Quantcast

Natūrali žvėriena – ypatingai vakarienei

  • Teksto dydis:

Kauno senamiesčio širdyje įsikūrusi „Medžiotojų užeiga“ vilioja lankytojus ne tik keletą amžių skaičiuojančio pastato istorija, bet ir profesionaliai paruoštais natūralios žvėrienos patiekalais. Karantino metu siūloma alternatyva – „Fresh Buffet Medžiotojų užeiga“ – žvėrienos patiekalų užsakymas į namus.

Įvaldę laukinės mėsos paruošimą

„Medžiotojų užeiga“ savo duris lankytojams atvėrė dar 1965-ais metais. Kaip pasakoja jos vadovas Ričardas Mačiulaitis, savo restorane stengiasi užtikrinti geriausią kokybę visuose procesuose: nuo pat sumedžiojimo iki mėsos patiekimo.

„Dalis žvėrienos pagaminama mūsų pačių ūkyje, dalį įsigijame iš patikimų žvėrių ūkių. Taip pat patys dalyvaujame medžioklėse ir mėsos apdorojimo procesuose“, – apie kokybės užtikrinimą pasakoja R. Mačiulaitis. Jis pabrėžia, kad žvėriena perkama tik iš ten, kur yra tinkamos atvėsinimo ir tvarkymo sąlygos.

Restorane galima patiems išvysti visą patiekalo gamybos procesą: jei tik to pageidaujate, žvėrienos patiekalų gamybos profesionalas paruoš patiekalą čia pat, jūsų akyse.

Restorane galima patiems išvysti visą patiekalo gamybos procesą: jei tik to pageidaujate, žvėrienos patiekalų gamybos profesionalas paruoš patiekalą čia pat, jūsų akyse. Restorano vadovas pasakoja, kad patiekalų ruošimo procesu dažniausiai domisi patys medžiotojai, kurie vėliau pritaiko matytus būdus ruošdami žvėrieną namie.

Meniu variacijos

Žvėrienos patiekalų žaliavos kiekis nėra stabilus – neįmanoma tiksliai nustatyti, kiek žvėrių pavyks sumedžioti. Dėl to meniu „Medžiotojų užeigoje“ keičiamas pakankamai dažnai, įtaką tam daro ir medžioklės sezonai.

„Panašios tendencijos ir kitose šalyse – Lenkijoje, Slovakijoje – ten taip pat trūksta žaliavos, negalima nuolat užtikrinti reikiamo kiekio, todėl didelių žvėrienos apdirbimo įmonių kurti neverta, o nedidelių ūkių savininkai nemažą dalį mėsos sunaudoja patys“, – pasakoja R. Mačiulaitis.

Populiariausi žvėrienos patiekalai vasarą – grilinta mėsa, o rudenį, žiemą dažniau pasirenkami troškinti patiekalai su padažais. Dar neragavusiems žvėrienos ar nežinantiems, ką pasirinkti, „Medžiotojų užeigos“ vadovas siūlo išbandyti žvėrienos burgerį – šiuo metu išpopuliarėjęs patiekalas nepalieka abejingų.

Kita išeitis – apsilankyti degustacijose. „Medžiotojų užeiga“ organizuoja patiekalų degustacijas, kurių metu galėsite įvertinti, kuris patiekalas jums labiausiai patinka. Daugiau informacijos apie degustacijas galite rasti „Medžiotojų užeigos“ Facebook paskyroje.

Taip pat jau galite pasižvalgyti po šventiškai pasipuošusį restorano kiemelį senamiestyje. Šiemet Kauno eglutė atrodo tarsi tikras saldus skanėstas, o aplankius ją verta pasižvalgyti aplink. Užsukę į „Medžiotojų užeigos“ kiemelį išvysite tikrą kalėdinę pasaką, o jus prie pat įėjimo pasitiks Kalėdų Senelio pagalbininkas elnias!

Ekologiška žvėriena – tiesiai į namus

Pandemijos metu žvėrienos mėgėjams siūloma alternatyva – profesionaliai paruošti patiekalai į namus. Norintiems išmėginti žvėrienos patiekalus namie, R. Mačiulaitis siūlo užsisakyti karštus, ką tik pagamintus patiekalus arba termiškai apdorotą maistą, kurį galėsite pasigaminti patys. Tokiu pasiūlymu galima pasinaudoti to paties restoranų tinklo „Fresh Buffet Medžiotojų užeigos“ elektroninėje parduotuvėje, kur pateikiama produktų linija „Pagaminta šiandien“. Produktų linijoje rasite platų žvėrienos patiekalų asortimentą – nuo burgerių iki paštetų.

Žvėriena neturi alergenų, yra maistinga bei turi mažai riebalų. „Naudojame natūraliai užaugintą, ekologišką žaliavą“, – pasakoja R. Mačiulaitis.

Anot jo, gamtoje užaugusio žvėries mėsos vidinė sudėtis smarkiai skiriasi nuo intensyvaus auginimo gyvūnų mėsos. Tad norintiems pasimėgauti sveikais ir maistingais patiekalais namie, siūlome užsisakyti iš „Fresh Buffet Medžiotojų užeigos“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bzzz

bzzz portretas
simta metu nebuvau- pamenu profkes laikus tai budavo gildija,arba medziotojai-blogiausiu atveju mariakai

tai

tai portretas
cia tie sernai kur padvese nuo kiauliu maro

fon Biebel

fon Biebel portretas
aš tai norėčiau nenatūralios žvėrienos :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių