Quantcast

Miestiečiams panižo rankos – Nemune atsidūrė paspirtukas

Prasidėjus sezonui į gatves išriedėjo elektriniai paspirtukai. Savi ir nuomoti.  Pastarieji vienus miestiečius džiugina, kitiems gi  kelia netramdomą pyktį

Šeštadienio popietę skaitytojai užfiksavo vaizdą Nemune, po M. K. Čiurlionio tiltu. Vandenyje, arčiau kranto, įmestas mirko „Bolt“ paspirtukas. Žmonės abejojo, kad dviratę transporto priemonę į vandenį galėjo nublokšti vėjas – pastarojo šiandien nebūta stipraus. Kur kas labiau įtikinamesnė versija,  kad tai padarė vandalai.

Elektriniai paspirtukai į vandenį grimzdo jau ne pirmą kartą. Prieš pusmetį  toks pats nelaimėlis buvo aptiktas Panevėžyje, Skaistakalnio parke prie užtvankos. Išvengti incidento tąkart nepadėjo ir  Panevėžio mieste įmonės „Bolt“ pradėta kampaniją su skambiu šūkiu „Nedėk skerso“. Minėta kampanija žmones kvietė laikytis ne tik važiavimo taisyklių, bet ir paspirtukų statymo kultūros.

„Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse, Eimantas Balta teigė, kad į  visus pranešimus, susijusius su ne vietoje paliktais elektriniais paspirtukais, reaguojama – juos surenka vietoje dirbantys rangovai. Pastebėję ne vietoje paliktą, eismui trukdantį ar suniokotą „Bolt“ elektrinį paspirtuką, gyventojai apie tai gali pranešti per „Bolt“ programėlę. Jos neturint, tai galima padaryti adresu: https://bolt.eu/lt/report-scooter/.

„Siekiame burti pasitikėjimu ir bendruomeniškumu grįstus santykius, nes tik tokiu būdu veiks dalijimosi platformos. Tačiau, nustačius vandalizmo atvejus, nedelsiant kreipiamės į atitinkamas institucijas, kad užkirstume kelią tokio pobūdžio atvejams ateityje. Jau ne kartą policija yra mums padėjusi sučiupti ne tik paspirtukus niokojančius, bet ir bandžiusius paspirtukus pasisavinti asmenis. Esame dėkingi kiekvienam apie netinkamą paspirtukų naudojimą pranešančiam pilietiškam gyventojui, –  E. Balta kvietė nepamiršti, kad užlipęs ant paspirtuko, kiekvienas juo besinaudojantis tampa eismo dalyviu, kuriam privalu laikytis kelių eismo taisyklių.

Kur galima, reiktų važiuoti dviračių takais, paspirtuku naudotis tik po vieną, rekomenduojama dėvėti savo šalmą. Prasilenkiant su pėsčiaisiais ir dviračiais, patariama sumažinti greitį. Prieš užbaigiant kelionę, svarbu įsitikinti, ar paspirtukas neblokuoja dviračių ar pėsčiųjų tako, nes netinkamai palikti paspirtukai gali būti pavojingi. Todėl geriausia transporto priemonę, paliktą ne vietoje ar skersai tako, palikti šalikelėje, geriausia – šalia dviračių arba parkavimo vietų.

 


Šiame straipsnyje: Bolt paspirtukaivandalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
naudotis paspirtuku ir tokį bolt , citybee , reik uždrausti . Todėl kad juos vairuojantys nesilaiko ir nežino kelių eismo taisyklių , važinėja pėsčiųjų takais

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tai koks tiltas-Čiurlionio,ar geležinkelio? Blemba,jau užkniso -tai tiltus per Nerį stato išilgai kario kranto,tai Varnių plentą atranda... -

ten

ten portretas
jam ir vieta
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių