Quantcast

Moksleivių kūrybingumas stebino ir pedagogus

  • Teksto dydis:

„Jaunasis Einšteinas“ - taip pavadinta jau 6-oji pradinių klasių mokinių Respublikinė praktinė konferencija šią savaitę vyko prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje.

Konferencijos tikslas - skatinti mokinius trumpam tapti jaunaisiais mokslininkais, patiriant pažinimo džiaugsmą, skatinant smalsumą, tyrinėjimus, vidinę motyvaciją, suteikiant galimybę rinktis ir atrasti, ugdant kūrybiškumą, praktinius ir problemų sprendimo gebėjimus. 

Konferencijoje Kaune dalyvavo per 100 pradinių klasių mokinių iš įvairių Lietuvos miestų, kuriuos lydėjo ne tik mokytojai, bet ir tėveliai. Stebino dalyvių darbų gausa ir įvairovė, jaunųjų mokslininkų išradingi pristatymai bei eksperimentų demonstravimas. Organizatoriai džiaugėsi, jog jaunieji tyrėjai ne tik įgijo daugiau žinių, bet ir pasinaudojo galimybe išklausyti bendraamžių pranešimų.

Pasak pedagogų, vadovaudamiesi posakiu „Geriau kartą pamatyti, nei dešimt kartų išgirsti“, mokiniai tiksliausią informaciją gauna tyrinėjimo keliu, remdamiesi kasdienio gyvenimo praktika, asmenine gyvenimiška patirtimi bei kartu aktyviai veikdami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių