Quantcast

Mažieji Ramučių gyventojai jau laukia vasaros su futbolu

Kęstutis Šiurkus Ramučiuose gyvena vos ketveri metai. Tačiau jį jau pažįsta ne tik suaugę bendruomenės atstovai, bet ir vaikai. Ir svarbiausią vaidmenį, pasirodo, čia atliko futbolas.

K.Šiurkus į Ramučius persikėlė iš Dainavos mikrorajono Kaune. "Man patiko ši vieta, ji patogi strategiškai, netoli važinėti į darbą (Kęstutis yra bendrovės "KMOBILES" vadovas – red. past.), čia gyvena nemažai pažįstamų. Gal pripratome prie kylančių ir besileidžiančių lėktuvų gaudesio ir jo negirdime. Ramučiai išties yra rami vieta, mieste buvo daug daugiau triukšmo", – savo pasirinkimu neabejojo pašnekovas.

Su žmona Kęstutis augina du vaikus: aštuonerių Lėją ir šešerių Rėjų. Dukra dainuoja jau penkerius metus, šiemet mergaitė tarptautiniame vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų meninės raiškos konkurse "Muzikos talentų lyga" laimėjo Lietuvos talento vardą. Sūnus Rėjus žaidžia futbolą ir krepšinį.

"Vasarą visi tėvai susiduria su problema: atžalos laiką dažniausia leidžia prie kompiuterio, nes būreliai neveikia. Mano sūnus taip pat lanko futbolo treniruotes, jos vasarą nevyksta. O laisvalaikiu Ramučiuose šio žaidimo nėra kur žaisti. Lankydamasis užsienyje pamačiau, kad animatoriai futbolo varžybas organizuoja krepšinio aikštelėje. Pagalvojau, kodėl gi šia patirtimi nepasinaudoti?" – pradžią prisiminė aktyvus tėtis.

Ketino tik suburti

Feisbuko grupėje "Ramučių gyventojai" jis pakvietė vaikus vakarais žaisti futbolą. "Dabar neįprasta, kad vaikai eitų į kiemą žaisti, kaip kad buvo mano vaikystės laikais. Todėl ir norėjau, kad vaikai susipažintų, suburti juos. Keletas tėvų atsiliepė iš karto. Mane labai nustebino, kad į pirmąsias varžybas susirinko net dvylika vaikų. Kiekvieną kartą jų ateidavo vis daugiau ir daugiau. Mano idėja buvo, kad vaikai patys rinktųsi aikštelėje antradieniais 19 val. Tačiau ir mėnesiui praėjus, jie vis ateidavo ir sakydavo, kad reikia ir manęs, kaip jie žais be teisėjo", – šypsojosi pašnekovas.

Kad krepšinio aikštelė būtų tinkama futbolui žaisti, K.Šiurkus nupirko vartus ir skirtukus. "Taip ir pražaidėme futbolą visą vasarą. Tėvai vaikus į Ramučius pažaisti futbolo atveždavo ne tik iš kitų gyvenviečių: Narėpų, Karmėlavos, Sergeičikų ir kitų, bet ir iš Kauno. Jauniausias tarp žaidėjų buvo šešiametis K.Šiurkaus sūnus, o vyriausias – 14 metų. "Džiaugiuosi, kad jie visi, nepaisant skirtingo amžiaus, sutardavo, nebuvo jokių piktumų", – sakė pašnekovas.

Sezoną užbaigė varžybomis

Vasaros pabaigoje K.Šiurkus sumanė surengti "Ramučių" komandos vaikų futbolo varžybas su tėveliais ir taip gražiai užbaigti sezoną. "Jis ne tik sukvietė vaikus, nupirko prizus, bet ir įtraukė tėvelius į žaidimą. Susirinko labai daug bendruomenės jaunų žmonių. Jie buvo be galo dėkingi už tokį laisvalaikio praleidimo būdą, kad vaikai nesėdėtų prie kompiuterių, o ateitų pasportuoti, pabendrauti su kitais vaikais, tėvai – susipažinti su savo kaimynais. Tėvai labai džiaugėsi ir dėkojo Kęstučiui už tokią iniciatyvą ir dabar visi, tikiu, labai laukia jau kitos vasaros, kada vaikai galės nenuobodžiauti, o labai turiningai praleisti vasarą visai šalia namų, kartu su kitais vaikais iš tos pačios bendruomenės", – apie K.Šiurkaus iniciatyvą šiltai atsiliepė Ramučių gyventojų asociacijos "Mūsų teisė" pirmininkė Greta Varnaitė-Venskienė.

"Pasirodo, vasarą praleidome ne tik smagiai, per sezono uždarymo varžybas tik viena vaikų komanda pralaimėjo tėveliams, o kitos įveikė. Varžybose dalyvavo trys vaikų ir trys tėvų komandos. Tačiau galų gale ta pralaimėjusi komanda tapo varžybų čempione", – prisiminė Ramučių vaikus subūręs Kęstutis.

Savo sumanymą jis ketina tęsti ir kitais metais, kai tik leis orai. "Gerai, kad Ramučiuose įrengta vaikų žaidimų aikštelė ir treniruokliai. Tai geras traukos objektas, čia vis ateiname su dukra ir sūnumi, renkasi ir kaimynai su vaikais. Jei atsirastų futbolo aikštelė, neabejoju, kad ji irgi būtų pilna", – mano aktyvaus poilsio mėgėjas ir propaguotojas.

Mano idėja buvo, kad vaikai patys rinktųsi aikštelėje antradieniais 19 val. Tačiau ir mėnesiui praėjus, jie vis ateidavo ir sakydavo, kad reikia ir manęs, kaip jie žais be teisėjo.

Prisidės ir asociacija

Jis įsitikinęs: kuo daugiau iniciatyvių žmonių, tuo artimesnė yra bendruomenė. "Mūsų bendruomenė yra vieninga, čia vyksta daug įvairių renginių", – pabrėžė pašnekovas.

"Tai graži, tradicinė Lietuvos šeima, kuri augina du nuostabius vaikus ir rodo gražų pavyzdį visuomenei. Tokia vieno žmogaus iniciatyva subūrė kaimynus, sukūrė vaikams laisvalaikį, parodė, kad bendruomenė gali burtis ir kažką nuveikti kartu. Tai pastebėjo ir mūsų asociacija bei pasisiūlė jau kitiems metams padėti organizuoti tokių renginių daugiau, prisidėti prizais vaikučiams ir taip skatinti sveiką visos bendruomenės gyvenimo būdą ir aktyvų laisvalaikį. Tikiu, kad iš šios mažos iniciatyvos gali išaugti labai dideli darbai, kitų sporto šakų turnyrai. Turime puikų Ramučių kultūros centrą, tad manome, kad jie padės ir kitais metais jau pakviesime daugiau šeimų jungtis dalyvauti tokioje veikloje", – neabejojo G.Varnaitė-Venskienė.

K.Šiurkaus kandidatūrą, vertindama jo iniciatyvą, Ramučių gyventojų asociacija "Mūsų teisė" pasiūlė 2022 m. projektui "The Europeans".



NAUJAUSI KOMENTARAI

kembrikas

kembrikas portretas
O kuo kvepuos tie vaikai ? Sunkiais metalais?

To Saunuolis

To Saunuolis portretas
Nu nepavydek Arunai Kmieliauskai ( Saunuoli), o pastebek geriau pats tokius zmones Ramuciuose. Ju daug ir aciu Dievui, kad tokiu kaip tu - tik vienetai

Šaunuolis

Šaunuolis portretas
Reiktų futbolo stadiono...O Greta - neeilinė intrigantė, šlykšti pavyduolė, Ramučių gėda!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių