turėjo būti priduotas iki 2022 m. vasario 19 d., tačiau pridavimo procedūra esą užtruko dėl ilgų biurokratinių procedūrų. Pasak „Nuovos“ atstovės, Įkalnės aklg. 4C namas yra vienas iš paskutinių jų vystomame kvartale.

„Šis namas bus priduotas artimiausiu metu“, – garantavo D.Kairienė.

Nėra: kol kas tarp terasų švilpia vėjas, o žadėtos pertvaros nepastatytos. / Vilmanto Raupelio nuotr.

Tačiau akis bado ir nebaigta tvarkyti viso kvartalo aplinka.

„Dėl netinkamų oro sąlygų ir minusinės temperatūros nespėjome pabaigti labai mažos dalies darbų rudenį, todėl vejos sėjimo darbus buvome priversti nukelti pavasariui. Planuojame, kad visi aplinkos darbai bus pabaigti iki birželio 1 d. Terasų pertvarų įrengimo darbai užtruko dėl šalyje susiklosčiusios statybinių medžiagų stygiaus, tačiau rangovas, turintis atlikti darbus, mus patikino, kad šie darbai artimiausiu metu bus atlikti“, – žadėjo D.Kairienė.

Ji pakomentavo ir galimas derybas su bankais, jei gyventojams kiltų problemų dėl nepriduoto namo ir paskolų.

„Visais iškilusiais atvejais padedame rasti kompromisą su bankais ir tikrai nepaliekame klientų nežinioje. Prireikus kiekvienas pirkėjas gali kreiptis į mus  – mes padėsime rasti išeitį ar sprendimą. Bendradarbiaujame su bankais ir jiems pateikiame papildomus dokumentus su konkrečiais įsipareigojimais ir terminais, kada namas bus priduotas“, – nurodė „Nuovos“ atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šalia

Šalia portretas
Lampėdžių karjeras, maudytis gerai.

Vik.j.

Vik.j. portretas
O tai jaum siulyciau uzliedziuose nusipirkti ,tai bus pridavimas po keliolikos metu .

Jaučiu namo

Jaučiu namo  portretas
Kokybė kaip kortu namelis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių