Quantcast

Miesto jaunimas neria į teatrą

Kauno valstybiniame dramos teatre gyvai šurmuliuoja, klega vaikai ir jaunimas. Visi jie susirinko į festivalio „Nerk į teatrą“ atidarymą. Jau trečius metus rengiamas būrius jaunimo į teatro dirbtuves sukviečiantis festivalis šįmet žada būti dar įdomesnis.

Vietoj televizoriaus – teatras

Unikalaus festivalio „Nerk į teatrą“ idėja – galimybė visapusiškai pažinti teatrą. Visi smalsuoliai galės dalyvauti spektaklio elementų kūrimo procese, iš pačių teatralų lūpų išgirsti apie pagrindinių teatro specialybių iššūkius bei kasdieninius atradimus, išvysti jaunųjų aktorių, režisierių kūrybos vaisius, atrasti beribes teatro gelmes ir jose slypintį kūrybos lobį.

„Šįmet festivalis dar platesnis, stengėmės jį sieti su mokykline programa, – džiaugėsi gausiu moksleivių būriu teatro vadovas Egidijus Stancikas, – mums labai svarbus jaunas žiūrovas, kuriam ateityje teatras būtų reikalingas.“

„Ir pajėgus užgožti televizoriaus ar kompiuterio siūlomą lengvą, o dažnai ir lėkštą pramogą,“ – papildė „Nerk į teatrą“ atidarymo šventėje dalyvavęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Duris atvers dirbtuvės

Festivalio metu duris atvers skirtingos teatro dirbtuvės. Išlaisvinti savo vaizduotę neabejotinai pavyks režisūros dirbtuvėse drauge su žodžio kišenėje neieškančiu teatro pedagogu, režisieriumi Gyčiu Padegimu. Atrasti savyje artistą padės aktorius Aleksandras Kleinas, prisidėti prie festivalio baigiamojo koncerto scenografijos kūrimo bus galima besidarbuojant drauge su teatro profesionaliais dailininkais ir skulptoriais, o scenos kostiumų kūrimo subtilybes atskleis dizainerė Diana Kuzmickaitė.

„Kodėl pasirinkote aktoriaus specialybę, ar įstojote iš pirmo karto, koks jūsų mėgstamiausias žaidimas?“ – festivalio atidarymo dieną jaukiai sutūpę klausinėjo jaunuoliai teatre dirbančių aktorių. Teatru besidomintys moksleiviai pokalbiui bus dar pakviesti ne kartą. Jie galės pažvelgti į teatrą kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus akimis, drauge su fotografu Donatu Stankevičiumi praverti teatro fotografijos užkulisius, iš reklamos kūrėjų „Advsion“ išgirsti, kodėl ir kaip kuriama spektaklių reklama.

Su būriu draugų

„Labai džiaugiuosi šiuo projektu, jame dalyvavau pernai ir šįmet su draugais taip pat dalyvausiu," – entuziastingai kalbėjo Kauno moksleivių tarybos pirmininkė Rimantė Bieliauskaitė, pripažinusi, kad tarp jos bendraamžių poreikis teatrui buvo apmiręs, tačiau festivalis vis labiau įtraukia moksleivius, kurie ir vėliau lanko spektaklius.

Svajojantiems bent minutėlei stabtelti ir pagaliau susitikti su pačiais savimi, aktorė, psichodramos ekspertė Daiva Rudokaitė žada praktinį seminarą, kurio pagrindinė idėja – spręsti savo vidines problemas vaidinant. Į scenografiją pažvelgti kitomis akimis kvies besisvečiuojanti tarptautinė „atgyjančių“ animuojamų scenografijos maketų paroda „Still/life“, viliosianti skirtingais ir magiškais pasauliais.

Gegužės 4-ąją – „Nerk į teatrą“ uždarymo dieną – festivalio lankytojai išplauks iš vidinių teatro vandenų ir turės galimybę pažvelgti į kūrybinio proceso rezultatus: vyks Lietuvos teatro mokyklų studentų spektakliai bei uždarymo koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių