Quantcast

Muravos sankryža taps platesnė

Viena judriausių Kauno sankryžų sulaukė kelininkų. Muravos sankryžoje atsiras papildoma juosta, kuri turėtų sumažinti automobilių spūstis.

Didės pralaidumas

Savanorių ir Pramonės prospektų sankryžoje prasidėjo platinimo darbai. Šioje vietoje kasdien pravažiuoja dideli automobilių srautai. Eismo saugumo komisija dar praėjusiais metais buvo pritarusi iš dalies rekonstruoti vadinamąją Muravos sankryžą, tačiau darbai prasidėjo tik dabar.

"Oro sąlygos jau leidžia pradėti platinimo darbus. Tikimės, kad jie bus atlikti operatyviai", – vylėsi savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Tiesa, platinama ne visa sankryža, o tik ta vieta, kuri yra atvažiuojant į miestą. Išsukant iš magistralinio A1 kelio, vairuotojai dažnai strigdavo automobilių spūstyse. R.Mikaitis pastebi, kad iš trijų eismo juostų dažnai pasidarydavo keturios.

Po rekonstrukcijos Savanorių prospekte, važiuojant miesto centro link, bus keturios eismo juostos. Pirmoji – skirta tiems, kurie norės sukti tik į dešinę ir keliauti Šiaurės prospektu. Antrąja eismas vyks tik tiesiai – Savanorių prospektu. Trečioji eismo juosta leis važiuoti arba tiesiai, arba sukti į kairę. Paskutine juosta bus galima sukti tik į Pramonės prospektą.

Iš esmės, trys eismo juostos tarnaus tokia tvarka, kaip buvo iki šiol, tačiau po rekonstrukcijos bus lengviau vairuotojams pasukti į dešinę. Taip tikimasi gerokai padidinti sankryžos pralaidumą ir sumažinti laiką, kurį vairuotojai priversti laukti spūstyse.

Žalia juosta

Visoje Lietuvoje pradėjus prie sankryžų naikinti žalias rodykles, Muravos sankryžoje eismo sąlygos gerokai suprastėjo. Iš Pramonės prospekto pasukti į dešinę buvo labai keblu, todėl užsikimšdavo ne tik šis prospektas, bet ir Partizanų gatvė.

Stebint didėjančias automobilių spūstis, Eismo saugumo komisija pritarė šioje vietoje padaryti žalią juostą. Buvo įrengta papildoma šviesoforo sekcija, kurioje visada dega žalia rodyklė. Taip pat saugumo salele atskirta pirmoji juosta, tad iš Pramonės prospekto vairuotojai gali nesustodami sukti į dešinę ir važiuoti Karmėlavos link ar į magistralinį kelią.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Gaila,kad daug kur naikina zalias rodykles. Jos tikrai reikalingos. Nesivadovaukim tik uzsienio patirtim. Ziurekim savos.

as

as portretas
Iš šiaurės pr. ryte pasukti į savanorius problema, ten reikėtų atskiros juostos tik į dešinę.

To Buduliai jūs

To Buduliai jūs portretas
Gal pirma prieš ką nors bandant pasakyt protingo KET pasiskaityk?? Sustot ir praleist turi tik esant lentelei su žalia rodyklė, kai dega raudonas šviesaforas, o ne kai dega žalia rodyklė.. Avinas bl..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių