Quantcast

Masiškiausiose riedynėse Kaune – per 1,5 tūkst. dalyvių

Šeštadienio vidudienį Karaliaus Mindaugo prospektą užtvindė dviratininkai. Į vadinamąsias riedynes dviračiais, paspirtukais, riedučiais, riedžiais suvažiavo per 1,5 tūkst. dalyvių.

Riedynėmis „Kaunas rieda“ mieste oficialiai atidarytas dviračių sezonas. Prieš startą dideli ir maži ekologiško transporto mylėtojai rinkosi prie „Žalgirio“ arenos.

„Su dviem vaikais man išriedėti tikrai nebuvo sudėtinga. Svarsčiau, gal ir du šunis pasiimti kartu. Dabar gailiuosi, kad nepasiėmiau. Tiesa, tėčio taip pat nepasiėmėm – jis dar miega“, – šyptelėjo kaunietė Živilė, į riedynes atmynusi dviračiu. Vaikiškoje kėdutėje už jos ramiai dairėsi trimetis jaunėlis, o vyresnėlis septynmetis žaislinėm figūrėlėm papuoštu šalmu į riedynes dviračiu atriedėjo savarankiškai. „Mūsų šeimai dviratis nėra pramoga – tai yra kasdieninė susisiekimo priemonė. Ir taip – nuo ankstyvos jaunystės. Dviračiais važiuojam į darželį, į mokyklą, į parduotuvę – visur, kur reikia Kauno ribose. Ir sezoną mes jau seniai pradėjome – vasario mėnesį, kai tik nutirpo sniegas“, – pasakojo Živilė.

„Mes – paspirtukininkai. Mūsų transporto priemonės – ne elektrinės. Kokia dar elektra – reikia duoti kojoms darbo“, – šypsojosi mechaniniams paspirtukams ištikima studentų pora Miglė ir Andrius.

Dviračiais važiuojam į darželį, į mokyklą, į parduotuvę – visur, kur reikia Kauno ribose.

Paskui policijos ekipažus gausi riedynių kolona išriedėjo į Karaliaus Mindaugo prospektą. Tuo metu, kai čia nusidriekė apie pusės kilometro ilgio kolona, prospekte buvo sustabdytas eismas. Skambant muzikos ritmams, dviratininkai pajudėjo Rotušės aikštės link.

Čia pasveikinti nauji dviratininkų bendruomenės nariai. Neseniai beveik 300 kauniečių moksleivių sėkmingai įveikė mokymus A.Žikevičiaus saugaus eismo mokykloje ir tapo pilnateisiais dviratininkais – gavo dviračio vairuotojo pažymėjimus. Šventėje dalyti prizai, vyko „Šalmų šalmo“ konkursas. Ne vienas renginio dalyvis atsiliepė į organizatorių raginimus pasitelkti vaizduotę ir kūrybiškai dekoruoti savo šalmus. Riedynes vainikavo Vido Bareikio su grupe koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
ko čia bambat, vis geriau, kad kažkuo vaikai užsięmę lauke, nei nosis įkišę į išmaniuosius..

Nustebęs

Nustebęs portretas
Aaaaa..tai štai kodėl nėra pinigų šaligatviams tvarkyti Kaune..

dviratininkas

dviratininkas portretas
Kitas etapas bus pasivažinėjimas automobiliais Laisvės alėja
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių