Quantcast

„Mega“ prisideda prie kalėdinių vaikų svajonių pildymo

  • Teksto dydis:

Aštuonerių Austėjos svajonė – rogutės, su kuriomis ji galėtų važinėtis nuo kalno ir pavėžinti savo broliuką. Keturiolikmetis Edgaras kartą turėjo kaimynų jam atiduotą paspirtuką, tačiau šis seniai sulūžo, todėl Edgaro kalėdinė svajonė – paspirtukas. Keturių vaikų šeimoje augantis šešiolikmetis Lukas mėgsta klausytis muzikos ir svajoja apie ausines, kurias turėdamas galėtų ir nuotolinėse pamokose dalyvauti. Lietuvoje gausu socialinių įgūdžių stokojančių šeimų, kuriose auga atstumti ir emociškai apleisti vaikai. Nupirkti vaikams ką nors daugiau nei maisto neturi galimybių ir sunkiai finansiškai besiverčiančios šeimos. Dvyliktus metus tokioms šeimoms į pagalbą atskuba savanoriai kalėdinių svajonių pildytojai. Šiemet prie jų prisijungė ir prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“.

„Lietuvoje esama šeimų, kuriose augantys vaikai svajoja apie kalėdines dovanas, tačiau Kalėdų Senelis jų namus aplenkia. Paprastai už tokių namų durų slepiasi liūdnos ir jautrios šeimos istorijos. Daugumai tokiose šeimose augančių vaikų būtų reikalingesni šilti batai ar striukė, tačiau jie, kaip ir jų bendraamžiai, svajoja apie kitokias dovanas: stalo žaidimą, lėlę, mašinėlę, roges, belaidę kolonėlę ar fotoaparatą“, – sako organizacijos „Vaikų svajonės“ vadovė Ramunė Baltaduonienė.

Pasak R. Baltaduonienės, per dvylika veiklos metų išpildyta per 115 tūkst. vaikų svajonių. Paprastai svajonių pildytojomis tampa 25–45 m. moterys, tačiau pildyti vaikų svajones vis dažniau imasi ir įmonės.

Norėdamas prisidėti prie vaikų svajonių pildymo akcijos, prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ tapo gruodžio 17–18 dienomis Kaune vykusio kalėdinio teniso vienetų turnyro generaliniu rėmėju. Šiame turnyre pinigai, sumokėti kaip startinis dalyvio mokestis, buvo skirti Šakių rajono vaikų kalėdinėms svajonėms pildyti, o generalinis šio sporto renginio rėmėjas PLC „Mega“ tokia pačia suma prisidėjo prie Kauno rajone gyvenančių vaikų svajonių pildymo.

„Žiemos šventės gali būti stebuklingos kiekvienam Lietuvos vaikui, o Kalėdų Senelis gali aplankyti visų namus ir nustebinti dovanomis. Vis dėlto kartais Kalėdų Seneliui prireikia pagalbos, todėl šiemet ir mes prisijungėme prie vaikų svajonių pildymo iniciatyvos. Tikėdami, kad kalėdiniu stebuklu kartais gali tapti ne daiktas, bet asmeniškai parodytas rūpestis ir dėmesys, kuo daugiau Kauno rajone augančių ir apie kalėdines dovanas svajojančių vaikų ketiname aplankyti patys“, – sako PLC „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

Iš viso bus išpildytos daugiau nei pusšimčio vaikų svajonės. Vaikai sulauks belaidžių ausinių, fotoaparatų, muzikinių kolonėlių, konstruktorių, paspirtukų, rogių, riedlenčių, dailės reikmenų ir kt. jų kalėdinių svajonių sąraše buvusių dovanų.

Prie kalėdinės vaikų svajonių pildymo akcijos prisijungė ir PLC „Mega“ įsikūręs kino teatras „Cinamon“. Jis Prienų rajono Išlaužo dienos centro vaikus netrukus pradžiugins kalėdiniu filmu „Meškio Tedžio Kalėdos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių