Quantcast

Mama šokiruota: vaikui įkando šuo, o šeimininkė net nesustojo

Virtualioje erdvėje plinta Kaune, Eigulių mikrorajone, gyvenančios mamos Ingridos perspėjimas. „Noriu įspėti visas Eigulių mikrorajone gyvenančias mamas. Mano vaikui einant į būrelį prie Pilėnų progimnazijos įkando šuo!“, – teigė mažametį auginanti moteris, šokiruota ir gyvūno šeimininkės elgesio.

Įkando ne kartą?

„Šunį vedžiojusi moteris net nesustojo pasiteirauti, ar viskas gerai“, – trečiadienio vakarą rašė vaiko mama.

Anot jos, žaizda nėra didelė. Kadangi šeima nežino, ar įkandęs šuo neserga pasiutlige, tai mažylio nuo šios užkrečiamos ligos laukia penki skiepai.

Moteris pasidalijo ir šeimininkės, vedžiojusios šunį, nuotrauka. Ingrida tikisi, kad gyventojai galbūt pažins šią šuns šeimininkę ir suteiks daugiau informacijos.

„Įspėkite savo vaikus būti atsargiems. Panašu, kad šis šuo yra vedžiojamas aplink Pilėnų progimnaziją“, – rašė mama.

Viešojoje erdvėje Ingridai pasidalijus šia istorija, miestiečiai nesnaudė ir kaipmat pradėjo aktyviai diskutuoti. Daugeliui toks šuns šeimininkės poelgis ir negebėjimas užtikrinti aplinkinių saugumo sukėlė siaubą. O štai Elzė A. pasidalijo ir panašia jos draugui nutikusia istorija. „Panaši situacija Eiguliuose nutiko ir mano draugui. Jam taip pat teko penkis kartus skiepytis. Gaila, kad buvo tamsu, tad neįsidėmėjome šuns šeimininkės“, – rašė internautė.

Internautė Skaistė tikina, kad greičiausiai šią šuns šeimininkę ji atpažintų. „Kadangi pati ten vedžiojau savo šunį, žinau, kad tas šuniukas yra neadekvatus. O ir pati šeimininkė nelabai orientuojasi arba nenori orientuotis. Ji kartais tą šuniuką ir paleisdavo nuo pavadžio“, – savo pastebėjimus dėstė kaunietė.

Policija pradėjo tyrimą

Internautai skatino nukentėjusio vaiko mamą kreiptis ir į policiją. Mama Ingrida teigė, kad jie apsilankė pas medikus, o po šio vizito gydymo įstaigos personalas turėjo apie įvykį pranešti ir policijai. 

Visgi iki ketvirtadienio vidurdienio, anot Kauno policijos atstovės Justinos Kazragytės, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato registruojamų įvykių registre pranešimas dėl šio įvykio nebuvo gautas ir registruotas. 

„Tačiau pagal pasirodžiusią informaciją viešojoje erdvėje pareigūnai pradėjo tyrimą, aiškinasi įvykio aplinkybes, siekia nustatyta tiek nukentėjusį, tiek galimai teisės pažeidimą padariusį asmenį“, – sakė policijos atstovė. J. Kazragytė primena visuomet nedelsiant pranešti apie pastebėtą bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą bendruoju pagalbos telefonu 112.

Gyvūno savininkui, kuris pažeidžia gyvūnų laikymo reikalavimus, nustačius faktą apie netinkamą gyvūno priežiūrą ar laikymą gresia bauda iki 300 eurų bei gyvūno konfiskavimas.

Reikia penkių vakcinos dozių

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai pastebi, kad pasiutligės profilaktikos kursui skiepijamos penkios vakcinos dozės: nepraėjus dienai, trečią dieną, septintą dieną, 14 dieną, 28 dieną nuo įkandimo ar sužalojimo.

Žmonės pasiutlige užsikrečia, kai jiems įkanda, įdreskia ar apseilėja sergantis naminis ar laukinis gyvūnas ir su gyvūno seilėmis pasiutligės virusas patenka į žaizdą. Pavojingesni įkandimai į nuogą kūną, negu per drabužius. Labai pavojinga, kai pasiutę laukiniai gyvūnai giliai sukandžioja žmogui veidą: jam būdingas trumpesnis inkubacinis periodas ir didesnis pavojus susirgti pasiutlige. Rečiau žmogus užsikrečia pasiutusio gyvūno seilėms patekus į odos įbrėžimus, jungines ir gleivines. 

Daugiau informacijos apie šią ūmią virusinę ligą, kuri dėl progresuojančios encefalopatijos visuomet baigiasi mirtimi, galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Mieli sunu myletojai ant suns kaktos neparasyta kad jis geras o ir pats seimininkas 100 proc .negarantuotas uz suns poelgius uzdekit antsnukius ir susirinkit ismatas

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Pasidometit ,kas ivyko SAMAROj apie 0 susirgo,plaucius kirminai eda, OSINOKOKAS ,platina sunys.

As

As portretas
Nusipirkit nama ir laikykite savo sunis ir kates. Daba kanszioja. Sika kur nori. Praeit neimanoma. Eini miegot tai dar loja kokia pora valandu uz sienos. Ne sunu miletojai. O kankintojai
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių