Quantcast

Miesto valdžia kuops VI forto prieigas

Šeštadienį miesto vadovai, politikai, savivaldybės administracijos darbuotojai antrus metus iš eilės švarins Kauno VI forto prieigas. Prie pavasarinės talkos kviečiami prisidėti ir visi miestiečiai.

Kauno tvirtovės VI forto pastatai yra įrašyti į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Neprižiūrima vietovė per ilgą laiką buvo apaugusi menkaverčiais medžiais ir krūmais, kurių šaknys buvo pradėjusios ardyti istorinius statinius, joje prisikaupė įvairių šiukšlių.

Pernai metais forto teritorijoje ir prieigose buvo iškirsti menkaverčiai ir avarinės būklės medžiai, iškapoti krūmokšniai, išvežtos stambiagabaritės ir statybinės atliekos, išgabentos automobilių padangos. Šiemet planuojama išvalyti forto prieigas nuo ten per metus susikaupusių šiukšlių.

2009 m. pavasarį buvo sulaukta oficialaus Aplinkos ministerijos patvirtinimo, kad ji neprieštarauja dėl VI forto pastatų pripažinimo nereikalingais valstybės funkcijoms įgyvendinti. Tų pačių metų rudenį Vyriausybė pritarė Kauno savivaldybės prašymui perduoti VI fortą miestui. Šiuo metu Kauno miesto savivaldybė atlieka visas procedūras, kurių reikia forte įkurti Karo technikos muziejų.

Tokias talkas pavasarį savivaldybės administracija rengia kasmet. Ankstesniais metais savivaldybės darbuotojai švarino Kauno ąžuolyną, Ramybės parką, kitas viešąsias miesto erdves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arvydas d

arvydas d portretas
ateisiu paziuret kaip lodoriai siknas nusedeja dirba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių