Quantcast

Miškininkai grąžina tradiciją – nemokamai dalins eglių šakas

Miškininkai turėjo gražią tradiciją prieš Kalėdas nemokamai dalyti eglių šakas. Pernai dėl karantino šios akcijos teko atsisakyti, tačiau šiemet vėl bus galima į namus parsinešti mišku kvepiančius kalėdinius akcentus.

Valstybinės miškų urėdijos specialistai šiemet vėl vykdys akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ ir gyventojams visoje šalyje nemokamai dalins eglių šakas. Tūkstančiai eglišakių bus išdalytos ir Kaune.

Kaip įprasta, šiai akcijai miškininkai paruoš šakas iš aplinkinių miškų. Urėdai miške augančias eglutes apgeni taip, kad jos galėtų toliau gražiai augti. Kai šakas nukerta specialistai, medeliai nėra pažeidžiami, todėl geriau pasiimti nemokamą šaką, kurią dalins miškininkai, nei patiems eiti į mišką.

Miškininkai žada, kad eglių šakų visiems užteks, todėl prašo laikytis saugių atstumų, nesugrūsti ir ramiai pasiimti šakas. Kol kas sunku pasakyti, kiek šakų bus išdalyta, tačiau remiantis ankstesnių metų patirtimi, prireikdavo ne vieno sunkvežimio.

Šiemet Kauno mieste numatytos dvi vietos, kur miškininkai atveš nemokamas eglių šakas. Tai – Rotušės aikštė bei Kauno rajono savivaldybės (Savanorių pr. 371) prieigos. Eglių šakos bus dalijamos gruodžio 16 dieną, 13-17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių