Quantcast

Kauniečiams parodys nepažįstamą Kauną

Ketverius metus organizavę renginį "Mototurizmo sprintas" Vilniuje, artėjantį savaitgalį organizatoriai nusprendė tokį pat suorganizuoti ir Kaune. "Kauno dienai" jie pažadėjo, kad tokių renginių mūsų mieste tik daugės.

"Mototurizmo sprintas" apskritai yra renginys intelektualiems motociklininkams. Galime sakyti, kad po ketverių metų sėkmingos patirties organizuojant šį renginį Viliniuje, nusprendėme, kad jau subrendome ir kelionėms po kitus miestus", – sakė vienas organizatorių Markas Dolgovas.

Tradiciškai renginio "Mototurizmo sprintas" objektai ir su jais susijusios užduotys laikomos paslaptyje iki renginio pradžios, bet organizatoriai "Kauno dienos" skaitytojams sutiko atskleisti keletą taškų, kuriuos reikės aplankyti motociklininkams. Tai bus Biliūnų kaime esantis Tradicinių amatų centras ir Obelynės parkas, įkurtas gamtininko profesoriaus Tado Ivanausko.

"Daugumą punktų, kuriuos reikės atrasti dalyviams, surinkome bendradarbiaudami kartu su Kultūros paveldo departamentu. Visus objektus ir dalyvių laukiančias užduotis jungia viena bendra tema – amatų kelias", – pasakojo viena iš renginio organizatorių Birutė Vaitkutė.

Jos teigimu, užduočių knygą rengė didelė žmonių komanda – gidai, muziejininkai, Kultūros paveldo departamento darbuotojai. "Pažadame, kad galutinis rezultatas nustebins ir pačius kauniečius", – tvirtino M.Dolgovas.

Dalyviams teks rasti apie 20 objektų, kuriuos reikės ne tik pamatyti ir prie jų pasižymėti, bet ir atlikti organizatorių sumanytą užduotį. Ji bus atskleista tik renginio dieną, birželio 11 d.

Renginyje laukiama dalyvių, vairuojančių įvairių tipų motociklus. Svarbiausia, kad motociklai būtų techniškai tvarkingi. "Kelius, kuriais dalyviai važiuos nuo vieno organizatorių numatyto objekto iki kito, rinksis patys, todėl negalime sakyti, kad pranašumą turės tie, kurie atvažiuos, pavyzdžiui, enduro klasės motociklais", – aiškino B.Vaitkutė.

Kiekviena varžybose "Mototurizme sprintas" dalyvaujanti komanda planuoja savo individualius maršrutus, svarsto, kokius objektus aplankyti, kad surinktų kuo daugiau taškų.

"Šiame renginyje, kaip ir tikroje turistinėje kelionėje, svarbiausia – gauti unikalių patyrimų ir turiningai praleisti laiką. Mes neretai išgirstame klausimą, kaip laimėti. Atsakymas iš mūsų lūpų skamba visuomet taip pat – laimi ne tie, kurie važiuoja greičiausiai, o tie, kurie keliaudami yra tikra komanda", – sutartinai tvirtino B.Vaitkutė su M.Dolgovu.

Visų modelių motociklais po Kauną ir jo apylinkes motociklininkai keliaus susiskirstę komandomis po 2–5 motociklus. Organizatoriai atkreipė dėmesį, kad tai ne sportinis, o kultūrinis-pažintinis renginys.

M.Dolgovas žadėjo, kad toks renginys Kaune nebus vienkartinis. "Kaunas ir jo regionas turi daug neatrastų ir unikalių vietų bei asmenybių, kurias galima aplankyti, bet tai nereiškia, kad to negalite daryti savarankiškai. Specialiai šio renginio tam laukti nereikia", – šypsodamasis pasakojo M.Dolgovas. Pagrindinė renginio idėja, pasak pašnekovų, žinia, kad keliauti ypatingų progų nereikia. Bet kuri vieta tampa įdomi, svarbu bendrauti su aplankomų vietų gyventojais. Vieni kelionėje sutiks vienus žmones, kiti – kitus, bet abiem atvejais tai bus unikalios patirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių