Quantcast

Metų kaunietės apdovanojimai – renginys nusilenkti gėriui

„Metų kaunietės 2021“ rinkimai finišavo. Antradienį Kauno valstybiniame muzikiniame teatre bus pagerbtos projekto finalininkės.

„Metų kaunietės“ projektas yra skirtas pagerbti moterims, kurios įkvepia imtis prasmingų darbų. Pastarųjų dienų įvykiai kaip niekada verčia pasakyti ir parodyti, kad gėris, atjauta ir nuoširdus veiklumas yra didžiulė vienijanti jėga, galinti nugalėti patį didžiausią blogį“, – kalbėjo rinkimus organizuojančią „Kauno dieną“ leidžiančios bendrovės direktorius Tadas Širvinskas.

Balsavimas finale jau baigėsi. Šiuo metu skaičiuojami rezultatai. Viena garbių finalo dalyvių taps „Metų kauniete 2021“:

Gabrielė BUKINĖ – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2021 m. sužibėjusi pagrindiniais vaidmenimis „Traviatoje“ (Violeta) ir „Turkas Italijoje“ (Dona Fiorila). Kol mokėsi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akademijoje, jai du kartus buvo skirta Prezidento Antano Smetonos stipendija. Šiuo metu pati moko užsienio studentus dainavimo.

Marija MIZGAITIENĖ – akušerė, gyvensenos medicinos specialistė, edukacinio tėvystės portalo „Sumani mama“ vystytoja. Parengė bestseleriu tapusią knygą „Nėštumo ir vaiko priežiūros vadovas“ ir analogo Lietuvoje neturintį leidinį „Būsimo tėčio vadovas“. Analizuoja problemas, su kuriomis susiduria nėščiosios ir jaunos mamos, aktyviai dalijasi savo žiniomis, patarimais, kita edukacine informacija, atsako į kylančius klausimus.

Milda DAMBRAUSKIENĖ – gydytoja vaikų neurologė, visuomenininkė. Gilinasi į retų ligų sritį, suteikdama daugiau vilties ir gelbėdama pacientus nuo nežinomybės. Ji yra gerais darbais garsėjančio Kauno moterų LIONS klubo prezidentė, prisideda prie neatlygintinos kraujo donorystės idėjos sklaidos, jai suteiktas Lietuvos donorystės žymūnės vardas.

Monika STRAUPYTĖ – nepaprastai kūrybinga asmenybė, ieškanti ir randanti originalių būdų, kaip sudominti žmones knygų skaitymu, ir ne tik. Jos, Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojos, dėka mieste atsirado tokių iniciatyvų kaip skaitymai su šunimi, pirmoji Lietuvoje „Emocijų biblioteka“, pirmoji Kaune žaisloteka, kuri buvo išrinkta įsimintiniausia Kauno kultūros iniciatyva.

Nomeda VILKANAUSKAITĖ-KUKULSKIENĖ – viena garsiausių ir iškiliausių Kauno valstybinio muzikinio teatro solisčių, sukūrusi daug įsimintinų vaidmenų Lietuvoje ir užsienyje. Ji – ir VDU Muzikos akademijos vokalo katedros docentė, Kauno A.Kačanausko muzikos ir M.Petrausko scenos menų mokyklų klasikinio dainavimo mokytoja ekspertė, kuriai 2021 m. suteiktas Kauno Metų mokytojos vardas. Jos auklėtiniai yra respublikinių, tarptautinių festivalių, konkursų laureatai.

Vaida RUDMINIENĖ – nuoširdi iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė, jau daugiau kaip treji metai skirianti savo dėmesį ir laiką vienišiems vaikams ligoninėse. Tai moteris, kupina meilės žmonėms ir visiems aplinkui.

Apdovanojimų iškilmės su muzikine programa vyks Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Programoje – melodijos iš žymiausių operečių, dainos iš pasaulinio garso miuziklų, choreografinės miniatiūros.

Gėris, atjauta ir nuoširdus veiklumas yra didžiulė vienijanti jėga, galinti nugalėti patį didžiausią blogį.

Režisierė – Viktorija Streiča, dirigentas – Jonas Janulevičius. Dalyvaus teatro solistai: Andrius Apšega, Marija Arutiunova, Egidijus Bavikinas, Akvilė Garbenčiūtė, Karina Krysko, Rokas Laureckis, choro ir baleto artistai, teatro simfoninis orkestras. Renginio vedėjas – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Renginyje bus laikomasi visų COVID-19 saugumo reikalavimų.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“, „Jaukūs namai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ale ir

ale ir portretas
tai dar stebetina, kad atsirado ir kt. straipsniu, o ne vien ukrainai meile lietuviu ir ju garbinimas, o putino portretai Kaune ant siuksliu deziu ir jusu sunpalaikiu sudu dergimas, tik parodo jusu "auksta intelekta", kai tie milijonai xoxolu uzplus Lietuva, galesit juos serti ir myleti, nes savu lietuviu tautos jus nekenciat. O amerikos sukelti karai kodel jusu nejaudino, ka ten ne zmones zuvo,kuo jie blogesni uyz xoxolus, durniu laivo buduliai

stop

stop portretas
Amerikai ir ju marionetei zelenskiuj, stop karui europoje. Anglosaksu norai , kad visa europa virstu ukraina. SUSTOKITE PALAIKYTI ZELENSKI IR KARA EUROPEJE. PAZIUREKITE KA JIE PADARE IRAKE, SIRIJOJE, AFGANISTANE, LIBIJA, GRUZIJA, UKRAINA. SUSTABDYKIM , KOL NEDEGA EUROPA!!!!

Geras

Geras portretas
pirmas komentaras.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių