Quantcast

Miestas imasi tvarkyti griūvantį namą: darbai prasidės jau šią savaitę

Šią savaitę bus prasidėti Kaune griūnančio penkiaaukščio stabilizavimo darbai, BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus specialistas Tomas Jarusevičius.

„Draudimo sutartis gauta ir absoliučiai jokių kliūčių nėra. Šią savaitę prasideda parengiamieji darbai, rangovas įsipareigojęs pirmo etapo darbus, suvaržymą, atlikti per šešias savaites“, – kalbėjo savivaldybės atstovas.

Jis teigė, kad darbus atliks patirties tokiuose projektuose turinti įmonė „Polista“.

„Sutartis pagaliau pasirašyta“, – pridūrė jis.

Suvaržymas yra pastato stabilizavimas, kad jis daugiau negriūtų. Namas bus suveržiamas metalinėmis juostomis, kad jis neatskilinėtų.

„Panašu, kad gyventojai po suvaržymo grįžti namo negalės, nes po pirmojo etapo laukia antrasis – laiptinių tvarkymas, kur akivaizdžiai yra atplyšę avarinės būklės laiptai“, – teigė T. Jarusevičius.

Anot jo, toliau laukia pastato pamatų sutvirtinimo darbai, nes jie yra išplauti vandens.

Gyventojai į namus galės grįžti tada, kai bus patvirtinta, kad pastatas nebėra avarinės būklės.

„Pasak rangovo, jau rytoj, poryt pradeda apsitvėrimus, buitinių patalpų pasiruošimas, medžiagų pasiruošimas ir į savaitės pabaigą bus bandoma varžyti daugiabutį“, – tvirtino savivaldybės atstovas.

Avarinė namo būklė čia užfiksuota dar 2015 metais ir ji nuolatos blogėjo, kol šių metų liepą, name smarkiai padidėjus plyšiams, gyventojai iš jo evakuoti.

Gyventojų teigimu, nuo 2015 metų atlikti trys jo būklės vertinimai. Padaryta išvada, kad namas yra avarinės būklės, ji susidarė dėl namo gyventojo nelegalių darbų išgriovus vieną laikančiąją sieną savo bute.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šio namo gyventoja

Šio namo gyventoja portretas
Mieli Kauniečiai, už visus namo remonto darbus mokėsim "mes" namo gyventojai!

Idomu

Idomu portretas
Pamatai išplauti vandens, bet kaltas gyventojas, išvertęs sieną

Bent jau aš tai tikrai bijočiau

Bent jau aš tai tikrai bijočiau portretas
ir po remonto gyvent, nes nuo mažiausio drebėjimo gali atsidurt po blokais. O neduok Dieve žemės drebėjimas, ir be šito namo kiek namų sugriūtu, nes gyvena tokie dalbajobai, kurie yra jau išgriove laikančias sienas. Ir nežinai kada gali įvykti tragedija per tuos dalbajobus, argi jie protauja.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių