Quantcast

Mirusio kūdikio tėvas: 8 metai nelaisvės kaltininkui yra per mažai

34-erių kaunietis Egidijus Drėzas įsitikinęs, kad dėl jo 11 mėnesių sūnaus Domo mirties kalti medikai, tačiau kol kas nežino, kokio dydžio kompensacijos už moralinę ir materialinę žalą reikalaus iš Kauno klinikinės ligoninės.

Nudžiugino slaugytojos sulaikymas

„Kai grįš advokatė, tarsimės, bet man dabar svarbiausia yra išsiaiškinti teisybę ir rasti kaltuosius“, – ryžtingai kalbėjo tėvas.

Po tragedijos šeimai prireikė psichologų pagalbos. „Mums jų paslaugos kainavo, ligoninė nekompensavo“, – tvirtino kaunietis. Beje, kūdikis su mama gulėjo mokamoje palatoje. Už ją tėvai iš anksto susimokėjo 50 litų. „Mums tik turėjo sulašinti skysčių ir vakare išleisti namo“, – prisiminė E.Drėzas.

Pirmadienį jis apsidžiaugė išgirdęs, kad dėl įvykusios tragedijos sulaikyta viena šios ligoninės slaugytojų. Įtariama, kad mažylis mirė dėl to, jog buvo suleisti netinkami medikamentai.

„Labai džiaugiuosi, kad taip gerai dirba teisėsauga. Nežinau, kuri kalta: slaugytoja ar vedėja. Niekas nieko nekomentuoja. Bet jeigu suimta slaugytoja, reiškia, yra tam priežasčių. Įsivaizduoju, kad žmonės, kuriuos teismas pripažins kaltais, bus nubausti. Kito kelio nematau“, – portalui kaunodiena.lt sakė tėvas, savo vaiko netekęs balandžio 6 dieną.

Kauniečio teigimu, tyrimą atlikę medicinos ekspertai minėjo, kad be didelio kalio kiekio kraujyje nemato kitų mirties priežasčių.

Tikisi pagalbos iš prezidentės

Suleidusi injekciją, nuo kurios, kaip įtariama, berniukas mirė, slaugytoja su tėvais susisiekusi nebuvo. „Nemačiau jos ir man niekas neskambino, neatsiprašė. Buvo išsikvietęs Algirdas Andriuška. Jis aiškino: žinokit, kūdikio staigi mirtis būna, visko pasitaiko. Pasakiau, kad jeigu kalbama apie tokias mirties priežastis, aš neturiu apie ką su jais šnekėti“, – prisiminė E.Drėzas.

Kauno klinikinės ligoninės Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus gydytojas A.Andriuška buvo tas gydytojas, kuris bandė mažylį gaivinti. Jis berniuką perėmė iš bendrojo Vaikų gastroenterologijos skyriaus medikų.

Paklaustas, ar norėtų pasikalbėti su sulaikytaja medike, išgirsti jos versiją, E.Drėzas sutriko. „Nežinau... Tegul teismas teisia ir viską aiškinasi“, – atsakė jaunas tėvas.

Dėl ištikusios tragedijos gydymo įstaigoje E.Drėzo advokatė  kreipėsi ir į prezidentę D.Grybauskaitę, ir į premjerą A.Kubilių, Seimo narius. „Dabar laukiame atsakymo, kaip jie reaguos į šitą įvykį“, – pasakojo vyras.

Tėvai pasigenda informacijos

Kaunietis norėtų gauti daugiau informacijos apie po tragedijos atliekamus tyrimus. „Ligoninės vidinio tyrimo išvadų dar negavom. Skambinau penktadienį – išvadų neturėjo, o šiandien nepavyksta nieko pagauti“, – piktinosi E.Drėzas.

Portalui kaunodiena.lt Kauno klinikinės ligoninės direktorius Raimondas Kunickas teigė, kad specialiosios komisijos surašytą protokolą ir išvadas jau yra gavęs, bet prokuroro reikalavimu išsiuntė į prokuratūrą. Po tragedijos direktorius sūnaus netekusį tėvą guodė, žadėdamas, kad bus sąžiningai įvertinti medikų veiksmai.

Toje pačioje ligoninėje prieš porą mėnesių buvo gydoma ir vyresnioji Drėzų atžala – 6 metų dukra.

Po tragedijos jai buvo paaiškinta, kad brolis tapo angeliuku ir namo negrįš.

Pasak E.Drėzo, nors jis ir žmona jaučiasi labai blogai, stengiasi atsigauti. „Gyvenimas tuo nesibaigia“, – nepraranda vilties vyras.

Jis mano, kad tragedijos kaltininkui gresiantys 8 nelaisvės metai yra per mažai. „Bet tokie įstatymai. Jeigu slaugytoja turi žmoniškumo, jai turėtų būti labai sunku. Tokį dalyką padarius, visam gyvenimui ant širdies liks“, – įsitikinęs E.Drėzas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
lyg sitaip visus draskydami, tevai prikeltu mirusi vaika. Tegul tevelis pasiknaisioja po savo praeiti-ar nepriverte kokios moters darytis aborto ja palikes, ar nera kazka nuzudes del aplaidumo ir t.t. ir pan. Nieko gyvenime nevyksta be priezasties-garantija pamastes kazka atrastu, kodel butent jo seimai taip nutiko. Slaugytoja tikrai ne specialiai suleido netinkamu vaistu.Sutinku, aplaidumas darbe yra nedovanotinas, bet jau uztenka vien tos grauzaties,ka ir ji jaucia po to,kai netycia nuzude leliuka.

fui

fui portretas
erelis ir tiek..

dar

dar portretas
Gal reikėtų patraukti atsakomybėn ne tik ligoninę, bet ir jos savininkę savivaldybę, juk didele dalim dėl jos kaltės ir tęsiasi ligoninėje betvarkė, kaip žinoma visiems. Juk kaip paaiškinti tą faktą kad buvo ligoninės direktore paskirta reikiamo tam išsilavinimo neturinti slaugytoja Masiliūnienė, kuri ir yra atsakinga už slaugą buvusioje antroje ligoninėje. Rezultatą matome dabar...
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių