Quantcast

„Metų kaunietė 2020“ rinkimai įsibėgėja: turime kuo didžiuotis

  • Teksto dydis:
Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

„Kauno diena“ tęsia misiją atkreipti visuomenės dėmesį į išskirtines moteris, merginas, jų talentus, užsidegimą, pasiaukojimą.

Ir šiemet pakvietę siūlyti kandidates į Metų kaunietės titulą vėl sulaukėme daugybės jūsų laiškų, skambučių su gražiausiais žodžiais ir apie labiau žinomas, ir apie tik mažesniam žmonių ratui pažįstamas moteris.

Pristatome rinkimų „Metų kaunietė 2020“ dvidešimtuko dalyves. Visų jų veikla, pasiekimai artimiausiomis savaitėmis bus išsamiau pristatyt laikraštyje ir portale kauno.diena.lt.

Padėkokime, paskatinkime veikti toliau, padrąsinkime ir kitus visuomenės narius, kuo plačiau skleiskime žinią apie geruosius pavyzdžius. Balsuokite ir padėkite išrinkti dalyvių dešimtuką, šešetuką, o galų gale – ir 2020-ųjų Metų kaunietę!

01. DAINA KAMARAUSKIENĖ – Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktorė, talentinga menotyrininkė, energinga inovatyvi parodų, renginių ir performansų organizatorė. Jos dėka vedamos virtualiosios ekskursijos po visus muziejaus filialus, rengiamos naujos nuolatinės ekspozicijos.

02. DAIVA GARNIENĖ – Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, socialinių mokslų daktarė, švietimo konsultantė, mokyklų vadovų mentorė, Lietuvos maironiečių draugijos viena įkūrėjų. Pati baigusi šią gimnaziją vadovė daug prisideda prie draugiškos ir pilietiškos bendruomenės kūrimo, tradicijų tęstinumo, organizuoja renginius miesto ir šalies bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams. Pernai miesto puošmena jau buvo galima vadinti ne tik gimnazijos bendruomenę, bet ir atgimstantį istorinį mokyklos pastatą.

03. DAIVA KUZMICKAITĖ MVS – sesuo vienuolė, socialinių mokslų daktarė, kurios rūpesčiu ir kasdieniu darbu sėkmingai realizuojamas Lietuvos ir Bažnyčios siekis, kad visi vaikai augtų šeimose. Pradėjusi globoti užaugino du našlaičius vaikus, įgyvendino ir koordinuoja Kauno arkivyskupijos „Carito“ programą, subūrusią įtėvių ir globėjų šeimų bendruomenę, jos nariams teikiančią socialinę bei dvasinę paramą.

04. DILETA JATAUTAITĖ – edukologijos mokslų daktarė, karinės anglų kalbos specialistė, edukologė-inovatorė, įsitikinusi, kad nėra negabių žmonių. Lietuvą garsina atstovaudama šaliai NATO ir ES mokslinėse konferencijose, kalbų mokymo ir testavimo organizacijose, mokslo žurnalų redakcijų kolegijose ir dėstydama bei instruktuodama civiliniuose ir kariniuose universitetuose. Veda nemokamus kalbų mokymo seminarus ir dalijasi gerąja patirtimi su Lietuvos bei užsienio šalių mokytojais ir dėstytojais.

05. EGLĖ COLUCCI – tapytoja, garsinanti Lietuvą ir Kauną Argentinoje, Japonijoje ir kitose šalyse. Jos kūriniuose, išsiskiriančiuose žaisme, koloritu, o kartu ir paslaptingumu, – daug architektūros. Menininkės drobėse atgimsta ir Kauno modernizmas.

06. EGLĖ TARGANSKIENĖ – Samylų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė, pagarbos nusipelnė už nepailstamą kultūros puoselėjimą ir sklaidą pakaunėje, už idėją įamžinti Kauno marių dugne likusių kaimų atmintį Kauno marių pakrantėje pastatant iš vandens išnyrančias skulptūras.

07. ESTELA TAMAŠAUSKIENĖ – gydytoja infektologė, atraminės kovoje su COVID-19 Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriaus vedėja, stovėjusi priešakinėse pozicijose per abi COVID-19 bangas.

08. FAUSTA PALAIMAITĖ – sesuo vienuolė, dirbanti resocializacijos specialiste Kauno tardymo izoliatoriuje ir kapeliono asistente Kauno policijoje. Su nuteistais ir suimtais nepilnamečiais bei suaugusiaisiais dirba sielovadinį darbą, organizuodama įvarius projektus, įtraukdama į juos ir savanorius.

09. GIEDRĖ ŠIRVINSKIENĖ – psichologė, šeimų konsultantė, LSMU Sveikatos psichologijos katedros docentė, trijų vaikų mama, daug padedanti Krizinio nėštumo programai ir dirbanti su keblioje situacijoje atsidūrusiomis pastojusiomis moterimis, kurioms reikalinga pagalba.

10. INGA PETRIKAITĖ – menininkė, už savo kūrinius gautas lėšas aukojanti moterims, sergančioms krūties vėžiu. Daugybę metų savanoriauja Jaunimo linijoje.

11. JŪRATĖ JANKAUSKIENĖ – LSMU Kauno klinikų Akių ligų klinikos profesorė, su ypatingu atsidavimu, nuoširdumu teikianti medicinos pagalbą, o savo profesines žinias ir muzikinius, meninius gebėjimus panaudojanti savanoriškoje švietėjiškoje, kultūrinėje, edukacinėje veikloje.

12. LAURA LIUBINAITĖ – socialinės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ savanorė, Lietuvos skautijai ir prasmingam vaikų, jaunimo užimtumui, patriotizmo skatinimui atidavusi nemažai laiko ir jėgų.

13. MONIKA MAŠANAUSKAITĖ – pianistė, Kauną įrašiusi į šiuolaikinių fortepijono muzikos festivalių žemėlapį. Ji tarptautinio festivalio „Kaunas Piano Fest“, kurio dalis yra meistriškumo pamokos, savivadyba, karjeros planavimo strategija ir kt., viena įkūrėjų.

14. PAULĖ GALINIENĖ – pianistė, muzikos mokytoja, koncertmeisterė, prasidėjus karantinui aktyviai inicijavusi nuotolinį vaikų muzikavimą ir jų atliekamų kūrinių dalijimąsi internete, taip palaikant ir muzikuojančius vaikus, ir pedagogus, kuriant šviesesnę nuotaiką visiems. Pavasarį kartu su kolege Goda Stanionyte išpopuliarino projektą „Kaunas groja“, o vėliau kartu inicijavo projektą „Muzikinė žiema“, kurio virtualiajame koncerte savo sveikinimus ir muzikos kūrinius visiems dovanojo beveik 100 muzikuojančių vaikų iš visos Lietuvos.

15. RITA KYBARTIENĖ – Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro Reabilitacijos skyriaus profesijos mokytoja, tautodailinkė, dirbanti su neįgaliu jaunimu, Kauno apskrities Vytauto Didžiojo 2-osios šaulių rinktinės šaulė, pernai daugiau kaip 90 dienų skyrusi savanoriavimui Kauno ligoninės COVID-19 zonoje, Karštojoje koronos linijoje 1808, padėjo pareigūnams patruliuoti gatvėse.

16. SABINA MARTINAITYTĖ – legendinė operos solistė, VDU Muzikos akademijos profesorė, savo talentu ir žiniomis besidalijanti su studentais. Apie ją gražiausiais žodžiais atsiliepia daugybė buvusių mokinių, tebetęsiančių ar tik neseniai pradėjusių sėkmingą savo, kaip dainininkų, karjerą.

17. SAMANTA ATMANAVIČIŪTĖ – daugkartinė kraujo donorė, policijos ir vaikų globos namų savanorė. 2020 m. Samantai įteiktas Gerumo kristalas už savanorystę, kuriant auginantį santykį su vaikais, netekusiais tėvų globos.

18. SANDRA KAPELIORIENĖ – visuomenės sveikatos specialistė, lektorė, padedanti tėvams ir vaikams įgyti bei išsaugoti sveikos gyvensenos pagrindus, buria bendruomenes įvairiuose sveikatinimo projektuose. 2020 m. apdovanota kaip Metų specialistė.

19. VILMA LAPINSKIENĖ – vaikų dienos užimtumo centro „Juventa“ Neveronyse socialinė darbuotoja, kuri, kaip apibūdina gyventojai, tarsi angelas globoja vargstančias šeimas.

20. VILMA LITVAITIENĖ – Narsiečių bendruomenės vadovė, subūrusi stiprią ir šiuolaikišką bendruomenę, su bendraminčiais neįtikėtinai pakeitusi šios Kauno dalies visuomenines erdves, laisvalaikio galimybes, paskatinusi įvairių edukacinių ir savitarpio pagalbos iniciatyvų.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei dienraščio iškarpas prašome į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: kauno.diena.lt rubrikoje „Metų kaunietė“ (kaunodiena.lt/mk). Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo kovo 16 iki balandžio 8 d. 12 val. balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių kauniečių.

Balandžio 10 d. paskelbsime dešimtuką ir tęsime balsavimą iki balandžio 22 d. 12 val.

Balandžio 24 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo balandžio 24 d. iki gegužės 10 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Gegužės 11–13 d. susumuosime rezultatus.

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė Ruseckaja

Danutė Ruseckaja portretas
Profesorė Jūratė Jankauskienė – visų gerbiama Kauno klinikų akių gydytoja, Žmogus iš didžiosios raidės. Pasaulyje daug puikių gydytojų, priėmusių Hipokrato priesaiką, bet mažai pabučiuotų Dangaus. Ji apdovanota daugybe talentų: groja pianinu, akordeonu, kanklėmis, rašo eiles ir mokslinę literatūrą, yra kelių knygų autorė, tapo paveikslus, organizavo kelias savo darbų parodas, įsteigė apiterapeutų asociaciją ir vadovauja jai, yra sveikos gyvensenos propaguotoja, Vydūno sekėja. Nelengva išvardinti visus Jūratės nuopelnus visuomenei, bet geriausiai, ko gero, apibūdina tai, kad ji yra puiki žmona, mama, močiutė, kaimynė, draugė ir bičiulė. Geras žmogus aplink save skleidžia šviesą ir šilumą, nuo jo gera aplink esantiems. Tokia ir yra Jūratė Jankauskienė. Linkiu komisijai objektyvumo, nes ši kaunietė daugelio ją pažįstančių žmonių manymu – geriausia kandidatūra Metų kaunietės titului.

Anonimas

Anonimas portretas
nuostabu, kad litvaitiene nepateko i antra tura!!!! DZIAUGIUOSI!!!

Rūta

Rūta portretas
Apdovanokite visas, nes dabar gaunasi, kas daugiau prirašo žinučių (kuo daugiau pinigų), tuo daugiau nusipelniusi...Nebekiršinkime...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių