Quantcast

Miestą švarina talkininkai

Šiltas savaitgalis į lauką išvijo šiukšlėms nepakančius kauniečius - prie daugiabučių namų gyventojai rinkosi į talkas.

Miesto valdžia šiemet jau ne sykį ragino miestiečius tvarkytis aplink namus. Nuo kovo 1-osios daugiabučių namų teritorijų niekas nebevalo. Gyventojams nebereikia mokėti iki tol neteisėtai rinkto mokesčio už kiemų priežiūrą. Savivaldybės vadovai tikina, kad šiems darbams pinigų nėra.

„Sniegas nutirpo, viskas išlindo prieš akis. Niekas dabar netvarko, tai patys susiorganizavome“, - sakė Savanorių prospekto 268-ojo namo gyventojas Gintautas. Namas nėra įkūręs bendrijos, tačiau gyventojai geranoriškai atsiliepė į kaimyno Gintauto kvietimą susitvarkyti kiemą prieš Velykas.

„Anksčiau taip nedarydavome. Smagu, kad daug jaunimo atėjo tvarkytis. Jie juk daugiausiai ir prišiukšlina“, - samprotavo kiemą šlavusi Ona. Žmonės ne tik kuopė namo aplinką, bet nusprendė sutvarkyti nereikalingais daiktais užgriozdintą rūsį. Vyrai nešė senus baldus, indus, klozetus, kitokius nebereikalingus buities rakandus.

„Vyrai, tik būtinai viską rūšiuokit“, - dirigavo vienas namo gyventojas. Talkininkams jis padėjo savo patarimais, nes sveikata neleido rimčiau dirbti.

Į talkas savaitgalį rinkosi ir kitų mieste esančių daugiabučių gyventojai. Seniūnijos balandį organizuoja talkas viešosioms erdvėms tvarkyti. Į krūvas surinktas šiukšles žada išvežti „Kauno švaros“ automobiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių