Quantcast

Mistika: trejus metus neranda, iš kur sunkiasi vanduo

Jau trejus metus Partizanų g. važiuojamoje dalyje prie 48 namo žiemą vasarą telkšo vandens bala. Vanduo į ją bėga iš šulinuko, kuris vis kažkodėl prisipildo.

„Kas čia jums tvarkys?“, – viltį praradęs gyventojas kreipėsi į portalą kauno.diena.lt, kai pasiteiravome, gal jau problemos nebėra.

Dalis vandens iš šios balos nubėga į nuotekų sistemą per netoliese esančias groteles. „Geriamas vanduo bėga ant gatvės, dabar jį dar ir pabrangino, o žmonės pinigus moka“, – įsitikinęs kaunietis.

Dėl šios situacijos ne kartą buvo kreiptasi į „Kauno vandenis“, tačiau priemonės, kurių iki šiol buvo imtasi, bergždžios.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Atvažiuoja, pasisukinėja, kaip visada, ant kulno ir išvažiuoja. Bala pastoviai būna. Kaip ir dabar“, – kalbėjo skaitytojas. Žiemą vis naujai atitekantis vanduo šąla ir gatvėje susidaro kalnas. Važiuoti ten su automobiliu – sudėtinga.

Kodėl niekaip nesutvarkoma? „Iš kur mums žinoti? Neįsivaizduoju. Bet jau trejus metus geriamu vandeniu laistome gatvę“, – sarkastiškai konstatavo vyras. Jis mano, kad to priežastis – įtrūkę ar trūkę vamzdžiai.

„Kauno vandenys“ šiemet buvo išpjovę asfaltą, atkasę šulinuką. Bet, anot gyventojo, bala kaip stovėjo taip stovi.

Jau trejus metus geriamu vandeniu laistome gatvę.

Pasakojo, kad šiemet buvo ardytas asfaltas, atkasta trasa, bet situacijos tai nepakeitė. Vanduo vis tiek sunkiasi ir bala vis tiek telkšo. Vanduo sunkiasi ir žiemą, gatvėje susidaro netolygus ledas.

„Kauno vandenų“ viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė pakomentavo šį atvejį. „Problema dėl vandens sunkimosi iš vandentiekio šulinio ties Partizanų g. 48 namu bendrovei ,,Kauno vandenys“ žinoma. Buvo atliekami minėto vandentiekio šulinio bei jame esančios uždaromosios armatūros apžiūros bei profilaktikos darbai, nustatyta kad šulinyje esamas vamzdynas ir armatūra sandari, vanduo į šulinį sunkėsi iš grunto. Nuspręsta greta šulinio atlikti žemės kasimo darbus, (šulinys yra asfaltuotoje kelio dalyje) atlikus kasimo darbus galimo vamzdyno nesandarumo aptikti nepavyko“, – neslėpė atstovė.

Anot jos, vandens patekimo į šulinį priežasties nustatymą apsunkina labai nežymus vandens nutekėjimas, kurio nenustato turima vandens nutekėjimo paieškos įranga.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Šiuo metu su rangovu derinamas klausimas dėl vandentiekio vamzdyno atšakos renovacijos betranšėjiniu būdu nuo vandentiekio magistralinės linijos Partizanų g. iki minėto šulinio“, – nurodė V. Bytautė.

Gyventojams, skaičiuojantiems vandens nuostolius, belieka apsišarvuoti kantrybe. Galbūt kitų trejų metų nebeprireiks.


Šiame straipsnyje: Kauno vandenysvanduošulinysPartizanų g.sunkiasi vanduogyventojų skundasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Smalsutis

Smalsutis portretas
Man 11 metu bega is nosies ir daktarai nesutvarko , reikes kreiptis i santechnika !

O \\\\\.../////

O   \\\\\...///// portretas
per kur smegenys "ješkotojų" išsisunkė neradot?

tai dzin

tai dzin portretas
jei ten bėga ne fekalas tai px, lai bėga, mažiau dulkių bus
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių