Quantcast

Naują kadenciją pradeda beveik 200 seniūnaičių

  • Teksto dydis:

Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje rinkosi naują trejų metų kadenciją pradedantys Kauno rajono savivaldybės seniūnijų seniūnaičiai. Čia Savivaldybės vadovai jiems įteikė pažymėjimus ir kepuraites, leisiančias naujai išrinktiems aktyvistams išsiskirti bendruomenėje.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas teigė, kad seniūnaičiai gali reikšmingai prisidėti prie pakaunės žmonių gyvenimo gerinimo. "Esate tikrieji bendruomenių lyderiai. Būdami kartu, bendraudami ir bendradarbiaudami, galėsime nuveikti darbus, kurių labiausiai laukia Kauno rajono žmonės", – sakė meras.

"Čia susirinko tie žmonės, kurie yra arčiausiai gyventojų. Jūs esate visur, kur reikia svaraus žodžio ir tinkamo sprendimo. Dėkoju už laiką, kurį atimdami iš savęs ir savo šeimos, skiriate kitų žmonių problemoms spręsti", – už savanorišką darbą dėkojo Seimo narė Raminta Popovienė.

Iš viso 25-iose savivaldybės seniūnijose yra 192 seniūnaitijos.

Iš viso 25-iose savivaldybės seniūnijose yra 192 seniūnaitijos. Gausiausia seniūnaičių komanda, net 22, atstovaus savo gyventojams Babtų seniūnijoje.

Kauno rajono seniūnaičių asociacijos pirmininkas, Naugardiškių seniūnaitijos seniūnaitis Ovidijus Jurkša pasidalijo patirtimi apie seniūnaičio vietą bendruomenės veikloje ir naujiesiems kolegoms linkėjo išminties, stiprybės ir kantrybės: "Jūs esate tie vėliavnešiai bendruomenėse, kurie dirba neatlygintinai ir stengiasi pateisinti visų gyventojų lūkesčius."

Seniūnaičių funkcijas bendruomenėse susirinkusiems pristatė doc. dr. Remigijus Civinskas. Vietos savivaldos įstatymas numato, kad seniūnaitis dirba visuomeniniais pagrindais ir yra įgaliotas atstovauti seniūnijos gyventojų interesams seniūnijoje ir savivaldybėje. Jis skatina gyventojus prižiūrėti savo gyvenamosios vietovės teritoriją, dalyvauja organizuojant gyventojų apklausas ir gyventojų susitikimus su savivaldybės vadovais, plėtoja ir organizuoja bendruomenės sportinį, kultūrinį gyvenimą, svarsto savo seniūnaitijos gyvenamųjų vietovių bendruomenėms rūpimus klausimus, teikia informaciją seniūnaitijos gyventojams apie savivaldybės institucijų veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbantis tą neatlygintiną darbą

Dirbantis tą neatlygintiną darbą portretas
Keista, kad dauguma net neįsivaizduoja kas tas seniūnaitis, beje atlygio jie negauna. Keistos tos pareigos iš šono atrodo, kažkoks beteisis individas pasivadinęs skambiai. Taip atrodo žmogus , kuris nieko neveikia bet tik taip vadinasi. Kaip jie tada vadinasi jeigu jis veikia ir pakankamai aktyviai ir dar atneša naudą bendruomenei savo rajonui kur gyvena. Tai pirmas žingsnis kažką nuveikti prasmingo visuomenės labui...daugumas mūsų net nėra pajudinę piršto kažką nuveikti neatlygintino, naudingo, tačiau moka komentuoti viską žinoti , pamokyti. Daug žmonių yra tokių kuriuos ir pavadina ne samoningais, kvailais kurie dirba vardan ko, vardan kažką išjudinti suaktyvinti, nes bendruomeniškumo vis mažiau ir mažiau tarp gyventojų. Smagu , kad šiais laikais vis adr atsiranda aktyvių tikrai pilietiškų seniūnaičių.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Seniūnaitis - nesąmonių nesąmonė! Ką jis veikia? Beje, kaip ir seniūnijose dirbantys žmonės! Dalija tik pašalpas, pažymėles, kurias būtų galima gauti į elektroninius paštus - kiek veltėdžių galėtų šluoti gatves ir ir kitus naudingus darbus dirbti ( juk jie yra nekompetetingi kitus darbus atlikti!!).

Taip, lietuviai

Taip, lietuviai portretas
ir toliau balsuokim už LKP rudimentus...!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių