Quantcast

Nacionalinis kraujo centras Kaune pagerbs 26 kraujo donorus

Nacionalinis kraujo centras (NKC) ir toliau tęsia padėkos turą per Lietuvą kraujo donorams, reguliariai aukojantiems kraujo. Penktadienį Kaune, Nepriklausomybės aikštėje, vyksiančio padėkos renginio metu bus pagerbti 26 geros valios žmonės iš Kauno ir Kauno regiono. Juos pasveikins NKC direktorius Daumantas Gutauskas, vyks koncertas.

D. Gutausko teigimu, kauniečiai yra aktyvūs kraujo donorai ir kasmet Kauno regione NKC skyrius sulaukia apie 7,5 tūkst. donacijų, o šiemet, tikimasi, kad norinčių prisidėti gelbstint kitiems gyvybes bus dar daugiau.

„Kraujo donorystė šiame regione ypatinga ir tuo, kad čia veikia vieni didžiausių gydymo centrų Lietuvoje – Kauno klinikos, Kauno klinikinė ligoninė, kasdien atliekančios šimtais operacijų pacientams, kurios neįvyktų be kraujo perpylimų. Šis padėkos vakaras yra galimybė Kauno regiono donorams bent jau simboliškai padėkoti už pagalbą gelbstint kitų gyvybes. Svarbu žinoti, kad vieno donoro paaukotas kraujas gali padėti net trims pacientams. Tad kviečiu visus geros valios žmones rasti laiko ir užsukti į artimiausią kraujo donorystės centrą. Juk tokios pagalbos bet kada gali prireikti ir patiems“, – ragina D. Gutauskas.

Svarbu žinoti, kad vieno donoro paaukotas kraujas gali padėti net trims pacientams.

Kaip skelbia Nacionalinis kraujo centras, Kauno Nepriklausomybės aikštėje vyksiančiame padėkos vakare kraujo donorams bus įteikiami pažymėjimai ir gėlės. Renginio metu koncertuos grupė „Baltasis Kiras“. Kauniečiai ir miesto svečiai taip pat galės aukoti kraujo NKC palapinėje (dėl lietingų orų mobili donorystės vieta gali būti įrengta Mykolo Žilinsko dailės galerijoje). Veiks ir edukacinės dirbtuvėlės, čia bus galima pasigaminti grafikos atspaudų, atvirlaiškių, vyks draugystės apyrankių pynimo užsiėmimai.

NKC primena, kad Lietuvoje kas mėnesį donorai padovanoja vidutiniškai 2,35 tūkst. litrų kraujo. Per 2021 m. iš viso buvo daugiau nei 64 tūkst. dotacijų, kai surinkta beveik 29 tūkst. litrų kraujo. Aukoti galima nuo 18 iki 65 metų amžiaus: vyrai per metus gali duoti kraujo šešis kartus, moterys – keturis. Tiesa, gali būti taikomi tam tikri apribojimai dėl sveikatos būklės ar neseniai įvykusios operacijos.

NKC ir toliau tęs turą per Lietuvą pagerbdamas nusipelniusius kraujo donorus – kita stotelė planuojama liepos 22-ąją Šiauliuose, Prisikėlimo aikštėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Yra daug daugiau,bet tikriausiai tie 26 donorai,yra lygesni,ir ,,labiau nusipelne"...... pries kitus,davusius kraujo po 20-30 kartu.

Jetau

Jetau portretas
Nejaugi visam Kaune tik 26 donorai tėra? Maniau, kad kur kas daugiau...

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Velnio žvalgų branduoliai turėtų turėti tarpusavio ryšį ir labiau būtų saugūs, sunkiau iššifruojami, kolonizavimą krašto svetimtaučiais, trėmimus, įkalinimus ir kita, propogavimas ir karo kurstymas. Lietuvos Respublikos pavojingesnė šiuo metu kaip ginkluotas priešinimasis kuris reikalingas ir prasmingas, pribrendus laikui ir pakitėjus sąlygoms. Lietuvos Respublikos Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Drąsa, lydima aukos dvasios, gėrio idėjų kryptimi yra herojimas. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, d. Žukauskas, M. Baršys, G. Žaliagiris, N. Ž. Venckienė, A. Venckus. G. Petrauskas, P. Mačiulis, M. Jurgutis, A. Palionis, V. Matijošaitis, R. S. Kondarauskė. V. Adamkus, A. Kubilius. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 20322 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių