Quantcast

Į Kauną atvykus raganosiams, Lietuvos zoologijos sodas skelbia atidarymo datą

  • Teksto dydis:

 Į Lietuvos zoologijos sodą ketvirtadienio naktį atvežti du baltieji raganosiai.

Kaip informavo įstaiga, naktį iš Vokietijos ir Olandijos zoologijos sodų atvyko du dvejų metų amžiaus patinai (Ceratotherium simum simum).

Šie raganosiai natūralioje aplinkoje sutinkami vis rečiau, nes yra piktavališkai medžiojami dėl ragų. Kinijoje ir kitose rytų Azijos šalyse šių gyvūnų ragai yra naudojami kaip vaistas liaudies medicinoje. Šiuo metu gamtoje yra likę ne daugiau kaip 10 tūkst. subrendusių individų.

 

Naujas raganosių voljeras. Lietuvos zoologijos sodo nuotr. 

Lietuvos zoologijos sodo baltieji raganosiai apgyvendinti apatinėje sodo dalyje esančio šlaito tako pradžioje. Gyvūnų vidinių patalpų ir lauko voljero plotas siekia daugiau nei tūkstantį kvadratinių metrų.

Anot įstaigos, bendra savanos ekspozicija, kurioje apsigyvens raganosiai, stručiai ir žirafos, užima beveik 2400 kv. metrų.

Naujos raganosių vidaus patalpos. Lietuvos zoologijos sodo nuotr. 

Kaip skelbia Lietuvos zoologijos sodas, beveik dvejus metus trunkančios sodo renovacijos metu buvo reikšmingai pagerintos gyvūnų laikymo sąlygos, o galimybę sulaukti šios retos rūšies atstovų suteikė aktyviai vykdomos biologinės įvairovės išsaugojimą skatinančios mokslinės, projektinės, edukacinės ir švietėjiškos veiklos.

Paruošiamieji zoologijos sodo atidarymo darbai po renovacijos jau beveik baigti, liko svarbiausias etapas – naujų gyvūnų atvykimas, perkėlimas ir adaptacija.

Zoologijos sodas duris atvers siūlydamas apsilankyti šešias dienas truksiančiuose renginiuose. Jie prasidės nuo lapkričio 13 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lazda turi du galus ;)

Lazda turi du galus ;) portretas
Valiooo! Pagliau Tado Ivanausko muziejus greitu laiku turės ne tik žirafą, bet ir baltąjį raganosį. Per du metus išžudė, atsiprašau pagydė direktorės draugas su LSMU lektore, gydymo būdas vadinasi eutanazija, visas sniegines ožkas su ožiukais, lūšis, marmozetes, korsakus, liūtė Molė matai jiems persena užmigdė, neliko begemoto, neliko didelės dalies paukščių ir šaltakraujų. Matyt nebereikalo Kaune medžiai miršta, palieka mus protėviai. Lieka tik laukti kol tas antras lazdos galas padarys savo darbą,nes Kaune nėra nei darbo inspekcijos, nei VMVT, nei LSMU Veterinarijos profesorių, nei žurnalistų rašančių teisybę.

Jedinstvenikui "Kauniečiui"

Jedinstvenikui "Kauniečiui" portretas
asile raudonais batais, zoosodas nepriklauso savivaldybei, jį SUTVARKĖ tavo nekenčiama LIETUVOS VYRIAUSYBĖ.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Baisu ir prisiminti, kaip zoosodas atrodė kai Kauną valdė konservatnykai. Ačiū Merui Matijošaičiui už dar vieną sutvarkytą miesto objektą.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių